Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Troll

#1096 Příspěvek od Troll »

Kratší přední ramena jsou holt znát. S tím moc nenaděláš.Deska přidá všem motorům stejně, jenomže když jsou zadní na delším rameni, mají vyšší moment.Prodloužení předních ramen pomůže, ale zase se dostanou vrtule do záběru kamery :( , no nic, vždy je něco za něco. I mně to při prudkém přidání trošičku kloní dopředu. Naštěstí jenom nepatrně. Taky se projevuje horší stabilita na klopení. Abych to dorovnal, musel jsem zvýšit hodnotu zisku gyra klopení proti klonění a to o dost. U Wii se dají kanály řídit nezávisle. Já mám parametr P ( zjednodušeně zisk) na klopení cca 10 a na klonění stačilo 7 . :) .
Yaw pořešíš maličkým nakloněním motorů. Stačí prozatím zkusit podložky pod motor, pak uvidíš.
celestyn
Kontaktovat uživatele:

#1097 Příspěvek od celestyn »

Troll píše:Kratší přední ramena jsou holt znát. S tím moc nenaděláš.Deska přidá všem motorům stejně, jenomže když jsou zadní na delším rameni, mají vyšší moment.akloněním motorů. Stačí prozatím zkusit podložky pod motor, pak uvidíš.

Ono je to s tou delkou ramen takove podivne, neni totiz jasne kde to ma cele vlastne stred. Vymenil jsem ten rozdilny motor a zkusil trochu laborovat s tezistem. Posunul jsem baterky dozadu tak, ze teziste je v osach motoru 1 a 4. Tim se chovani hodne zlepsilo a trimovani neni tak vyrazne. Ovsem prijde mi, ze original MM6 opravdu neleta s tezistem uprostred os vsech motoru, ale ze ho ma vice vpredu.

Takze podle testu deska chodi jak ma, a ja musim opustit testovaci prostor 2x2m a zkusit to venku :-)
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
hanzipv
Kontaktovat uživatele:

#1098 Příspěvek od hanzipv »

:P tak jsem o víkendu dobře polítal,celkem mi to se seznamováním s trikopterem jde.
zde video http://www.youtube.com/watch?v=iqTAYpOwD3c
díky JirkoA za dobrou práci.
Dal jsem kolegovi (Jarek P) tvůj mejl.má zájem o desku,říkal mi že ještě nedostal odpověd,tak nevím jestli jsem neudělal chybu v mejlu. :roll:
meko
Kontaktovat uživatele:

#1099 Příspěvek od meko »

To Troll
Díky moc za odpověd ohledně Arduina. Vystihl si mě přesně. Nejsem zapálený elektronik, spíš jen hračička a právě že sowt. k nastavení se mi moc líbyl (nainstaloval sem si jej zkušebně do PC). Není potřeba se učit nějaký programovací jazyk a nastavuješ si vše sám v přehledném programu,i když to asi nebude tak snadné jak si teď myslým. Další věc , co mě na tom láká je možnost o další rozšíření. Elektroniku bych koupil a s mechnickou částí mi pomůže kolega.Takže s cenou to nebude až tak tragické. Ještě to nechám projít hlavou. Každopádně dík za odpověď
Focus,Mustang-Šad model, Mustang-Hacker combat,Lazy Sparow,Easy-FunCub,LazyBee,MX 12 s FrSky
martinre
Kontaktovat uživatele:

#1100 Příspěvek od martinre »

meko píše:To Troll
Díky moc za odpověd ohledně Arduina. Vystihl si mě přesně. Nejsem zapálený elektronik, spíš jen hračička a právě že sowt. k nastavení se mi moc líbyl (nainstaloval sem si jej zkušebně do PC). Není potřeba se učit nějaký programovací jazyk a nastavuješ si vše sám v přehledném programu,i když to asi nebude tak snadné jak si teď myslým. Další věc , co mě na tom láká je možnost o další rozšíření. Elektroniku bych koupil a s mechnickou částí mi pomůže kolega.Takže s cenou to nebude až tak tragické. Ještě to nechám projít hlavou. Každopádně dík za odpověď

Ahoj, primo aeroquad mam. Klidne se ptej, pokud by te zajimalo neco konkretniho.
meko
Kontaktovat uživatele:

#1101 Příspěvek od meko »

to martinre:
Odpověd sem Ti poslal po SZ
Focus,Mustang-Šad model, Mustang-Hacker combat,Lazy Sparow,Easy-FunCub,LazyBee,MX 12 s FrSky
Petricius
Kontaktovat uživatele:

#1102 Příspěvek od Petricius »

Ahoj,

postavil jsem quadrokopter + s deskou z HK. Chtel bych poprosit o radu zkusenych, protoze jsem zkousel s nim letat, ale zatim pomerne neuspesne. Gyra mam na 100 % a jsem s tim trochu schopen letet. Jakmile je, ale o malinko snizim zisk, zacne byt temer neovladatelny. Posouva se na ruzne strany, pokud do taha sahnu tak kazdy pohyb packou zrychluje pohyb tim smerem kam chci, ale uz nejsem schopen dostat ho do stabilni polohy. Vychilky mam nastavene na 50%, expa 30%.

