K tomu motoru - CF2812 mam ve Cmelakovi s dvojclankem, tam je vykonu s vrtuli GWS 9x5 HD celkem dost, ale kvalita vinuti u toho motoru neni nic moc a pochybuju ze by z nej slo vyzdimat vic nez nejakejch 80W. Do P51D bych dal Xmotor - 2826-15 nebo 2830-10. S triclankem a vrtuli 8x6 to bude raketa, za tech par korun to stoji (a motor je o dost lepe mechanicky udelanej nez ty CF).
L.M. modely Jak-3 nebo Mustang
-
Abu
- Kontaktovat uživatele:
MS-022 mam asi 10ks, nejstarsi uz 2 roky vprovozu (prave v Mustangovi od L.M.) a az donedavna uplne bez problemu. Pred mesicem se mi v jednom servu (ve vetronovi na smerovce) zasekly prevody a kvuli tomu shorel zesilovac... ale to se obcas stava i na podstatne drazsich servech (treba Hs-225BB za 600,-
)
K tomu motoru - CF2812 mam ve Cmelakovi s dvojclankem, tam je vykonu s vrtuli GWS 9x5 HD celkem dost, ale kvalita vinuti u toho motoru neni nic moc a pochybuju ze by z nej slo vyzdimat vic nez nejakejch 80W. Do P51D bych dal Xmotor - 2826-15 nebo 2830-10. S triclankem a vrtuli 8x6 to bude raketa, za tech par korun to stoji (a motor je o dost lepe mechanicky udelanej nez ty CF).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
- Vosy
- Kontaktovat uživatele:
K motoru:
CF 2812 jsem už koupil, tak ho zkusím
Kluci u nás ho mají a jsou s ním spokojený. Podle nich je ale pro tento motor nezbytností vrtule 7/4. On to i Bell doporučuje. Kluci zkoušeli jiný vrtule a nebylo to ono.
Je to motor s 1550 ot/volt (nezatíženě), takže 9/6 je na něj určitě moc. Ta se hodí spíš do těch pomalejších (2822).
Samozřejmě bude tam tříčlánek.
Očekávám pomalejší "odpich" ale zase vyšší maximálku
.
Nechám se překvapit, snad to bude O.K.
CF 2812 jsem už koupil, tak ho zkusím
Kluci u nás ho mají a jsou s ním spokojený. Podle nich je ale pro tento motor nezbytností vrtule 7/4. On to i Bell doporučuje. Kluci zkoušeli jiný vrtule a nebylo to ono.
Je to motor s 1550 ot/volt (nezatíženě), takže 9/6 je na něj určitě moc. Ta se hodí spíš do těch pomalejších (2822).
Očekávám pomalejší "odpich" ale zase vyšší maximálku
Naposledy upravil(a) Vosy dne pát 13.07.2007 10:17, celkem upraveno 1 x.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Mustang P51B (LM), Dualsky 2826/12
Accipiter Badius - Night Flyer, osvětlení
Vosy píše:K motoru:
CF 2812 jsem už koupil, tak ho zkusím![]()
Je to motor s 1550 ot/volt (nezatíženě), takže 9/6 je na něj určitě moc. Ta se hodí spíš do těch pomalejších (2812 nebo 2805).
Očekávám pomalejší "odpich" ale zase vyšší maximálku.
myslim ze to bude malo. ja mel v mustangovi od LM cca 150-160 W a bylo to akorat. a pro tyhle era je optimalni vrtule 9/6.
FlyerMan píše:wroum píše:myslim ze to bude malo. ja mel v mustangovi od LM cca 150-160 W a bylo to akorat. a pro tyhle era je optimalni vrtule 9/6.
100W je naprosto dostatecnych, litam i nyni na 1/2 plynu s 9"x5".
asi sem moc narocnej ale 90 W sem tam mel jen na zkousku a leti to proste moc pomalu...
- Vosy
- Kontaktovat uživatele:
No, uvidíme.
Já "sázím" na vyšší točky s menší vrtulí. Do FW bych ten motor asi nedal, má moc tupej čumák a malá vrtule by hnala vzduch akorát do něj
U Mustanga se mi líbí štíhlá špice, tak si myslím, že by mohl letět poměrně rychle.
Jen přemejšlím, jestli dát pevnou vrtuli 7/4 Aeronaut nebo sklopku s Graupnerskými listy 7/4. Možná se rozhodnu až nakonec podle těžiště: když to bude moc lehký na čumák, dám sklopku s AL kuželem na dovážení
Ale třeba se pletu a budu si nadávat. Každopádně pak poreferuju, jestli to poletí nebo ne.
Já "sázím" na vyšší točky s menší vrtulí. Do FW bych ten motor asi nedal, má moc tupej čumák a malá vrtule by hnala vzduch akorát do něj
U Mustanga se mi líbí štíhlá špice, tak si myslím, že by mohl letět poměrně rychle.
Jen přemejšlím, jestli dát pevnou vrtuli 7/4 Aeronaut nebo sklopku s Graupnerskými listy 7/4. Možná se rozhodnu až nakonec podle těžiště: když to bude moc lehký na čumák, dám sklopku s AL kuželem na dovážení
Ale třeba se pletu a budu si nadávat. Každopádně pak poreferuju, jestli to poletí nebo ne.
