Proxima II
Na základě nesčetných dobrých referencí jsem si také pořídil tenhle model. Jelikož nepatřím k nejzkušenějším, potřeboval bych dořešit (poradit) s následujícími:
1) Jaké aku? Rozhoduji se mezi A123 x LiPo? Jaké konkrétně z těchto? Spíše bych volil LiPo, klidně i 4000 mAh. Váš názor?
2) Vrtule - zatím mám Aeronacut CAM 10x6, ale nevím, zda by to (ne)chtělo jinou - jakou?
V Proximě mám motor Turnigy TR 35-42D 1000kv, regulátor Turnigy Sentry 40A a zatím tu 10x6 vrtuli.
Díky za info
1) Jaké aku? Rozhoduji se mezi A123 x LiPo? Jaké konkrétně z těchto? Spíše bych volil LiPo, klidně i 4000 mAh. Váš názor?
2) Vrtule - zatím mám Aeronacut CAM 10x6, ale nevím, zda by to (ne)chtělo jinou - jakou?
V Proximě mám motor Turnigy TR 35-42D 1000kv, regulátor Turnigy Sentry 40A a zatím tu 10x6 vrtuli.
Díky za info
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
airmaster píše:1) Jaké aku? Rozhoduji se mezi A123 x LiPo? Jaké konkrétně z těchto? Spíše bych volil LiPo, klidně i 4000 mAh. Váš názor?
V Proximě mám motor Turnigy TR 35-42D 1000kv, regulátor Turnigy Sentry 40A a zatím tu 10x6 vrtuli. Celková hmotnost osazeného modelu (bez aku) mám 1656g, takže s aku se nemusím moc omezovat.
1)LiFe je při shodné kapacitě težší jak LiPol. LiFe by mělo mít vyšší životnos jak LiPol.
2)vrtule 10/6 je na 3S LiPo (4S LiFe) málo. Zkus 11/6 nebo až 12/6,5.
1656g bez aku neni na tenhle pohon zrovna málo. Takže to s případnou kapacitou aku zase nepřeháněj. Čim těžší to bude, tim pomalejc to nahoru poleze.
Nahrada za SK-3548-900
Myslim ze tento motor T3648-850 tady uz niekto testoval a vedel by poradit...
Ma vobec zmysel tento motor SK-3548-900 vymenit za tento T3648-850 pre lepsiu ucinnost a lepsiu sviznost nastupania ??
Chcem vyuzit vsetko to co tam mam povodne SETUP
napr.:
Vrtule: Aero-naut CAM 13x8"
Regulator: Turborix Advance 60A
Baterie: Nanotech 3300mAh 3S1P
viz.:
Proxima II
http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=2507
Motor by mal bez problemov sa vojst i ked je o 2mm v priemere vasci. Ale neviem aka je skutocna vaha toho motoru nerad by som dovazoval vela olovom..
Nema niekto kto ten motor ma presnejsie udaje o vahe ?
Ma vobec zmysel tento motor SK-3548-900 vymenit za tento T3648-850 pre lepsiu ucinnost a lepsiu sviznost nastupania ??
Chcem vyuzit vsetko to co tam mam povodne SETUP
napr.:
Vrtule: Aero-naut CAM 13x8"
Regulator: Turborix Advance 60A
Baterie: Nanotech 3300mAh 3S1P
viz.:
Proxima II
http://www.rcalbum.com/index.php?action=dtl&amode=&id=2507
Motor by mal bez problemov sa vojst i ked je o 2mm v priemere vasci. Ale neviem aka je skutocna vaha toho motoru nerad by som dovazoval vela olovom..
Nema niekto kto ten motor ma presnejsie udaje o vahe ?
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
3648-850 tady asi zatim nikdo neměřil.
3648-600 váží bez konektorů 189g.
Máš nějaké měření toho Tvého SK s tou vrtulí 13/8 na nějakém napětí? Problém těhle motorů je to, že co kus to asi originál. On ten motor může mít Kv třeba 800, nebo klidně 1000. To už je rozdíl pro charakter motoru dost velkej.
Zda si tedy polepšíš tim 3648-850 těžko říct. Osobně bych vsadil na ten 3648-850, že bude lepší jak SK.
Pokud máš ale pocit že výkonu schází víc, tak Tě ten motor stejně asi stačit nebude. Ten rozdíl v eff (pokud budou mít oba cca podobné Kv) bude na výkonu né moc znatelnej. Holt 2,4kg na aku 3S s reglem 60A je prostě dost.
Jó to takhle kdyby byla aku 4S! Tam by se asi nechalo z toho 3648-850 vymáčknout skoro 1kW. To už by bylo jiný polítání.
Pokud bys chtěl nějakej znatelnej rozdíl ve výkonu z aku 3S oproti nynějšímu pohonu, tak bys musel jít nahoru s proudem (alespoň regl 80A). Tady ale s motorama TGY moc neuspěješ. Tady bys musel sáhnout třeba po Scorpionu SII 3026-1190.
