Nastavení vrtulníku

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
raging

#31 Příspěvek od raging »

Syslík píše:Už se na ty "dobré rady" mazáků a zkušených debatérů nemohu dívat. :(
Nejsem sice zkušený vrtulníkář, ale mám Multiplex EVO 9 a na vrtulníky je použitelné velmi dobře. Pokud má MPX profi alespoň trochu podobné menu, tak bych snad nastavení do vysílače zvládl. Jsem z Úval u Prahy, takže pokud máte zájem dejte vědět a můžeme se domluvit.
Právě proto bych se do nastavování cizího vrtulníku nepouštěl :!: tedy,pokud nejsi zkušený vrtulníkář;měl bys dobré rady zkušených mazáků akceptovat a nehrát si na dobráka.Ono se ti taky může stát,že mu s tím praštíš a budeš to platit.Ale to je tvoje věc,dělej jak uznáš za vhodné,určitě si na náš vzpomeneš :!:

BTW:Taková služba stojí běžně cca 1000 Kč.
Syslík

#32 Příspěvek od Syslík »

raging píše:
Syslík píše:Už se na ty "dobré rady" mazáků a zkušených debatérů nemohu dívat. :(
Nejsem sice zkušený vrtulníkář, ale mám Multiplex EVO 9 a na vrtulníky je použitelné velmi dobře. Pokud má MPX profi alespoň trochu podobné menu, tak bych snad nastavení do vysílače zvládl. Jsem z Úval u Prahy, takže pokud máte zájem dejte vědět a můžeme se domluvit.
Právě proto bych se do nastavování cizího vrtulníku nepouštěl :!: tedy,pokud nejsi zkušený vrtulníkář;měl bys dobré rady zkušených mazáků akceptovat a nehrát si na dobráka.Ono se ti taky může stát,že mu s tím praštíš a budeš to platit.Ale to je tvoje věc,dělej jak uznáš za vhodné,určitě si na náš vzpomeneš :!:

BTW:Taková služba stojí běžně cca 1000 Kč.

Díky za cennou připomínku nicméně vycházím z původního požadavku Diablotina a budu - cituji:
"ochoten pomoct nastavit vrtulník titan 450 do vysílače multiplex profi."
Nic víc. Do letu se pouštět nebudu. Držím se hesla: tady to máš a rozbij si to sám :D
Maxir, T-REX 450, Sniper a Multiplex EVO 9.
zdzd

#33 Příspěvek od zdzd »

Syslík píše:Díky za cennou připomínku nicméně vycházím z původního požadavku Diablotina a budu - cituji:
Nic víc. Do letu se pouštět nebudu. Držím se hesla: tady to máš a rozbij si to sám :D

A co vlastně chceš napípat, když s tím nechceš do vzduchu? Zapneš heliprogtram?
Syslík

#34 Příspěvek od Syslík »

zdzd píše:
Syslík píše:Díky za cennou připomínku nicméně vycházím z původního požadavku Diablotina a budu - cituji:

A co vlastně chceš napípat, když s tím nechceš do vzduchu? Zapneš heliprogtram?

Ach jo. Myslím, že už to snad nemá cenu dále komentovat. Diablotin to chce do vzduchu. Já mu jen jsem ochoten pomoct nastavit vrtulník titan 450 do vysílače multiplex profi. To je celé.
Maxir, T-REX 450, Sniper a Multiplex EVO 9.
Mikelo

#35 Příspěvek od Mikelo »

Ty jsi ale komik! Jen aby to tak bral i ten chudák majitel a investor do kvedláku. Tohle je fakt no comment...
zdzd

#36 Příspěvek od zdzd »

Syslík píše:Ach jo. Myslím, že už to snad nemá cenu dále komentovat. Diablotin to chce do vzduchu. Já mu jen jsem ochoten pomoct nastavit vrtulník titan 450 do vysílače multiplex profi. To je celé.

Éééé... Nemyslím. Dotaz byl upřesněn na to, že to chce napípat tak, aby to kvůli špatnému seřízení narozbil. Jak chceš na zemi nastavit reakce cykliky a vrtulky? Jak chceš nastavit zisk gyra? Jak chceš na zemi nastavit křivky plynu a kolektivu?

Na zemi perfektně nastavím mechaniku. Nastavím otáčky, nastavím stopu listů. Na to ještě skoro nepotřebuji rádio. To nejdůležitější se nastavuje až pak, v rádiu a za letu...

Když neumím létat tak, abych si troufnul s cizí heli do vzduchu, tak adepta naučím nastavit mechaniku a základní kostru programu v rádiu. To proto aby to později zvládnul sám. Ale rozhodně mu nemůžu napípat rádio tak, aby je pak dostal do rukou a leť. Což je právě tento celkem nesmyslný požadavek...
Howking
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Howking »

Už se těším na žalobu na Syslíka, za to, že mu špatně napípal vrtulník do vysílačky a ono to neviselo na místě a hned to sebou někam praštilo. On přece ví, jak se vrtulník řídí, takže chyba je zcela jistě na straně špatného nastaveni ve vysílači :-D
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
buki

#38 Příspěvek od buki »

To je počteníčko.
zdzd

#39 Příspěvek od zdzd »

buki píše:To je počteníčko.

:lol: :lol: :lol:

Koupil jsem bicikl. Nikdy jsem na tom neseděl, ale řekli mi, jak to funguje a v obchodě nafoukali kola. Naskočil jsem a odjel na dovolenou. Roky už to jezdím autem, tak malá změna neuškodí...
raging

#40 Příspěvek od raging »

:lol: :lol: doufejme,že ti ho tam taky dobře nastavili :roll:
zablabla

#41 Příspěvek od zablabla »

buki píše:To je počteníčko.

Taky napjatě čekám, jestli se dovíme jak to dopadlo......... :lol:
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
IgorGSM

#42 Příspěvek od IgorGSM »

Mozno nejake videjko z toho 2 sekundoveho letu by bolo super... :twisted:
Howking
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od Howking »

JJ, video by Diablotin měl dělat určitě jako důkaz, že mu tu vysílačku fakt špatně nastavil! Je třeba se zichrovat :-)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
kure87
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od kure87 »

Tak pokud je modelář s dlouhou praxí tak by neměl mít problém nastavit si vrtulník sám. Chce to jenom trochu pečlivosti a poměrně dlouho se s tím štvát protže napoprvé to trvá docela dlouho než si člověk zažije všechny postupy jak co nastavit. Bylo tady o tom toho popsáno clekem dost a já jsem jako začátečník zvláld nastavení jenom podle manuálu Align a fóra bez jediného dotazu a kupodivu vrtulník lítá a žije :)
Bizon
Bydliště: Jižní Morava(Veseli n. M.); Praha 10 (Chodov-Kunratice)

#45 Příspěvek od Bizon »

kure87 píše:Tak pokud je modelář s dlouhou praxí tak by neměl mít problém nastavit si vrtulník sám. Chce to jenom trochu pečlivosti a poměrně dlouho se s tím štvát protže napoprvé to trvá docela dlouho než si člověk zažije všechny postupy jak co nastavit. Bylo tady o tom toho popsáno clekem dost a já jsem jako začátečník zvláld nastavení jenom podle manuálu Align a fóra bez jediného dotazu a kupodivu vrtulník lítá a žije :)

Naprostý souhlas, jenže tazatel nechce ani číst, ani nastavovat=)
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“