Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
mhabr

#1246 Příspěvek od mhabr »

... aby se nakonec neukázalo, že firma, ešop a odesílatel sice sídlí v Košíkově u Velké Bíteše, ale zboží bylo odesláno z Kajmanských ostrovů. 8)
Drondys

#1247 Příspěvek od Drondys »

mhabr píše:... aby se nakonec neukázalo, že firma, ešop a odesílatel sice sídlí v Košíkově u Velké Bíteše, ale zboží bylo odesláno z Kajmanských ostrovů. 8)

Podstatná je adresa odesílatele, která je skutečně uvedena na zásilce a ta musí souhlasit se zemí odkud byla zásilka skutečně odeslána jinak pošta mezinárodní balík vůbec nepřijme. V žádosti, kterou České pošta posílá jak emailem tak i papírovou cestou je vždy specifikována kompletní adresa odesílatele obvykle přikládají i fotku strany balíku, na které je uvedena adresa i celní prohlášení. Předpokládám, že pokud tazatelka obdržela žádosti od České pošty jak zde sama již zmiňovala, pak v té žádosti byla i jasně a konkrétně ze strany Česká pošty uvedená adresa odesílatele, která je skutečně na předmětné zásilce a pokud je ta adresa v Anglii tak prostě došlo k chybě.
mhabr

#1248 Příspěvek od mhabr »

Tak ale pochybovat můžu, ne? :D

K chybě na straně ČP dojít mohlo, nikdo není neomylný, pokud tazatelka dodala nějaký "důkaz" že se jedná o adresu v Británii, tak holt musí počkat až na ni zase dojde řada.
Celníci jsou v tomto nejspíš bez viny, zásilky na EU a z ostatních zemí třídí pošta a nejspíš ten balíček celník ani neviděl.

Rady typu rozmazávat to v médiích jsou úplně mimo nočník, stejně tak jako obracet se v tuto chvíli na ČTÚ.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#1249 Příspěvek od corsair »

mhabr píše:
Rady typu rozmazávat to v médiích jsou úplně mimo nočník, stejně tak jako obracet se v tuto chvíli na ČTÚ.
Správně, a až to po pár měsících dostane, koupí poštákům nějakou fajn drahou lahvinku aby se příště snažili stejně :roll:
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#1250 Příspěvek od strycArtus »

mhabr píše:Rady typu rozmazávat to v médiích jsou úplně mimo nočník, stejně tak jako obracet se v tuto chvíli na ČTÚ.

Neřekl bych, pouze medializace může pohnout odpovědnými ke zjednání nápravy. Každý jednotlivý stěžovatel se dá nějak pominout. prostě drobný hmyz, byť třeba otravný. V případě soudních sporů jsou také lepší hromadné žaloby.
mhabr

#1251 Příspěvek od mhabr »

Asi takhle, pošta, přestože se prezentuje jak firma zabývající se přepravou zásilek, je už od dob Rakouska-Uherska především úřad. Občas mám takový pocit, že média mají k úřadům posvátnou úctu a z nějakých důvodů jim nadržují.
Klidně by to mohlo dopadnout tak, že by z milé paní udělali člověka, který nechce spolupracovat a ještě si na to stěžuje.
Navíc podle popisu mám takový pocit, že se ještě zas tak moc nestalo. Na balíčku chybělo označení země odesílatele, a představa poštovního brigádníka mizerně placeného, který zásilky třídí, jak z vlastní iniciativy dohledáva na GoogleMaps místo odeslání, když se mu hromadí práce za zády je v českých poměrech docela úsměvná.

Prostě jsem přesvědčený, že dokud bude mít ČP monopol (i když spousta lidí tvrdí, že jej nemá), tak se nic k dobrému neobrátí. Pouze zdravá konkurence může zakročit.
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#1252 Příspěvek od strycArtus »

mhabr píše:Navíc podle popisu mám takový pocit, že se ještě zas tak moc nestalo. Na balíčku chybělo označení země odesílatele, a představa poštovního brigádníka mizerně placeného, který zásilky třídí, jak z vlastní iniciativy dohledáva na GoogleMaps místo odeslání, když se mu hromadí práce za zády je v českých poměrech docela úsměvná.