Máš nějaké měření toho Tvého SK s tou vrtulí 13/8 na nějakém napětí? Problém těhle motorů je to, že co kus to asi originál. On ten motor může mít Kv třeba 800, nebo klidně 1000. To už je rozdíl pro charakter motoru dost velkej.
Zda si tedy polepšíš tim 3648-850 těžko říct. Osobně bych vsadil na ten 3648-850, že bude lepší jak SK.
Pokud máš ale pocit že výkonu schází víc, tak Tě ten motor stejně asi stačit nebude. Ten rozdíl v eff (pokud budou mít oba cca podobné Kv) bude na výkonu né moc znatelnej. Holt 2,4kg na aku 3S s reglem 60A je prostě dost.
Jó to takhle kdyby byla aku 4S! Tam by se asi nechalo z toho 3648-850 vymáčknout skoro 1kW. To už by bylo jiný polítání.
Pokud bys chtěl nějakej znatelnej rozdíl ve výkonu z aku 3S oproti nynějšímu pohonu, tak bys musel jít nahoru s proudem (alespoň regl 80A). Tady ale s motorama TGY moc neuspěješ. Tady bys musel sáhnout třeba po Scorpionu SII 3026-1190.
Doktor píše:3648-850 tady asi zatim nikdo neměřil.
Tak to je skoda.. ale ta vaha podla HK(136g) je nerealna a zrejme bude vyssia. Pisu tam dole udajne 190g...
Doktor píše:Máš nějaké měření toho Tvého SK s tou vrtulí 13/8 na nějakém napětí?
Tady mam nejake merania za letu z Eagle Tree Data logger:

Doktor píše:Zda si tedy polepšíš tim 3648-850 těžko říct. Osobně bych vsadil na ten 3648-850, že bude lepší jak SK.
Tak urcite ano ze bude lepsi myslim..
Doktor píše:Pokud máš ale pocit že výkonu schází víc, tak Tě ten motor stejně asi stačit nebude.
Prave ze nechyba ale chcelo by to o nieco viacej. No uvidim a tusim ho skusim pre zvedavost..
-
Doktor
- Kontaktovat uživatele:
Určitě se mnou nebude asi někdo souhlasit, ale červenomodrá (černá) řada alespoň ve velikostech běžně používaných (28-36XX), je pro mě osobně hodně levná alternativa k Axi. Elektricky už Axíkům funí na záda. Mechanicky je to pořád levná čína. Tady se to Axi nevyrovná nikdy. Za tu cenu nelze očekávat zpracování a materiál co je použit na Axi.
Ale pokud někdo hledá hodně muziky za málo peněz, tak u R'n'B je doma.
Ale pokud někdo hledá hodně muziky za málo peněz, tak u R'n'B je doma.
Re: Proxima II
Nejsem moc zrucnej a co se tyce praktickych zkusenosti se stavbou letadla tak sem na tom hoodne spatne. Jakou mate zkusenost s kompletaci proximy na zakazku ? Tusim ze nekdo si nechal plne osadit Proximu primo od Reicharda a nebyl moc spokojenej s tim jak to bylo udelany (zalepeny serva do kridel a spatne udelana vyskovka).
Mate nekdo vetsi podrobnosti - kdo vam Proximu daval dohromady, kolik to stalo , co bylo spatne a na co si dat pozor.
Diky,
Jorge
Mate nekdo vetsi podrobnosti - kdo vam Proximu daval dohromady, kolik to stalo , co bylo spatne a na co si dat pozor.
Diky,
Jorge
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Najdi si témata o Proximě a v jednom to bude hned na začátku, četl jsem to. Moc spokojený nebyl, serva epoxidem
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter
Zdravím,
zjistil jsem, že mám trochu ohnutou spojovací tyč u křídel Proximy. Mám doma spojovací trubku do křídel Easy Glider. Bylo by možné ji použít, jako náhradu do Proximy ? Tato trubka je podstatně lehčí, než původní plná kulatina a vnější průměr je stejný, ale nevím jak je to s pevností.
zjistil jsem, že mám trochu ohnutou spojovací tyč u křídel Proximy. Mám doma spojovací trubku do křídel Easy Glider. Bylo by možné ji použít, jako náhradu do Proximy ? Tato trubka je podstatně lehčí, než původní plná kulatina a vnější průměr je stejný, ale nevím jak je to s pevností.
Aurora,EasyGlider, Tetra Telink, MiniCorado, Stork 6, Mistral 4.0, Infinity Evo, Asperatus
- honzajs
- Kontaktovat uživatele:
Já bych ji tam nedával, rupne. Železo se ohne a nerupne. Křídla neupadnou 
MENTOR, PROXIMA II, Sprinter