Nic nefunguje.

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jirka64

Nic nefunguje.

#1 Příspěvek od jirka64 »

Zdravím všechny členy tohoto fóra! Právě jsem se čerstvě zaregistroval.Potřeboval bych poradit.Koupil jsem před rokem model od Art-tech F4U Corsair.Létání s ním byla radost je mým prvním modelem po letech pauzy a úplně první letoun s pohonem elektromotorem.Ale jak už se někdy stává,blbnul jsem příliš a při průletu v malé výšce došlo k dost těžké havárii.Letoun byl poměrně dost ,,zmasený''no ale včera jsem dokončil jeho opravu.Vyrobil jsem kompletní předek a opravil křídlo.Dal jsem nazpět střeva,připojil baterii a ejhle ono nic.Motor se ani nehne jen někde pípá,buď motor nebo regulátor.Je možné,že nárazem odešel regulátor nebo motor a nebo snad přijímač.Co teď mám dělat?Dá se to nějak změřit a tím pádem zjistit.Jsem totiž elektronické střevo vůbec tomu nehovím.Nechci zbytečně kupovat všechno.Poradí mi někdo prosím.
scarabeus

#2 Příspěvek od scarabeus »

Vypln si v nastaveni fora, odkud jsi.

Nekdo z okoli se ti snad ozve a muzete se na to podivat. Samozrejme ted sem prijde plno strasne chytrych cudliku, kteri budou z rukavu sypat, co tomu MUZE a nemusi byt. Tech moznosti je opravdu hodne a za sebe rikam znovu - zajed za nekym nebo se s nekym domluv a muzete to vyresit velice rychle. "Koukat" na to po netu je bida, kdyz tomu sam moc nerozumis (to je ok, casem se to naucis).

Zkratka a dobre ten nekdo zkusenejsi na to mrkne, zkusi prehodit prijimac ze svoji vysilajdy, pak motor, regl, mrkne na nastaveni, jestli tam nemas studeny spoje atd... a nakonec se doberete zdarneho konce.

Tot muj navod na tuto celkem jednoduse resitelnou situaci :-)
jirka64

#3 Příspěvek od jirka64 »

Scarabeus moc ti díky za ochotu a omlouvám se za unáhlení.Hned jsem psal dotaz a špatně četl.Tímto moc děkuji jyrrymu za radu v sekci špatný regulátor.Vyzkoušel jsem ještě teď ráno jeho doporučení,zapnul vysílač dal plný plyn a ono to opravdu odpípalo.Potom stáhl a ono znova odpípalo.Vypnul jsem všechno a znovu zapnul a ono to v pohodičce všechno chodí jak má.A já se s tim trápil půl dne pořád jsem pároval vysílač a kdesi cosi,ještě že jsem něco nepohnojil.Moc děkuji Jyrry. :lol:
jirka64

#4 Příspěvek od jirka64 »

Akorát jsem rozřízl smršťovačku na regulátoru a to mě docela štve.Nějak ho budu muset znovu chránit.Dobrou noc.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Milan Nes »

hoj,
smrstovacku neni problem koupit treba u Vanoucha na Letne
(koukam ze si z prahy)
kdyz bys jezdil prez prahu 4 tak bych snad i nejakou nasel doma
ale doporucuju zajit s reglem k vanouchovi nebo ho omerit, ihned ti ji da

a nejlip se zasmrsti fenem, nechas ho rozehrat a pak parkrat rychle prohrejes a mas hotovo
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od TomasC »

Odkud jsi z Prahy 9?? Pošli mi SZ a nějak se domluvíme.
jirad
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od jirad »

Ahoj, kousek smrstivky na regl bych doma nasel (Prosek, Strizkov), kdyztak posli SZ :-) Jirka
Toro 900 a par dalsich poletuch ... - Optic 6 Assan
blueangel
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od blueangel »

Pokud potřebuješ tu smrštovačku na regl také najdu Černý most po 19 hodiny jsem doma a některé vikendy také kdyžtak napiš SZ přesněji od kud jsi
jirka64

#9 Příspěvek od jirka64 »

Už jsem psal jednomu kolegovi tady z fóra sz. Z prahy 9-Letňan jsem.Stejně to blbě chodí.Teď už motor drkotá cuká všelijak a netočí se.Zjistil jsem , že kabely co jdou od motoru drzely v místech u konektorů jen tak na vláscích,tak jsem je přeletoval.Stejně motor cuká a odmítá se točit.Nevím jestli jsem to dobře zapojil,poněvadž jsem vůl a nezapsal jsem si jak kablíky byly.Z regul. jdou tři.Na kraji černý,modrý uprostřed a červený zase nakraji.Z motoru na kraji černý,uprostřed bílýa na kraji červený.Tak jsem propojil černý s černým,červený s červeným a modrý s bílým.Tak nevím.Motor klepe a netočí se.Babo raď. :evil:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od TomasC »

Tak pomiňme, že se jako baba necitím...

Na pořadí kabelů nezáleží. POkud se motor točí obráceně, tak to prostě dva mezi sebou přehodíš.

Je taky možné, že předchozí experimenty něco odepsaly. Klidně to mohla být jedna sada tranzistorů na reglu.

Přepájel jsi VŠECHNY vodiče??

Co děláš večer. To budu asi doma a mohli bychom na to kouknout.
jirka64

#11 Příspěvek od jirka64 »

To můžem.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od TomasC »

SZ
jirka64

#13 Příspěvek od jirka64 »

Nic mi nepřišlo.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od TomasC »

Tak vyřešeno.

Velmi kuriozní.... :wink:

V motoru byla železná pilina, která se dostala (občas) mezi magnety a stator, tím se rotor zablokoval. Z toho byl regulátor zmatený a motor neroztočil. Stačilo pilinu vyndat a vše OK.

Preventivně jsem přepájel jeden vývod od motoru, zdálo se mi, že je tam jeden drátek odlomen a vše jsme zasmrštili.
Taky na kalibraci regulátoru došlo.
jirka64

#15 Příspěvek od jirka64 »

Všem vám moc děkuju za pomoc.Speciálně Tomášovi vše mi vlastně udělal v dílně na počkání a nechtěl ani na pivo.Letu zdar!
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“