1) Ano nic moc se nestalo, není to naše zásilka, takže se můžeme slečně smát jak dopadla
2) Je celkem jedno jak je pracovní síla placena, je přijata na určitou práci a tu má vykonávat svědomitě.
3) pokud by měl pracovník něco vykonávat z vlastní iniciativy, pak je chyba ve vedoucí, protože by to mělo být v pracovních postupech - pokud něco posílám DHL, pak chtějí znát směrovací číslo, to jim přesně řekne co a jak - obdobně by to mělo fungovat na poště a na celnici
mhabr

#1253 Příspěvek od mhabr »

OK, převracejte si význam toho, co jsem napsal, jak chcete. :wink:
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#1254 Příspěvek od Michal Matějka »

mhabr píše:

Nepracuješ náhodou na poště?
mhabr

#1255 Příspěvek od mhabr »

Pracovat na poště ??? Tak to teda opravdu neeeeeeeeeeeee :lol:

Na to se mám moc rád, docela si vážím svého, i když už upadajícího duševního zdraví.

EDIT: Teď si vzpomínám, že asi před 25 lety jsem brigádně roznášel sobotní poštu :oops:
Drondys

#1256 Příspěvek od Drondys »

Myslím, že nemá cenu se zde dohadovat.

Z dosud uvedeného vyplývá, že předmětná zásilka byla zpracovávána pracovníkem České pošty na pozici celního deklaranta, který je oprávněn rozhodovat o vyžádání dokumentů či plné moci atd. a je tedy s podivem, že si nevšiml tak zásadní chyby v určení zásilky vyplývající z adresy odesílatele. Z dosud uvedených informací je tedy zřejmé, že došlo k chybě či vážnému opomenutí nejen na straně nějakého čimelíka na pozici brigádníka, ale i na straně celního deklaranta.

Na pozici čimelíků co pobíhají s balíky a rentgenem se brigádníci jakž takž hodit mohou, ale na pozici celního deklaranta brigádníci nemají co dělat. Pozice celních deklarantů nejsou nic triviálního a měly by být obsazovány pracovníky v HPP s obsáhlým předchozím zaškolením. Nedokážu si představit, že se bude brigádník, který je tam třeba na pár týdnů obsáhle zaučovat a sotva se naučí zlomek potřebných znalostí, tak odejde a na jeho místo přijde jiný brigádník, který se bude učit zase od začátku.

Pokud Česká pošta řeší i takto důležité pozice pracovníky z řad brigádníků pak lze konstatovat jen to, že by bylo lepší pokud by Česká pošta přiznala, že na to prostě nemá lidi a v dohledné době je není schopna zabezpečit a celně-deklarantské služby rovnou zabalila. Tuto činnosti by převzali pracovníci celního úřadu, kteří mají zkušenosti (podobně je to řešeno třeba v Německu a jde to) a pak už by nebyl problém ani s režimem tranzitu a mohlo by se rozběhnout vyřizování celního odbavování na lokálních celních úřadech po celé ČR a tím by zmizelo i zbytečné přetížení na jednom místě, které je doposud.
mhabr

#1257 Příspěvek od mhabr »

Drondys: Já s Tebou plně souhlasím, celní deklaraci by měli dělat sami celníci, ne DOPRAVCE !
Kikuli

#1258 Příspěvek od Kikuli »

Kikuli píše:...23. 5. mi dorazilo do schránky oznámení o uložení zásilky s celním dluhem ve výši cca 350 Kč (včetně těch poplatků poště)
Zásilka byla v ceně 519 Kč, tj. těsně pod limitem 22 euro (včetně poštovného), ovšem, odesilatel z neznámého důvodu napsal na zásilku cenu o 20 dolarů vyšší (zřejmě cena zásilky před 50 % slevou zboží).
30. 5. jsem po poradě s vedoucí pošty, na které je zásilka uložena odeslala odvolání...
Zasr* plnou moc během polední pauzy šla odeslat (20.6.), ač jsem zuby skřípala nad jejím znění (mimochodem, podle kamaráda skoroprávníka je část o vzdání se práv neplatná, neboť se člověk nemůže předem svých práv vzdát), přičemž na to, aby pošta moji zásilku proclila moji plnou moc nechtěla a chtěla ji podepsat až při převzetí zásilky. Plnou moc odvolám, jakmile budu mít po víc jak třech měsících zásilku v rukou. (objednáno 3. 3., první zásilka skončila neznámo kde, znovu odesláno 14. 4., 19. 4. v republice, do 19. 5. na celnici a od té doby na poště, už jednou vráceno k uložení (vedoucí pošy nedodržela slib, že to tam určitě zůstane, než si to celníci vyžádají zpět a já to musela honit sama) a včera jsem posílala přes elektronickou podatelnu žádost o prodloužení uložení zásilky...

