Šibe mi alebo....

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Surgical

Šibe mi alebo....

#1 Příspěvek od Surgical »

Narazil jsem na modelbazaru na inzerát:

PREDAM TENTO MODEL PILATUS B 4 ROZPATIE 5 M VAHA 13 KG
LIETA AKO AJ TERMIKU DOKAZE AJ AKROBACIU VELMI POSLUŠNY MODEL VHODNÝ AJ PRE ZAČIATOČNÍKOV. (zobrazit celý inzerát...)
BRZDY ,KRÍDELKA,VÝŠKOVKA SMEROVKA HÁČIK PODVOZOK ,MODEL PREDÁVAM KOMPLET OSADENÝ,VOLAŤ ALEBO MAILOOM ,LEN OSOBNÝ ODBER CENA JE 850,-EURO+DOHODA

Schválně neudávám link na inzerát, aby to nebylo bráno osobně, ale doporučovat toto ZAČIATOČNÍKOM je jako nabádat děti kouřit ve stohu a ještě jim k tomu dát sirky.....
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Milan Nes »

:lol:

ty voe ja bych mel problem si to jenom hodit :) respektive bych to asi ani nehodil natoz uridil pekny no ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
pepin

#3 Příspěvek od pepin »

Ty velký modely jsou opravdu neskutečně hodný,pokud na chvilku zapomeneš,že je s ním potřeba i měkce přistát,lehce nabydeš dojmu,že se jedná opravdu o poslušný školní model hodnější nežli easyglider.

Asi ale při zadávání toho inzerátu už nějaké to pivo měl,ty starty a přistání jsou opravdu značný problém .
bender
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od bender »

Kazdy je svym zpusobem zacatecnik v urcitych pripadech. Zacinal jsem s depronem, pak prvni 2metrovka, pak prvni 3m, pak prvni 4m...a tak dale.

Vsechno je jednou poprve, takze bych se oznaceni pro zacatecnika nebal. Je to sice trosku nadnesene napsano, zalezi z jakeho pohledu se clovek na to kouka.

Ja si to koupit tak jsem taky na 5m zacatecnik :D
Kovboj

Re: Šibe mi alebo....

#5 Příspěvek od Kovboj »

Surgical píše:Schválně neudávám link na inzerát, aby to nebylo bráno osobně, ale doporučovat toto ZAČIATOČNÍKOM je jako nabádat děti kouřit ve stohu a ještě jim k tomu dát sirky.....

Možná je to myšleno ve smyslu vhodné jako první VELKÝ model.
fiser.modely
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od fiser.modely »

Mužu potvrdit čim věči model tim hodnější....Ale pro račátečnika no nevim asi fakt ne..
kovaco

inzerát

#7 Příspěvek od kovaco »

Pokud má páčkování zmáknuto a má dobrého vrhače, né jako jsem byl já v Rakovníku, tak to musí být nádherné polétání. :lol:
LV
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od LV »

Milan Nes píše:respektive bych to asi ani nehodil natoz uridil pekny no ...

Veľké vetrone sa nehádžu, ale vlekajú :wink:
Na druhú stranu 13kg pri tejto veľkosti... asi použil hrubší olovený plech :lol:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Milan Nes »

ja myslel hodit na svahu ... na co jinyho takovouhle kravu tezkou :)
teda na tohle uz lepsi radsi i strilet z gumy ale nechtel bych ...
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
kratas
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od kratas »

Na svahu se to hodit dá. Když jsme viděl na Kornu jak koblih sám hodil 15kg 6m Swifta, tak to byl zážitek. Nicméně podle toho co mi říkal koblih, tak tyto éra lítají nádherně, ale díky své hmotnosti už člověk musí vědět přesně co chce. Mají obrovskou setrvačnost a tak nejde jej rvát doleva a pak se rozmyslet okamžitě plně rvát na opačnou stranu, to je pak cesta do pekel. navíc pád takového éra díky jeho kinetické energii je dost totální a oprava je vzhledem k ceně neuvěřitelně vysoká. Ten Swift snad standardně stojí 70 klacků, takže začátečník jo, ale šíleně bohatý :wink: , aby jich mohl několik rozklepat.
SOVA is YouR CO-pilot
http://rc-sovy.blogspot.com
http://www.rcsovy.cz
Abu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Abu »

Prosty smrtelnik se nemuze srovnavat s Koblihem (nebo treba Lomcovakem,.....) To jsou proste piloti o nekolik levlu jinde. Ale je skvele se od nich aspon neco priucit.
:wink:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
kocour
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od kocour »

Pravděpodobně se jedná o stejný model, jako měl kolega od nás z klubu. Podrobnosti neznám, jen to, že pocházel (ten model) ze Slovenska, r.5m a vážil snad ještě víc. Do Feldy kombi se ještě vešel, ale jen s řidičem. Viděl jsem to lítat, krásně to sedělo ve vzduchu, ale uskladnit doma, naložit, sestavit na place a odstartovat (prakticky jen aerovlek) s pomocníky (model taky musí někdo přidržovat za křídlo)? Rozhodně to není pro normální polítání. Ve vzduchu by to určitě uřídil i začátečník. Toho Swifta i jeho vrhače znám taky, ale já bych to nechtěl. 5m Pilatuse mi majitel v mimořádně slabé chvilce nabízel za 5000,-. Nekoupil jsem, asi by mě i s Pilatusem žena vyhodila.
Lítám blbě, ale rád http://www.kocour111.rajce.idnes.cz
pepin

#13 Příspěvek od pepin »

LV píše:
Milan Nes píše:respektive bych to asi ani nehodil natoz uridil pekny no ...

Veľké vetrone sa nehádžu, ale vlekajú :wink:
Na druhú stranu 13kg pri tejto veľkosti... asi použil hrubší olovený plech :lol:

Ta váha u těch akrobatických větronu bývá cílená,jinak to nemá setrvačnost při obratech,loni jsem poprvé v životě viděl akrobacii s modelem větroně-Swift,odhadem také 5m v Italských Alpách a 6 stoupavých výkrutu kolmo vzhuru mě doslova posadilo na zadek,během chvilky měl nabranou dostatečnou výšku pro další obraty-od pohledu na tom vlastně vubec nic nebylo :lol: létalo to nádherně a plynule.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“