Mozna je to v rukach, ale cetl jsem zde, ze by stroj mel oscilovat pri 100% zisku gyr, ale to se mi nezda. Naopak pri 100% zisku je trochu ovladatelny, ale porad to neni ono. Musim trimovat. Jakmile trochu snizim zisk jednoho gyra, predesle nastaveni trimu je uplne spatne a trimovat musim znovu.

Nenapada nahodou nekoho, co bych mohl zkusit? Nevi nekdo o nejakem navodu, jak zaletnout quadrokopter?:)
blesk
Kontaktovat uživatele:

#1103 Příspěvek od blesk »

Petricius píše:Ahoj,

postavil jsem quadrokopter + s deskou z HK. Chtel bych poprosit o radu zkusenych, protoze jsem zkousel s nim letat, ale zatim pomerne neuspesne. Gyra mam na 100 % a jsem s tim trochu schopen letet. Jakmile je, ale o malinko snizim zisk, zacne byt temer neovladatelny. Posouva se na ruzne strany, pokud do taha sahnu tak kazdy pohyb packou zrychluje pohyb tim smerem kam chci, ale uz nejsem schopen dostat ho do stabilni polohy. Vychilky mam nastavene na 50%, expa 30%.

Mozna je to v rukach, ale cetl jsem zde, ze by stroj mel oscilovat pri 100% zisku gyr, ale to se mi nezda. Naopak pri 100% zisku je trochu ovladatelny, ale porad to neni ono. Musim trimovat. Jakmile trochu snizim zisk jednoho gyra, predesle nastaveni trimu je uplne spatne a trimovat musim znovu.

Nenapada nahodou nekoho, co bych mohl zkusit? Nevi nekdo o nejakem navodu, jak zaletnout quadrokopter?:)

co to je za desku?
Petricius
Kontaktovat uživatele:

#1104 Příspěvek od Petricius »

blesk
Kontaktovat uživatele:

#1105 Příspěvek od blesk »

Petricius píše:Je to tahle deska z HK.

:-) nevypadá zle, jak to máš vybavené? jde mi hlavně o regly.
error414
Kontaktovat uživatele:

#1106 Příspěvek od error414 »

co tam mas za soft?
Logo 600 + spirit
blesk
Kontaktovat uživatele:

#1107 Příspěvek od blesk »

error414 píše:

co tam mas za soft?

tam bude nějaký default nahraný ne?
Petricius
Kontaktovat uživatele:

#1108 Příspěvek od Petricius »

Deska ma default firmware pro + quadrocopter z kk multikopter. Deska je KK Control board, cinani ji zacli vyrabet ve velkem. Akorad ma maly Atmega48PA, coz znamena, ze ne vsechny firmware se tam vejdou. Momentalne tam mam ten default.

Regly jsou Turnigy, motory 2213N 800Kv, coz je HW doporuceny na rcexplorer.se

Vrtule jsou zatim slabsi, to jsem tam dal GWS 9x5 a 9x5R. Chci ted jeste vyzkouset 8x4, zda to nebude malo. Vim, ze ty vrtule asi nejsou to uplne ono, ale byly po ruce.
error414
Kontaktovat uživatele:

#1109 Příspěvek od error414 »

Petricius píše:Deska ma default firmware pro + quadrocopter z kk multikopter. Deska je KK Control board, cinani ji zacli vyrabet ve velkem. Akorad ma maly Atmega48PA, coz znamena, ze ne vsechny firmware se tam vejdou. Momentalne tam mam ten default.

Regly jsou Turnigy, motory 2213N 800Kv, coz je HW doporuceny na rcexplorer.se

Vrtule jsou zatim slabsi, to jsem tam dal GWS 9x5 a 9x5R. Chci ted jeste vyzkouset 8x4, zda to nebude malo. Vim, ze ty vrtule asi nejsou to uplne ono, ale byly po ruce.

ja bych se prvne zameril na firmware skus tam nahrnout ten nejnovejsi pro atm48P. Cinani to stim procakem pekne podelali :(
Logo 600 + spirit
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#1110 Příspěvek od CyCo »

Petricius píše: motory 2213N 800Kv, coz je HW doporuceny na rcexplorer.se

Ahoj, prosim tě, jak ti šlapou ty motory mám s nima taky osazenýho quada x a motory bez vrtulí děsně vibrujou! když najedu všechny ,celá konstrukce se dostává do nepříjemných rezonancí.
Použil jsem tyhle vrtule http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11333 spolu s tímhle gum.unašečem http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=8240 Vrtule má však o trošku větší díru než je hřídel motoru a na unašeči se může trochu pohybovat do stran, takže to není ideální.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“