Dnes jsem vedoucí celního oddělení pošty zaslala mail s dotazem, jak to vypadá, protože zásilka na poště bude uložena už jen do příštího týdne. Pravda, reagovala téměř obratem, ale s tímhl:
"Dobrý den, v současné době nemám žádnou zprávu ohledně vyřízení žádosti na celním úřadě. Domnívám se, že to může být delší doba. Možná by bylo rychlejší zásilky vyzvednout, uhradit poplatky a zároveň podat u dodací pošty reklamaci na celní poplatky."
Ach jo, vedoucí dodací pošty nebude tušit, která bije.
danr

#1259 Příspěvek od danr »

Český telekomunikační úřad
Sokolovská 219
Praha 9

Stížnost na postup České pošty - celní deklarace

V Praze 24.6.2011

Obracím se na Vás se stížností na postup ČP při odbavování poštovních zásilek ze zahraničí.
Dochází k neúnosnému několikatýdennimu zadržování zásilek a následnému bezdůvodnémuv vynucenému placení poplatku 96 kč, a to přesto že zásilky jsou evidentně ( !) nepatrné hodnoty (do 22 € včetně dopravného) s řádně vyplněnou celní deklarací včetně udaného poštovného. V mém konkrétním případě byly tyto zásilky celním úřadem ihned označeny “bez cla”.

Jednalo se o zásilku RR 97 xxxxxxxxxVV ( z Číny) udané zboží – Elektronika, přičemž se jednalo o několik kusů elektronických dětských hodinek. Na obálce je hodnota 8 USD a 41 YUAN poštovní “známka”.

Druhá zásilka ( o týden později) RR 97 xxxxxxxxxx VV , viditelně deklarováno 8 USD a poštovné 56 YUAN. Obsah celkem 3 kusy různobarevných neznačkových hodinek. Výrobky tohoto druhu a kvality jsou v ČR bězné dostupné v řádu 40 až 100 Kč, což by samozřejmě měl celní deklarant vědět.
Protože jsem při uplatňování reklamace u vedoucího pošty 120 narazil na aroganci a lhostejnost, a odpovědi mne neuspokojily
(“zásilek je hodně, ….máme na to právo (!) , ...často dochází k podhodnocení ( kolektivní vina ! ?)..”), obracím se tedy na Vás, jako nadřízený úřad o prošetření (fotografie zásilek jsou uloženy na poště 120).

S pozdravem xxxxxxxxxxxx
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#1260 Příspěvek od Michal Matějka »

danr píše:Český telekomunikační úřad
Sokolovská 219
Praha 9

Stížnost na postup České pošty - celní deklarace

V Praze 24.6.2011

Obracím se na Vás se stížností na postup ČP při odbavování poštovních zásilek ze zahraničí.
Dochází k neúnosnému několikatýdennimu zadržování zásilek a následnému bezdůvodnémuv vynucenému placení poplatku 96 kč, a to přesto že zásilky jsou evidentně ( !) nepatrné hodnoty (do 22 € včetně dopravného) s řádně vyplněnou celní deklarací včetně udaného poštovného. V mém konkrétním případě byly tyto zásilky celním úřadem ihned označeny “bez cla”.

Jednalo se o zásilku RR 97 xxxxxxxxxVV ( z Číny) udané zboží – Elektronika, přičemž se jednalo o několik kusů elektronických dětských hodinek. Na obálce je hodnota 8 USD a 41 YUAN poštovní “známka”.

Druhá zásilka ( o týden později) RR 97 xxxxxxxxxx VV , viditelně deklarováno 8 USD a poštovné 56 YUAN. Obsah celkem 3 kusy různobarevných neznačkových hodinek. Výrobky tohoto druhu a kvality jsou v ČR bězné dostupné v řádu 40 až 100 Kč, což by samozřejmě měl celní deklarant vědět.
Protože jsem při uplatňování reklamace u vedoucího pošty 120 narazil na aroganci a lhostejnost, a odpovědi mne neuspokojily
(“zásilek je hodně, ….máme na to právo (!) , ...často dochází k podhodnocení ( kolektivní vina ! ?)..”), obracím se tedy na Vás, jako nadřízený úřad o prošetření (fotografie zásilek jsou uloženy na poště 120).

S pozdravem xxxxxxxxxxxx

Pak sem vlož co ti odepsali.........
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“