F3A mini

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#211 Příspěvek od TomasC »

to Surgical: Myslím, že to vidíš moc zjednodušeně a pohledem "to za našich mladých let...".

Je to hodně o tom co chci. Pokud mám "morál" tak do toho jdu. Nebo hledám výmluvy. Ale to je možná zjednodušené.
Dneska si každý může dělat co ho baví. Mě osobně baví závodit, trénovat. Občas si večer střihnu CoD a nebo domluvám úpravu pravidel FAI pomoci Facebooku.

A ohledně věku. Když se chce, tak se dá i zatápět "kojencům" :D :D :D
Surgical

#212 Příspěvek od Surgical »

Ne, neříkám to ve stylu "za našich mladých let".....
Za našich mladých let jsme měli podstatně omezenější okruh možných zálib, podstatně menší materiálové, technologické i materiální podmínky, dostupnost všeho atd. Dnes má náš koníček prostě jen daleko větší konkurenci stran jiných lákadel.
Na jednu stranu lítá podstatně více modelářů, na druhou stranu ubývá takových, kteří chtějí soutěžit ve smyslu sportovních regulí, výkonových tříd, mezinárodních kategorií atd., zvláště pak, když jsou i dnešní hodnotové žebříčky ve společnosti malounko jinde.
Ono taky není o co stát, nováčkovské kategorie nikdo nebere vážně a nepropaguje, a když se někdo "opováží" mezi staré vlky, tak ausgerechnet na soutěži to dostatne pořádně vyžrat, rozhodcování není lehká práce, ale současný styl mnohdy konkuruje objektivitě hodnocení krasobruslařů, že.
Nejsem nostalgický ani zbla, na druhou stranu, kolik lidí si dneska na živobytí dokáže vydělat pouhopouhou modelařinou? :) Pár lidí znám, typu Valdy Kostky, Marcela Hladíka, Dana Pelikána apod., ale nemyslím, že hlavním zdrojem jejich obživy je ausgerechnet modelařina jako taková, jen z čirého fandovství ji podporují (než je někdo nasere definitivně, a že se o to denodenně pokoušejí stovky a tisíce Kunde...) :)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#213 Příspěvek od AR1 »

Surgical píše:Ono je to ještě trochu jinak.
Je to sport, jako každý jiný. Máte-li v něm být opravdu dobří, je třeba začínat brzo, tedy bez podpory (hlavně finanční) a motivace (a mnohdy i popohánění) to prostě nejde, 10-letý kluk s Leviosou a slušnou RC-soupravou pod stromeček není každý druhý. Pilot začínající po třicítce prostě nikdy už špičkový pilot nebude, smiřme se s tím, může být slušný, to jo, ale zrak se věkem nelepší, reflexy už vůbec ne, schopnost učení se zhoršuje možná ještě více.
.

To je vážně takhle? Fakt se ptám. Je mi 37 a nebaví mě lítat jen tak beze smyslu, a podle toho co si zkouším, tak mě to táhne asi právě k akrobacii. Nevím jestli F3A nebo 3D, asi si hloupě myslím, že bych před 3D měl umět klasiku, ale to je jedno....
Vážně je to tak náročný? Chápu to u hokeje, tenisu....Jsou tam potřeba fyzický předpoklady, chápu, že když někdo lítá od 6.let je v 16. prostě jinde. Ale nejde ho dohnat a stát se rovnoceným? Je to přeci jen modelářství.
clouseau
Kontaktovat uživatele:

#214 Příspěvek od clouseau »

AR1 píše:To je vážně takhle? Fakt se ptám. Je mi 37 a nebaví mě lítat jen tak beze smyslu, a podle toho co si zkouším, tak mě to táhne asi právě k akrobacii. Nevím jestli F3A nebo 3D, asi si hloupě myslím, že bych před 3D měl umět klasiku, ale to je jedno....
Vážně je to tak náročný? Chápu to u hokeje, tenisu....Jsou tam potřeba fyzický předpoklady, chápu, že když někdo lítá od 6.let je v 16. prostě jinde. Ale nejde ho dohnat a stát se rovnoceným? Je to přeci jen modelářství.