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
- Vosy
- Kontaktovat uživatele:
Jsem na to zvědavej.
Na druhou stranu je zajímavý, když má někdo přemotorovanýho šneka.
Kámoš má v Canary 8,5 ASP a taky umí stoupavé výkruty do nevidím.
Já jsem "trochu" potunil můj první stroj Accipiter Badius a taky zavisí
Díky P-100 zvládne i výkrut i polovinu kubánské osmy - to vše bez křidýlek.
Budu šetřit vahou a snad to poletí. Jestli ne, koupím další P-100
Já jsem "trochu" potunil můj první stroj Accipiter Badius a taky zavisí
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Vosy píše:Jsem na to zvědavej.
Já jsem "trochu" potunil můj první stroj Accipiter Badius a taky zavisíDíky P-100 zvládne i výkrut i polovinu kubánské osmy - to vše bez křidýlek.
kdybych dneska stavel ero od LM, tak do nej dam s nejvetsi pravdepodobnosti velkej cervenej MP jet + lipol cca 2000 mAh a vrtuli 9/6, prikon by na plnej byl k 200 W a litalo by to jako stihacka.
podle me i ta P-100 je proste slaba pokud to bude vazit vic nez cca 350g, ale jak uz sem psal nekde vyse, tak sem asi dost narocnej.
BTW: kdyz se videl litat tvyho skycata, tak sem si docela jistej ze stihacka s tim tvym pohonem te brzo prestane bavit
- Vosy
- Kontaktovat uživatele:
Wroum:
Skycat se díky 5,3 ccm postupně rozpadl a je rozebrán. To už bylo moc výkonu, moc géček ... a EPP se začalo trhat
Teď mám nový éro: laminátový trup z nějakýho staršího pyloňáku a poměrně hluboké ale tenké křídlo 155 cm polystyren-dýha. (second hand z Hangaru 1)
S 8,5 ccm ASP létá asi o polovinu rychlejc, než Skycat
V neděli jsem ho zalítal. Je to žrádlo, maximální spokojenost! Prostě mým nejoblíbenějším akrobatickým prvkem je průlet na plný plyn
!
Skycat se díky 5,3 ccm postupně rozpadl a je rozebrán. To už bylo moc výkonu, moc géček ... a EPP se začalo trhat
Teď mám nový éro: laminátový trup z nějakýho staršího pyloňáku a poměrně hluboké ale tenké křídlo 155 cm polystyren-dýha. (second hand z Hangaru 1)
S 8,5 ccm ASP létá asi o polovinu rychlejc, než Skycat
V neděli jsem ho zalítal. Je to žrádlo, maximální spokojenost! Prostě mým nejoblíbenějším akrobatickým prvkem je průlet na plný plyn
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Vosy píše:Wroum:
Skycat se díky 5,3 ccm postupně rozpadl a je rozebrán. To už bylo moc výkonu, moc géček ... a EPP se začalo trhat![]()
S 8,5 ccm ASP létá asi o polovinu rychlejc, než Skycat![]()
![]()
![]()
V neděli jsem ho zalítal. Je to žrádlo, maximální spokojenost! Prostě mým nejoblíbenějším akrobatickým prvkem je průlet na plný plyn!
asi se zase nekdy stavim kouknout na tocny
- Vosy
- Kontaktovat uživatele:
Wroum a Abu:
já chci pohodové éro, tohle nemusí lítat stopadesátkou (ani nemůže). Kdybych chtěl super rychlej stroj, taxi koupím Spita od Savexu. Btw. teď je na Modelbazaru za 2400 Kč (skoro jsem pro něj jel
)
Jinak P-100 mi tahá 630 g Badia (instalace osvětlení, trafo, dvoje baterie, proto ta váha) a taky lítá rychle (sklopka 9/5, 14A s 3S).
Mustang se snad vejde do těch Vzduchoplavcových 420 g. Doufám.
já chci pohodové éro, tohle nemusí lítat stopadesátkou (ani nemůže). Kdybych chtěl super rychlej stroj, taxi koupím Spita od Savexu. Btw. teď je na Modelbazaru za 2400 Kč (skoro jsem pro něj jel
Jinak P-100 mi tahá 630 g Badia (instalace osvětlení, trafo, dvoje baterie, proto ta váha) a taky lítá rychle (sklopka 9/5, 14A s 3S).
Sea Bee, 2T 8,5 ccm
Vosy píše:Wroum a Abu:
já chci pohodové éro, tohle nemusí lítat stopadesátkou (ani nemůže). Kdybych chtěl super rychlej stroj, taxi koupím Spita od Savexu. Btw. teď je na Modelbazaru za 2400 Kč (skoro jsem pro něj jel)
Zdravím...tak jak to vypadá s tím motorem CF2812?...chci si ho taky pořídit...mám to do nějakýho 3D epp era (cca do 300g)..
Copacabana 6,5ccm(topmodel)
Space scooter AXI 2808/24(multiplex)
Filip 400 sport
Space scooter AXI 2808/24(multiplex)
Filip 400 sport