Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
Relaxi taky jsem šetřil lupení na "až to budu umět". Asi před týdnem jsem v nějakém nakupovacím záchvatu koupil nóbl SAB listí pro FBL a od té doby se kopu do hlavy, proč jsem to neudělal dřív, vrťas najednou poslouchá jak hodinky, je stabilnější, nikam se nepropadá a tak nějak celkově je daleko hodnější i když živější.. To původní listí opucuju od rozsekaných much a nechám manželce do kuchyně, onehdy se na to mlsně koukala a prohlašovala, že by to byla špica stěrka na patlání polevy na dorty.
OK2WY
Díky za počtení o přístupu "podobně skromného pilota"
:-):-) Takže mám 11 ( slovy jedenáct ) patlacích stěrek na polevu tohoto typu :
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8517
Součástí balení je 200 gramová dóza Nutely plus dárek - ergonomická rukojeť ve třech velikostech. Vhodné rovněž na tvorbu palačinek, krájení nudlí, čištění plechů, varných ploten a krájení hub. Vánoce jsou ještě daleko a nabídka asi zapadne
Omlouvám se za OT
http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=8517
Součástí balení je 200 gramová dóza Nutely plus dárek - ergonomická rukojeť ve třech velikostech. Vhodné rovněž na tvorbu palačinek, krájení nudlí, čištění plechů, varných ploten a krájení hub. Vánoce jsou ještě daleko a nabídka asi zapadne
Omlouvám se za OT
TREX450PROHC3SX, TREX550Spirit, TREX600B.Demon, TREX600VBarNeo, TF8G
http://relax450.rajce.idnes.cz
Relax píše:....
Ten "ublb" 3Gčka bych uplně nevylučoval. Slyšel jsem o několika případech, kdy se 3Gčko splašilo, pár jsem viděl na vlastní oči, jak tady v ČR, tak i v zahraničí na akci a jednou se splašilo i na naší T700. Jeden start dobrý, druhej dobrý,další tomu hráblo hned po startu a už se vrtulník vrtal v zemi. Neříkám, že to nefunguje nikomu, ale osobně bych to nechtěl už ani zadara!
Jeti model
MS Composit
Bavarian Demon
MS Composit
Bavarian Demon
Ještě názor kolegy architekta pro srovnání jak to vidí profík z jiného oboru ( jsa ovšem rovněž praktikujícím modelářem letadel
) :
Jak jsem tak koukal na ty fotky toho listu rotoru, tak možná to překročení otáček může být doopravdy příčinou havárie. Zdá se, že to chruplo těsně na hraně té kovové packy , která to drží. Což je místo, kde se soustřeďuje tzv. skokové napětí ( odvozeno ze stavební statiky, neb ten list funguje jako běžný konzolový nosník ) . Vylomeno je to dle fotky směrem nahoru ( ? ). To znamená, že při překročení otáček ( a při startu jsi asi dal "plný knedlík" ne ? ) se list mohl větší vztlakovou silou ohnout vzhůru a v tom kritickém místě u kořene rupnout. Pak by se Trdlo zcela jednoznačně muselo otočit hlavou dolů, což by odpovídalo tvému popisu průběhu nehody.
???
Je fakt že poslední dobou startuju spíš svižněc, ale žádná divočina. Mnohem větší rázy to určitě dostává při lopingu a podobně, těch jsem s těma listama udělal dneska tak 5-7 kousků a listy vydržely provozně přesně 43 minut letovýho času. Ty točky - ty byly hodně over limit .... únava materiálu nebo vada se prostě vyloučit nedá a je to nadále souboj chyba pilota vs chyba 3G.
Jak jsem tak koukal na ty fotky toho listu rotoru, tak možná to překročení otáček může být doopravdy příčinou havárie. Zdá se, že to chruplo těsně na hraně té kovové packy , která to drží. Což je místo, kde se soustřeďuje tzv. skokové napětí ( odvozeno ze stavební statiky, neb ten list funguje jako běžný konzolový nosník ) . Vylomeno je to dle fotky směrem nahoru ( ? ). To znamená, že při překročení otáček ( a při startu jsi asi dal "plný knedlík" ne ? ) se list mohl větší vztlakovou silou ohnout vzhůru a v tom kritickém místě u kořene rupnout. Pak by se Trdlo zcela jednoznačně muselo otočit hlavou dolů, což by odpovídalo tvému popisu průběhu nehody.
???