tak vážně to neber v RCA máš samozřejmě šanci a pokud Ti to dobře půjde tak v F3A při dostatečném tréninku tak taky
Vladislav Plichta
www.clouseau.eu
místopředseda
KLeM ČR
AR1
Kontaktovat uživatele:

#215 Příspěvek od AR1 »

Nějak nám to tu usnulo :)

Co říkáte na F3A na toto?: http://www.pchmodely.cz/stavebnice-aliance-p-199.html
zami

#216 Příspěvek od zami »

Před érou Levios jeden z nejrozšířenějších modelů v kategorii RCA. S tím chybu neuděláš. S dobrým motorem zalétá i F3A bez větších problémů.
Miloš.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#217 Příspěvek od AR1 »

A ještě takovej dotázek: Jak trénujete přes zimu? Myslím kvůli světlu, brzo se stmívá....Hala?
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#218 Příspěvek od TomasC »

Simulátor, hala.

Pokud chceš, tak mohu nabídnout předvedení čistokrevného F3Ačka, ať si uděláš představu.
zami

#219 Příspěvek od zami »

V zimě létám venku opravdu jen výjimečně. Mrznou mi prstíky. Hlavně jsem v dílně a létáme v hale.
Miloš.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#220 Příspěvek od TomasC »

Takže, kde se v sobotu sejdem? Aspoň si oddechnu od pyloňáků a potrénuji sestavu.

Spark je solidní, nicméně nikoliv převládající stroj. O tom, jak má/mělo by létat F3Ačko, mají představu RCA/F3A piloti. Ostatní se jen "domnívají". To chce prostě vidět a hlavně zažít.
Naposledy upravil(a) TomasC dne pát 08.07.2011 14:40, celkem upraveno 1 x.
AR1
Kontaktovat uživatele:

#221 Příspěvek od AR1 »

TomasC píše:Takže, kde se v sobotu sejdem? Aspoň si oddechnu od pyloňáků a potrénuji sestavu.

Spark je solidní, nicméně nikoliv převládající stroj. O tom, jak má/mělo by létat F3Ačko, mají představu RCA/F3A piloti. Ostatní se jen "domnívají". To chce prostě vidět a hlavně zažít.

Ahoj Tome, dnes v noci jsem dorazil z dovolené takže jsem dřív nereagoval. Více písnu do SZ.
pepin

#222 Příspěvek od pepin »

AR1:

tak co,byl jsi létat s Tomášem?Doufám,že pokud ano,nezačal jsi místo modelářství sbírat brouky,nebo tak něco :lol:

Když si vzal do parády mě v hale,první pocit po výčtech chyb byl s tím seknout,ale nakonec jsem to nějak rozdejchal :lol:
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#223 Příspěvek od TomasC »

Vždy, když jsme se dohodli, tak odpoledne pršelo. Nějaká "magie". :lol:
pepin

#224 Příspěvek od pepin »

TomasC píše:Vždy, když jsme se dohodli, tak odpoledne pršelo. Nějaká "magie". :lol:

Ted je to s tím počasím vážně super :twisted:
michal.valis
Kontaktovat uživatele:

Re: F3A mini

#225 Příspěvek od michal.valis »

Plánuji pořízení většího akrobata a potřeboval bych vědět, jestli se my zájemci o F3A mini společně s panem Havlem dokážeme dohodnou na pravidlech a zkusit soutěž uskutečnit. Nebo nikoho z letců tato kategorie nezajímá?
Nerad bych investoval peníze (které budu obtížně shánět) do éra na kategorii RCA a pak zjistil, že jsem mohl o polovinu levněji létat F3A mini :(
RCA má sice jednodušší sestavu, ale tím že v této kategorii v současné době létají moderní F3A speciály s minimální pořizovací cenou létaného vybaveného éra 25t. Kč, tak tato kategorie je přístupná málokomu.
Proto se mi velice líbí myšlenka F3A mini, do které se dá nové konkurence schopné éro s vybavením pořídit od 10t. Kč. Sice sestava má o 6 obratů více než jednodušší RCA, ale z toho jen 5 obratů je náročnějších než v RCA. A že se sestava s malým érem nedá zaletět? Vždyť bude sestava pro všechny stejná, takže pokud budou v obratech problémy, tak budou pro všechny stejné.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“