Ondra
Futaba bezpádlo CGY750 - tipy, triky, zkusenosti
Co mě teda vykolejilo je , že to má schválně rychlejší křidýlka, než výškovku. Nechápu.
Pak když to pošlu dopředu a jeď! , tak to není jako po kolejích, za chvili si začne na křidýlkách uhýbat.
Pak to srovnám do visu a on si najednou začne vejškovkou mírně dozadu a křídýlkama do strany driftovat.
No spíš se to chová jako pádlovka za větru.
Jen ten ocas je výbornej.
Ale mám tu první verzi 1.01
Pak když to pošlu dopředu a jeď! , tak to není jako po kolejích, za chvili si začne na křidýlkách uhýbat.
Pak to srovnám do visu a on si najednou začne vejškovkou mírně dozadu a křídýlkama do strany driftovat.
No spíš se to chová jako pádlovka za větru.
Jen ten ocas je výbornej.
Ale mám tu první verzi 1.01
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Musíme tam nahrát tu novou verzi
Já jsem měl ale i v té nové i ve staré vše stejě lineární. Něco jsi udělal špatně. Zkontroluj prosím nastavení. Když tak si můžeš v expert menu prohlénout jak rychlé máš nastavenou rotaci okolo jednotlivých os. Dokonce si můžeš prohlédnout poslední let jak rychle jsi se kolem oněch os točil. Můžeš teda posoudit co bylo moc a co málo a nastavit tak podle toho še ostatní. Když tak můžeš drobně přidat/ubrat Dual rates, ale raději bych to nastavoval v CGY750, připravíš se totiž o linearitu.
Já jsem měl ale i v té nové i ve staré vše stejě lineární. Něco jsi udělal špatně. Zkontroluj prosím nastavení. Když tak si můžeš v expert menu prohlénout jak rychlé máš nastavenou rotaci okolo jednotlivých os. Dokonce si můžeš prohlédnout poslední let jak rychle jsi se kolem oněch os točil. Můžeš teda posoudit co bylo moc a co málo a nastavit tak podle toho še ostatní. Když tak můžeš drobně přidat/ubrat Dual rates, ale raději bych to nastavoval v CGY750, připravíš se totiž o linearitu.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
To mám dávno nastavený:
V Aileron gyro expert
ANG.Rate
72%
----------------------------
V Elevator gyro expert
ANG.Rate
100%
Aby to bylo stejný , 72% platí pro FLT.Mode 3 u 450tky.
.---------
Vždyť se na to můžeš podívat do tabulek na straně 118:
Swash setting parameter table
kde u 450-550 v 3. FLT mode
pro křidýlka 420st/vteřinu
pro výškovku 300st/vteřinu
při 100% ATV
mít v defaultu křidýlka rychlejší , je podle mě hovadina, se divím, že to nikdo ze zde diskutujících majitelů v piroflipu nepoznal?
V Aileron gyro expert
ANG.Rate
72%
----------------------------
V Elevator gyro expert
ANG.Rate
100%
Aby to bylo stejný , 72% platí pro FLT.Mode 3 u 450tky.
.---------
Vždyť se na to můžeš podívat do tabulek na straně 118:
Swash setting parameter table
kde u 450-550 v 3. FLT mode
pro křidýlka 420st/vteřinu
pro výškovku 300st/vteřinu
při 100% ATV
mít v defaultu křidýlka rychlejší , je podle mě hovadina, se divím, že to nikdo ze zde diskutujících majitelů v piroflipu nepoznal?
Frsky X10S Carbon
Tož jsme to dneska s Veprem upgradnuli (a zapnuli "Phase equalizer" hluboko v menu) a musím říct, že se letový projev z 10% na takových 70% přiblížil vbaru. Doteď to bylo prachsprostý tří osý gyro, nechápu jak někdo může pokládat CGY750 bez pirooptimalizace za bezpádlový systém.
Po updatu na 1.10 (a zapnutí "Phase equalizer" hluboko v menu) je to mnohem sofistikovanější bezpádlový systém.
Ovšem nadšený pořád nejsem. Vbar prostě pošleš letět rovně dopředu a on by letěl třeba 100km pořád stejně, tohle pošleš a pořád to chce nějaký korekce na křidýlkách a výškovce, aby to letělo pořád dál jak po kolejích.
Nevím. Ale po upgradu (a zapnutí "Phase equalizer" hluboko v menu) je to o dost lepší. Být futabou, tak bych se to v tý první verzi sytděl prodávat.
Po updatu na 1.10 (a zapnutí "Phase equalizer" hluboko v menu) je to mnohem sofistikovanější bezpádlový systém.