Zdar, kdyz je to ted i 3Gx tak se okamzite zeptam vas znalych...k 3GX jsem dostal ten USB prevodnik pro pripojeni k pocitaci, kterej je totoznej s tim ze starsiho 3Gcka, takze predpokladam, ze i soft bude stejny.
Rad bych vedel, jestli je moznost nejakeho nastaveni death zony kolem stredu (hrabu si porad do vrtulky) a taky celkove me vadi moc velky cukance pri kazde zmene, jako by to bylo na me moc rychly.
Da se to pres ten soft nejak resit? A jake parametry bych mel zkusit zmenit?
Expa uz mam a porad to neni ono, proste chci plynulejsi vrtulku, ne tak ostrou, pritom ATV uz neshci snizovat rychlost rotace me vyhovuje.
diky za pripadny rady!!
Rad bych vedel, jestli je moznost nejakeho nastaveni death zony kolem stredu (hrabu si porad do vrtulky) a taky celkove me vadi moc velky cukance pri kazde zmene, jako by to bylo na me moc rychly.
Expa uz mam a porad to neni ono, proste chci plynulejsi vrtulku, ne tak ostrou, pritom ATV uz neshci snizovat rychlost rotace me vyhovuje.
diky za pripadny rady!!
- v tom softu jdou nastavit expa - to ti pomůže.psena píše:Zdar, kdyz je to ted i 3Gx tak se okamzite zeptam vas znalych...k 3GX jsem dostal ten USB prevodnik pro pripojeni k pocitaci, kterej je totoznej s tim ze starsiho 3Gcka, takze predpokladam, ze i soft bude stejny.
diky za pripadny rady!!
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Relaxi, myslím že nejjednoduší ( a asi i nejlevnější ) řešení by bylo vložení Bestie do tvého strojku. Já nejsem zastáncem Aligního bezpádla. Zkoušel jsem ho, lítal jsem s tím a šlo z domu. Ano někomu i funguje, to je pravda, ale ke mě do heliny nesmí. To že jsi viděl velkou helinu s tím lítat nic neznamená. Velká helina má jiné váhové poměry a je daleko méně náročná na nastavení a vlastní funkci bezpádlové elektroniky. Mám to vyzkoušeno na dost helinách. Nastavit bezpádlo na devadesátkovém vrtulníku k mé spokojenosti mi vždy dalo méně práce než to samé nastavit na mouše. Delfín může být zapříčiněn špatným nastavením, ale zrovna tak listy, servy, mechanikou atd. U tebe bych tipoval ty listy.
Píšeš že nešla pořádně srovnat stopa. Co když se stopa rozeběhla po naložení kolektivu a vzniklé vibrace pak zblbly bezpádlo. To je všechno možné.
Mám tu jednu Bestii momentálně volnou. Pokud máš zájem, můžeme se slézt v prvním červencovém týdnu na Sobínce. Dáme ji tam, nastavíme a zkusíš si to. Nechci ji prodávat, ale uvidíš jestli by tato cesta měla smysl.
Mám jen dvě podmínky:
1. nasadíš slušné listy ( třeba ty orig Align )
2. budeš počítat s možností transportu domu v igelitce
Kdyžtak SZ.
Píšeš že nešla pořádně srovnat stopa. Co když se stopa rozeběhla po naložení kolektivu a vzniklé vibrace pak zblbly bezpádlo. To je všechno možné.
Mám tu jednu Bestii momentálně volnou. Pokud máš zájem, můžeme se slézt v prvním červencovém týdnu na Sobínce. Dáme ji tam, nastavíme a zkusíš si to. Nechci ji prodávat, ale uvidíš jestli by tato cesta měla smysl.
Mám jen dvě podmínky:
1. nasadíš slušné listy ( třeba ty orig Align )
2. budeš počítat s možností transportu domu v igelitce
Kdyžtak SZ.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Vřelé díky za moc zajímavou nabídku, těším se na první červencový týden
Sice to bude znamenat překopat rozvody elektroniky, ale stojí to za to. Trexe teď opravím a už to do vzduchu s 3G radši posílat nebudu.
S listama jsem sice pozdě ale určitě vyléčenej
to je uzavřená kapitolka a pokud neseženu něco hodně zajímavýho v kvalitě, ( Torsion, MS Composit .... ) testík bude s těma origo. Já je tam v podstatě dát už už chtěl, jenomže jak to s těma laminátama letělo výrazně líp ( neprosedalo se to, rychlá odezva ) tak jsem se namlsal a navíc ty origo jsem ještě nevážil, nevyvažoval a tak což jsem nechtěl dělat včera ve větru na Sobínce, ažb večer. Ale ty točky co laminát dostával byla určitě chyba, stejně tak že jsem je tam vůbec dával ..........
