Nastavení vrtulníku

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
Syslík

#16 Příspěvek od Syslík »

Už se na ty "dobré rady" mazáků a zkušených debatérů nemohu dívat. :(
Nejsem sice zkušený vrtulníkář, ale mám Multiplex EVO 9 a na vrtulníky je použitelné velmi dobře. Pokud má MPX profi alespoň trochu podobné menu, tak bych snad nastavení do vysílače zvládl. Jsem z Úval u Prahy, takže pokud máte zájem dejte vědět a můžeme se domluvit.
Maxir, T-REX 450, Sniper a Multiplex EVO 9.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Howking »

No hurá - konečně se našel někdo kdo je ochoten a schopen ztrácet čas nesmyslnou a zbytečnou prací. Toho si važ.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#18 Příspěvek od Bizon »

Oni to mazáci nemyslí špatně, jsou jen přirozeně skeptičtí.

Začít lítat heli bez simu totiž jde, ale zvládne to málokdo a chce to helině docela rozumět. Takže jestli myslíš že to zvládneš tak směle do toho, jen v tom budeš víceméně sám.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Howking »

Já začínal bez simu. Tedy chtěl jsem s simem, ale koupl jsem si nějaký šunt za tři kila a po pár pokusech jsem zjistil, že to nemá s realitou pranic společného. Tak jsem si řekl, že jsou takové asi všechny a já sim nepotřebuju. No a taky jsem to bez něj zvládl až na hranici 3D. Jen za rok a půl (za tu dobu Psena s simem už umí lítat líp, než já po třech rocích denního lítání) jsem zvládl viset ve všech směrech, osmičky, loping a souvrat a na náhradních dílech do Bade 400 3D mě to vyšlo jen na 80 litrů (nevracel jsem se s lítání s helinou vcelku). No trošku drahý sim. Pak mi došlo, že 3D už bez simu prostě nedám a pořídil Phoenix (to už je realitě velice věrné) - no a za další rok a půl lítám, jak lítám (účet heyingosl na YouTube) - takže jsem se bez simu připravil o spoustu času a spoustu peněz, ale jde to - cesta je na tobě.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
OPR
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od OPR »

Syslík píše:Už se na ty "dobré rady" mazáků a zkušených debatérů nemohu dívat. :(
Nejsem sice zkušený vrtulníkář, ale mám Multiplex EVO 9 a na vrtulníky je použitelné velmi dobře. Pokud má MPX profi alespoň trochu podobné menu, tak bych snad nastavení do vysílače zvládl. Jsem z Úval u Prahy, takže pokud máte zájem dejte vědět a můžeme se domluvit.

Osobně bych dotyčnému docela rád pomohl ale jelikož jeho přístup je evidentní a nebojím se ho přirovnat k instantní polévce do hrníčku ....... tedy pardon......... ale nějak nemám zájem.

To nemyslím ve zlém ale doporučoval bych změnit postoj a přístup.
PS: heli a letadlo má k sobě principem ovládání hoooodně daleko. Však uvidíš sám :) až Ti helina začne couvat :lol: je to nezkutečná prča
IgorGSM

#21 Příspěvek od IgorGSM »

Tak ja sa venujem lietaniu s modelmi lietadiel od narodenia (moj tato je modelar uz asi 55rokov) teda by sa dalo povedat ze som sa narodil "s vrtulou v prdeli" a mozem povedat ze lietanie s lietadlom a vrtulnikom nema vobec nic spolocne teda okrem toho ze vysielac je pouzuity ten isty. :-)
Prvy vrtas som si kupil pred asi 2,5 rokom s myslienkou but to skonci na policke alebo ma to chyti a uz nepusti a je super ze vyhrala druha moznost.
Ale podme pekne k meritu veci, podla mna toto musi asi v tomto poradi zvladnut kazdy kto by chcel mat nieco spolocne s lietanim s vrtulnikom:

1. Musi na pochopit ako vrtulnik vlastne funguje (skutocny vrtulnik)
2. Musi pochopit ako funguje a ako sa riadi model
3. musi vediet co od toho caka a kam chce zajst, kolko casu a penazi tomu chce obetovat
4. Musi veelmi chcet a mat snahu (za snahu sa nepovazuje: "dejte mi lidi a ja to udelam"
5. simulator je super ale na vysenie a zakladne poletovanie ne je podmienka
6. A potom uz len veela trenovat a nevzdat to

A na zaver, neviem ci si niekto pamata na vrtulnik HELIX ale v tych casoch ked sa s nim lietalo tak pocitac stal tolko ako 2 osobne auta a o simulatore nikto ani nechyroval a aj napriek tomu sa lietalo. Mam toho krasavca doma v dielni tak rozmyslam ze by som ho nikedy vytiahol na letisko aspon trochu mysi povyhanat. Je to na zhavici motor, dvojbodova cyklika a pevny uhol nabehu listov a aby som nezabudol tak to ma este balzovo-dubove listy hlavneho rotora...
zdzd

#22 Příspěvek od zdzd »

IgorGSM píše:A na zaver, neviem ci si niekto pamata na vrtulnik HELIX ale v tych casoch ked sa s nim lietalo tak pocitac stal tolko ako 2 osobne auta a o simulatore nikto ani nechyroval a aj napriek tomu sa lietalo. Mam toho krasavca doma v dielni tak rozmyslam ze by som ho nikedy vytiahol na letisko aspon trochu mysi povyhanat. Je to na zhavici motor, dvojbodova cyklika a pevny uhol nabehu listov a aby som nezabudol tak to ma este balzovo-dubove listy hlavneho rotora...

