Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Ticcino

#1081 Příspěvek od Ticcino »

Gluck píše:Takhle vypada beta ted TU

No vidíš, opravils to v pohodě. Místo tý hnědý pásky použij průhlednou izolepu a bude jak nová. Ze vzduchu to stejně vidět nebude.

Mně Beta spadla asi z 10 metrů na čumák, když se mi v prudký zatáčce uvolnila vrtule a ztratilo to tah. Pravda, nebylo to až tak prasklý jako to tvoje, ale rána to i tak byla slušná.
Největší problém byl v tom, že mi neseděla kabina. Musel jsem čumák nahřívat a trošku přihnout.
Gluck

#1082 Příspěvek od Gluck »

ta paska tam neni na stalo je tam jako drzak po kupe
Borek
Kontaktovat uživatele:

#1083 Příspěvek od Borek »

Gluck píše:Takhle vypada beta ted TU

Tak tohle normálně slepíš. Moje Beta je po opakovaných událostech tohoto rozsahu a lítá. Sice už je čumák pěkně křivej, ale lítá pořád dobře. Jako představa, že když nezvládneš Betu, tak to zkusíš z Phoenixem (myslíš ten 2 m EPP větroň z Hobby Kingu?), mi nepřijde úplně správná. Nejdřív se nauč zvládat Betu a pak jdi do Phoenixe.
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Gluck

#1084 Příspěvek od Gluck »

Vcera po havarii jesem dal prijimac AR6200 do phoenixe a po asi hodine a pul se me to podarilo zparovat (nevim kde delam chybu ) ! Dnes po slepeni Bety jsem ho vratil zpet do bety a na jeji profil ve vysilacce prijimac nereaguje a kdyz se snazim zase o zparovani tak me to nejde nemate nekdo tuseni co delam blbe ? dekuju za jakoukoliv pomoc
rafa242

#1085 Příspěvek od rafa242 »

Nemám s tým velmi skusenosti, takze to ber len ako moj nazor, ale ja si myslim ze ked prehadzujes primac cize nemas dva primace na dva modely nema zmysel si to ukladat vo vysielacke ako rôzny model proste ked ho sparujes a prehodis do ineho modelu tak isto by mal nabehnut v hociakom modely, čiže znova parovat vysielac s primacom ako keby pre iny model asi nema zmysel ........a to uz zase neviem ci vysielacka umoznuje mat na jeden primac ako keby naprogramovane dve modely, keby to tak slo a chapala by to tak by nemal byt problem ale ked to tak nejde tak znovu sparovanie z tym istym primacom pod novo ulozenym lietadlom vo vysielacke mohlo nieco spravit s tým profilom pre betu .....nemusi to byt tak to je len moj nazor ....a jasne ze na kazde lietadlo potrebujes ine mixy a trimy atd. ale neviem ci sa to takto da proste ked mas len jeden primac :D trochu som sa sekol
Gluck

#1086 Příspěvek od Gluck »

Druhy prijimac me prijde behem tydne tak pockam na nej jen se chtel jit litat tak to musim nejak vymyslet
rafa242

#1087 Příspěvek od rafa242 »

myslim ze ked to mas teraz ulozene ako pheonixa tak proste ked das do bety ten primac a nacitas ten model tak by ti to malo ist aj v bete .....teda teoreticky
Gluck

#1088 Příspěvek od Gluck »

no to funguje jen me je zahadou proc se to neda preparovat na jinej profil to jako bych mel prijimac na jeden model naveky a pri jeho cene nevim jestly by se to vyplatilo :wink:
rafa242

#1089 Příspěvek od rafa242 »

no jasne chapem ta ako to myslis ale pravdepodobne vysielacka rozoznava primac podla nejakeho specifického signálu a preto asi nedokaze pochopit ked ju chces s nim znova parovat a ulozit iný model, možno sa to da nehovorim ze nie, nevidim do toho nejako, pišem len ako si myslim ze to teoreticky moze byt ked je takyto problem
Ticcino

#1090 Příspěvek od Ticcino »

No, nevím co máš za rádio, ale funkce napárování konkrétního přijímače ke konkrétnímu modelu v dané paměťové pozici se u mé DX7 jmenuje Model Match.
Laborování jako jsi dělal ty, jsem nezkoušel, nicméně píšu to proto, že třeba v návodu rádia k tomu něco najdeš.
rafa242

#1091 Příspěvek od rafa242 »

ale problem tu bol asi ten ze ci sa da jeden konkretny primac ulozit pre dve rozdielne modely v pamäti vysielacky ....dá sa to?
Gluck

#1092 Příspěvek od Gluck »

no funguje bez problemu na profil na Phoenixe ale na profil na Betu ho nemuzu dostat jeste zkusim skopirovat profil z Ph. na betu a uvidim
Ticcino

#1093 Příspěvek od Ticcino »

rafa242 píše:ale problem tu bol asi ten ze ci sa da jeden konkretny primac ulozit pre dve rozdielne modely v pamäti vysielacky ....dá sa to?

Ja, ja, chápu. Proto jsem se ptal, co má za rádio.
rafa242

#1094 Příspěvek od rafa242 »

Ticcino píše:
rafa242 píše:ale problem tu bol asi ten ze ci sa da jeden konkretny primac ulozit pre dve rozdielne modely v pamäti vysielacky ....dá sa to?

Ja, ja, chápu. Proto jsem se ptal, co má za rádio.

mam pocit ze dx6i
Ticcino

#1095 Příspěvek od Ticcino »

rafa242 píše:mam pocit ze dx6i

V tom případě to ModelMatch funkci má. A co tak čtu z manuálu, tak by to neměl být problém. Prostě napárovat přijímač na jinou paměť a fertig.
Nenašel jsem ovšem, zda lze jeden přijímač mít napárovaný zároveň na dvě paměťová místa.

Postup párování snad dělá dobře:
Zvolit příslušnou pamě't na Tx.
Vypnout vše.
Připojit bind plug.
Připojit napájení Rx. (Rx začne blikat jak spašenej)
Držet bindovací čudlík na Tx a zapnout Tx.
Během chvíle Rx přestane blikat jak splašenej a rozsvítí se.
Vytáhnout bind plug a hotovo.

Jen mě tak napadá, nemáš při párování moc blízko u sebe Rx a Tx? Občas to dělá problémy. Chce to tak půl metru, míň ne. Radši metr.
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“