Jednoznačnou prioritu vidím ve spolehlivosti systému, představa že někoho ohrožuju kdykoliv se to roztočí ........ to bych toho radši nechal. Holt mi zůstane v krabici FBL se senzorem, i když třeba to někdo využije, kdoví.
Jště jednou díky a ozvu se přes SZ.
S listama jsem sice pozdě ale určitě vyléčenej
Jednoznačnou prioritu vidím ve spolehlivosti systému, představa že někoho ohrožuju kdykoliv se to roztočí ........ to bych toho radši nechal. Holt mi zůstane v krabici FBL se senzorem, i když třeba to někdo využije, kdoví.
Jště jednou díky a ozvu se přes SZ.
Relax:
Pridam taky svuj nazor. Kdyz jsem si poridil 550 se 3G, byl jsem na zaklade nazoru vetsinou tady na foru rozhodnutej koupit hned Microbeasta. Pak to ale ve mne zaclo hlodat, precet jsem i par zahranicnich diskuzi a rozhodnul jsem se 3G vyzkouset a za Microbeast ho vymenit az v pripade, ze mi nebude fungovat (o tom, ze by mi nevyhovoval jsem vzhledem k mym schopnostem neuvazoval).
Mozna proto, ze jsem byl pripravenej na horsi variantu, me 3G prijemne prekvapil. Lita se mi s nim dobre a nehodu zavinenou 3G na konte taky jeste nemam.
A on ten Microbeast taky neni uplne bez chybicky. Kolega, se kterym se obcas sejdeme, mel na 250tce dva hodne divoky starty. Nehodou to neskoncilo spis nahodou. Predtim mel urcite vic nez 50 startu bez problemu.
Kotatka beru jako jednu z velkych autorit tady na foru a jeho nabidka vyzkouset si Microbeasta je bezkonkurencni. Primlouval bych se ale za neodsuzovani 3G tak nekompromisnim zpusobem.
Byt na tvym miste, pokud si s FW 2.1 nemel problemy, vrat tam FW 2.1 a litej dal. 99 baterek bez problemu uz snad o necem svedci, ne?
Samozrejme se musim priznat, ze s jinym FBL systemem nez se 3G jsem nelital a to jeste nejsem zadnej 3D pilot. Stojim si ale zatim, ze pro prumernyho pilota na litani pro radost s par zakladnima akrobatickyma prvkama je 3G v pohode.
A hlavne cert vi co opravdu vezi za Relaxovou nehodou.
Pridam taky svuj nazor. Kdyz jsem si poridil 550 se 3G, byl jsem na zaklade nazoru vetsinou tady na foru rozhodnutej koupit hned Microbeasta. Pak to ale ve mne zaclo hlodat, precet jsem i par zahranicnich diskuzi a rozhodnul jsem se 3G vyzkouset a za Microbeast ho vymenit az v pripade, ze mi nebude fungovat (o tom, ze by mi nevyhovoval jsem vzhledem k mym schopnostem neuvazoval).
Mozna proto, ze jsem byl pripravenej na horsi variantu, me 3G prijemne prekvapil. Lita se mi s nim dobre a nehodu zavinenou 3G na konte taky jeste nemam.
A on ten Microbeast taky neni uplne bez chybicky. Kolega, se kterym se obcas sejdeme, mel na 250tce dva hodne divoky starty. Nehodou to neskoncilo spis nahodou. Predtim mel urcite vic nez 50 startu bez problemu.
Kotatka beru jako jednu z velkych autorit tady na foru a jeho nabidka vyzkouset si Microbeasta je bezkonkurencni. Primlouval bych se ale za neodsuzovani 3G tak nekompromisnim zpusobem.
Byt na tvym miste, pokud si s FW 2.1 nemel problemy, vrat tam FW 2.1 a litej dal. 99 baterek bez problemu uz snad o necem svedci, ne?
Samozrejme se musim priznat, ze s jinym FBL systemem nez se 3G jsem nelital a to jeste nejsem zadnej 3D pilot. Stojim si ale zatim, ze pro prumernyho pilota na litani pro radost s par zakladnima akrobatickyma prvkama je 3G v pohode.
A hlavne cert vi co opravdu vezi za Relaxovou nehodou.