Helix nemůžeš moc srovnávat se stávajícími helinami. To je jako srovnávat Čihákův Rapid S F-22. Nicméně uřídit ho taky nebyla žádná prdel.
zdzd

#23 Příspěvek od zdzd »

Syslík píše:Nejsem sice zkušený vrtulníkář, ale mám Multiplex EVO 9 a na vrtulníky je použitelné velmi dobře.

To velmi dobře je vééélmi relativní...

http://vitocz.net/rc/rc_vysilace.htm
Syslík

#24 Příspěvek od Syslík »

zdzd píše:
Syslík píše:Nejsem sice zkušený vrtulníkář, ale mám Multiplex EVO 9 a na vrtulníky je použitelné velmi dobře.

To velmi dobře je vééélmi relativní...

http://vitocz.net/rc/rc_vysilace.htm

Všechno je relativní :)
Maxir, T-REX 450, Sniper a Multiplex EVO 9.
olda
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od olda »

Pak dej vědět, jak jste dopadli. Jak koupím HK 500, poslal bych ti ji i s rádiem na kompletaci a zálet. Poštovné tam i zpět hradím. Jak to uděláš mě nezajímá, chci jen lítat. Předem díky za ochotu. Nechce se mi drbat s gyrem, táhlama, křivkama a hlavně ten aspoň základní čas tomu něco dát, ten je problém. Ale jsem rád, že i v dnešní době se najdou ochotní lidi. Už jsem skoro zapomněl, jaké to je :D
Moje modely:
http://mkalka.cz/clenove/clen.php?id=10
buki

#26 Příspěvek od buki »

Tak to tu pročítám a divím se, že máte tolik snahy to chlapci vysvětlit. Zde na foru i na jiných je přeci na toto téma toho tolik, že stačí jenom číst a člověk si udělá celkem slušný obrázek co vrtulník obnáší.Když jsem začínal nikde nebyla ani řádka.Jak rád bych byl, kdyby bylo tenkrát tolik informací jako nyní.
diablotin

#27 Příspěvek od diablotin »

Jak funguje vrtulní ještě vím,to vážně vysvětlit nepotřebuju.Napsal jsem tu už na začátku,že hledám někoho kdo by byl ohoten vrtulník nastavit,seřídit a případně s ním třeba zaviset,aby mi při prvním startu někam nekontrolovatelně neustřelil.to mi úplně stačí.
Syslík: máš SZ
Naděje umírá až po nás.
buki

#28 Příspěvek od buki »

diablotin píše:Jak funguje vrtulní ještě vím,to vážně vysvětlit nepotřebuju.Napsal jsem tu už na začátku,že hledám někoho kdo by byl ohoten vrtulník nastavit,seřídit a případně s ním třeba zaviset,aby mi při prvním startu někam nekontrolovatelně neustřelil.to mi úplně stačí.

Nemyslel jsem jak funguje vrtulník. To je jen 5% informace.Těch 95% je vše okolo toho.
Tato tvoje věta je boží: aby mi při prvním startu někam nekontrolovatelně neustřelil.to mi úplně stačí.
Kdybys četl tak nenapíšeš takovou hámotinu. To budeš první člověk na světě,když to napoprvé dokážeš. Prostě jak říká kamarád:Nečteš - nevíš.
zdzd

#29 Příspěvek od zdzd »

diablotin píše:Jak funguje vrtulní ještě vím,to vážně vysvětlit nepotřebuju.Napsal jsem tu už na začátku,že hledám někoho kdo by byl ohoten vrtulník nastavit,seřídit a případně s ním třeba zaviset,aby mi při prvním startu někam nekontrolovatelně neustřelil.to mi úplně stačí.

Když víš jak vrtulník funguje, tak si ho snad umíš nastavit sám ne? V čem je tedy problém?
martys

#30 Příspěvek od martys »

no a on ti právě po takovém nastavení a seřízení ustřelí, odpluje "někam do prčič" a ty ho musím hned automaticky umravnit a udržet na místě a to se ti s pravděpodobností 99% nepovede, pokud si to předem nenatrénuješ.

Jak to tadu čtu - máš svou hlavu = tak si to vyzkoušej po svém. Ale buď u toho široko daleko sám a na velké rovné ploše. Pokud se to pohrne na tebe tak to hned vypni.

No a uvidíš, třeba patříš mezi to jedno procento a nějak to dáš, já jsem se ale s někým takovým ještě nepotkal. No a nebo to nedáš a po pár pádech se vrátíš k letadlům, nebo začneš stejně jako většina.
VBC Racing, Sanwa, Team Orion
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“