Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Bradik

#1021 Příspěvek od Bradik »

Dejte sem prosim nekdo fotky te nove verze bety, zajima me jak to vypada. Jsou tam aj jine nalepky? Zatim litam bez poskozeni, ale dneska jsem byl rano zkusit ve vetru a skoro jsem ji pekne zdemoloval, malem naraz v plne rychlosti do tvrde polni cesty, ale asi 2m nad zemi jsem to nejak zazracne vyrovnal, ani nevim jak.
Spektrum DX7, Beta 1400, Funcub, NoName akrobat
chrpos

#1022 Příspěvek od chrpos »

lupin píše:Tak beta dnes opět na obloze.Nová vrtule apc 6x4.To motorový lože jsem opatrně zakápl sekundákem a motor se už nehejbe.Jak to dostalo tu ránu od vrtule tak se to asi odlepilo.
Akorát teď lítám bez té kabiny, jen jsem otvor zalepil papírovou páskou.Nenapadá někoho nějaké řešení na novou kabinu,něco jednoduchého.
Jínáč uspěšně zalétán dnes i ,,ELITE,, .
Ahoj tu kabinu si normalne vybrus ze silnejsiho polistirenu popripade slep 2 k sobe.Udelej si sablonu spodku(myslim tim ulozeni te kabiny tj.jak jsou tam magnety)podle di to vyriznes prilozis a pak jen dobrusovat tvar.Asi bych si to kolem olepil abych to neprobrousil i okolo pri tom dobrusovani finalnim.akorat ty magnety pak musis lepit asi ne vterinakem!!Tak bych to udelal ja. :wink:
peca001

#1023 Příspěvek od peca001 »

ptacud píše:pro Peca001

gratuluju k záletu !!!

Honza mi volal že to bylo dobry v tomhle větru !!!

Já dám betu dokupy a jedu k němu taky na zálet někdy příští týden.

Přeju spoustu zdaru ve vzduchu a šťastných přistání !!

čus Roman

Bylo to trochu o hubu a údajně prssárna v tomhle počasí, ale je to machr a lítal v pohodě. Teď jsem byl létat a super, akorát při posledním přistání se mi povedlo ulomit list vrtule o obilí :(. Tak musim koupit jinou
chrpos

#1024 Příspěvek od chrpos »

peca001 píše:
ptacud píše:pro Peca001

gratuluju k záletu !!!

Honza mi volal že to bylo dobry v tomhle větru !!!

Já dám betu dokupy a jedu k němu taky na zálet někdy příští týden.

Přeju spoustu zdaru ve vzduchu a šťastných přistání !!

čus Roman

Bylo to trochu o hubu a údajně prssárna v tomhle počasí, ale je to machr a lítal v pohodě. Teď jsem byl létat a super, akorát při posledním přistání se mi pov edlo ulomit list vrtule o obilí :(. Tak musim koupit jinou
No vidis zase dalsi zkusenost kdyz se ritis nebo pristavas tak stahni uplne plyn kdyz spadnes a prevrati se ti to na hrbet,a zapomenes stahnout plyn,v tom lepsim pripade urves vrtuli v horsim ohnes hridelku.Az to dostanes do ruky budes letat s vrtuli na veky tak at ti to leta :wink:
Gluck

#1025 Příspěvek od Gluck »

Zdary nevite nekdo kde se da koupit u nas v cechach ten pipak pri ztrate signalu ?? Ja nasel jen neco od Bel a stoji to 400,tak by me zajimalo lze-li najit neco levnejsiho diky
chrpos

#1026 Příspěvek od chrpos »

Zkus zapnout vysilacku pak baterku v bete a pak vypni vysilacku bude ti to tez pipat protoze to nema signal nevim jak jsou hlucne ty pipaky ale osobne si myslim,ze jestli ti padne nekam daleko od tebe do pole neuslysis to stejne!Jedine co je si pamatovat alespon priblizne kam to padlo,a jeste lepsi je se tomu vyvarovat.
Gluck

#1027 Příspěvek od Gluck »

Me to prave ani nepipne kdyz vypnu radio nevim proc mam plush 30A a programovaci kartu ale manual je nejakej divnej nema popsane vsechny polozky k cemu jsou napriklad timing netusim k cemu je a governor taky ne
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#1028 Příspěvek od MODYN »

Timing je časování, nebo-li předstih... některé motory mají specifický předstih bez kterého nefungují správně...
chrpos

#1029 Příspěvek od chrpos »

Ja mam prave zatim setovku a ja kdyz to udelam tak mi to pipa!
ptacud

#1030 Příspěvek od ptacud »

Ja mam betu osazenou T9x kou s prijimacem tim osmikanalem a regl taky Turnigy. A kdyz vypnu vysilacku tak pipa!
A jinak co se tyka pipaku tak se zkus podivat na pipak na svetla k autu. Je to nekolik roku zpet co jsem ho kupoval do skoda 120 pipak na svetla asi za 60kc. Byl hlucnej jako pra se a hlavne malej a lehkej! Zkus tohle
ptacud

#1031 Příspěvek od ptacud »

K tomu pipaku pridavam link:
auto-filson.cz/signalizace-rozsvicenych-svetel-p-359.html
budou to mit v kazde prodejne nahradnich dilu na auta a kdyz budou slusny tak ti ho zkusi na baterce.
Mohlo by to dobre poslouzit za ty prachy.
ptacud

#1032 Příspěvek od ptacud »

kde se inspirovat na pipak:
skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?f=13&t=16805
peca001

#1033 Příspěvek od peca001 »

Tak jsem se vrátil z létání...je to nádhera a jsem nadšenej....sice jsem jednou trochu tvrdě přistál, ale nic se betě nestalo. A nepovedl se mi přemet (byl jsem ve velké výšce) a nedotočil se - trochu foukalo a asi to neumim :)...jinak mě víc bere létání bez motoru, když ji nechám jen tak plachtit
rafa242

#1034 Příspěvek od rafa242 »

ja som tiež dnes bol ......zo začiatku to bolo kludne super som si zalietal ale potom sa zdvihol nejaký vietor :D bolo to potom uz len ako krotenie nejakého kona :D pristával som ako vrtulník lietadlo stálo na mieste a len som pomaly siel dole a drzat ho aby bolo presne proti vetru :D ......mna bavi lietat aj s motorom a vyblbnut sa a aj tak len relaxacne ju nechat klzat pomaly dole
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1035 Příspěvek od Borek »

Tak jsem dneska zalétal vrtuli 6×4 – úplně v pohodě, nijak jsem neřešil vyvážení, ale zdá se to OK. Nevím, jestli tomu tolik pomáhal i vítr, ale Beta stoupala jak raketa. Nádherně jsem si zaplachtil, při posledním letu jsem zcela bez motoru kroužil přibližně 8 minut (dle hodin na mobilu) – to je můj rekord. Jak dlouho udržíte Betu ve vzduchu bez motoru vy?
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“