Ovšem nadšený pořád nejsem. Vbar prostě pošleš letět rovně dopředu a on by letěl třeba 100km pořád stejně, tohle pošleš a pořád to chce nějaký korekce na křidýlkách a výškovce, aby to letělo pořád dál jak po kolejích.
Nevím. Ale po upgradu (a zapnutí "Phase equalizer" hluboko v menu) je to o dost lepší. Být futabou, tak bych se to v tý první verzi sytděl prodávat.
Frsky X10S Carbon
Já ti nevím, ale ono to "hluboko v menu" není zase tak hluboko. Nepřeháněj
Jinak co se týče letového projevu, tak u mě na Protosovi to letí rovně jak podle pravítka. Pošlu to někam a ono to tam prostě letí. Ano, chová se to přeci jen trochu jinak než jiná bezpádla, ale o tom to je, aby to nebylo všechno na jedno brdo. Musíš to trochu víc řídit, ale to zase lidi chtějí a proto se vrací k pádlům. Proto považuji CGY750 za něco mezi bezpádlem a pádlem. Od každého si bere něco a na každém záleží, aby si vybral, co chce.
Jak jsou na tom odezvy na knipl a vůbec reakce a jejich přesnost?
Zkus to na pořádné helině a ne na tom "komárovi"
Jinak co se týče letového projevu, tak u mě na Protosovi to letí rovně jak podle pravítka. Pošlu to někam a ono to tam prostě letí. Ano, chová se to přeci jen trochu jinak než jiná bezpádla, ale o tom to je, aby to nebylo všechno na jedno brdo. Musíš to trochu víc řídit, ale to zase lidi chtějí a proto se vrací k pádlům. Proto považuji CGY750 za něco mezi bezpádlem a pádlem. Od každého si bere něco a na každém záleží, aby si vybral, co chce.
Jak jsou na tom odezvy na knipl a vůbec reakce a jejich přesnost?
Zkus to na pořádné helině a ne na tom "komárovi"
bavarianDemon 3X a 3SX
boZZda píše:Já ti nevím, ale ono to "hluboko v menu" není zase tak hluboko. Nepřeháněj![]()
nic nepřeháním , teď jsem spočítal, že musím 19x kliknout na mikrospínače, než se k tomu dostanu
boZZda píše:Jinak co se týče letového projevu, tak u mě na Protosovi to letí rovně jak podle pravítka. Pošlu to někam a ono to tam prostě letí. Ano, chová se to přeci jen trochu jinak než jiná bezpádla, ale o tom to je, aby to nebylo všechno na jedno brdo. Musíš to trochu víc řídit, ale to zase lidi chtějí a proto se vrací k pádlům.
Počkej, tak musíš to víc řídit, nebo to letí podle pravítka? Jedno se z druhým prostě vylučuje. To že občas nějaký ferda prohlásí , že se vrací k pádlům , neznamená že se lidi vrací k pádlům.
boZZda píše:Jak jsou na tom odezvy na knipl a vůbec reakce a jejich přesnost?
To je dobrý , na to si nestěžuju. Ale to tam mám neskutečně rychlý a silný serva.
boZZda píše:Zkus to na pořádné helině a ne na tom "komárovi"
Nemám potřebu to strkat jinam. Miniprotos je nejlepší 450tka.
Frsky X10S Carbon
OK není to na dvě klinutí, ale zase to je funkce, která se jen zapne, nebo vypne a hotovo. Víš, že tam musíš pro Phase eq. nastavit alespoň přibližně jaké máš otáčky rotoru?!
Tobě to teda rovně neletí? S jiným bezpádlem a ve stejné konfiguraci ti to rovně letělo? Co to dělá přesně?
Tobě to teda rovně neletí? S jiným bezpádlem a ve stejné konfiguraci ti to rovně letělo? Co to dělá přesně?
bavarianDemon 3X a 3SX
- Kenny McCormick
co su tie zvysne 2% ? Piruety?krtek2k píše:Tak podle všeho je to další bezpádlo, který neumí v malých vrtulníkách žádný zázraky. Dám mu ještě šanci, až vyjde Outrage Fusion90. Ale teď už je v miniprotosu zpátky beastX a na 98% si nemůžu stěžovat.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
krtek2k píše:Tož jsme to dneska s Veprem upgradnuli (a zapnuli "Phase equalizer" hluboko v menu) a musím říct, že se letový projev z 10% na takových 70% přiblížil vbaru. Doteď to bylo prachsprostý tří osý gyro, nechápu jak někdo může pokládat CGY750 bez pirooptimalizace za bezpádlový systém.
Sem rad ze jsem si to neobednal ....