Vyber motoru

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Max317
Kontaktovat uživatele:

Vyber motoru

#1 Příspěvek od Max317 »

Dobry den potreboval bych pomoc s vyberem motoru nejlepe el. mam auto o velikosti 1:9 az 10 on road tak aby auto udelalo aspon 30 45 km/h nebo nejaky spalovak ale nevim jak vyresit spatecku auto ma skoro 4kg s podvozkem a karoserii Hledal jsem ale nic presneho jsem nenasel
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Milan Nes »

co to je za auto ? puvodne elektro nebo spalovak ?
nebo samodomo ?

jako obecne konverze spalovak na elektru neni uplne easy a pokud to je seriovka tak konverzni sety sou silene drahy, ale asi to vypada ze mas nejaky samo domo, posli foto ...

jinak na onroad desetiny de najit i na HK slusnej pohon ... chce to vic info

pripadne zvazit pouziti treba difu z nejaky seriovky s ulozenim motoru ale ted vestim z koule
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Max317
Kontaktovat uživatele:

.

#3 Příspěvek od Max317 »

Domaci verze podvozek je ocel a byl pro spalovak ale ja tam chci tu spatecku
Max317
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Max317 »

Foto poslu v nedeli pisu pres mobil komp neni po ruce jenom to co zneho zbylo :-D Jinak je to opel gt z r1957 nebo tak nejak
Zbynass1

#5 Příspěvek od Zbynass1 »

4kg to máš skoro hmotnost monstertrucku 1:8. Motory pro auta 1/10 by do toho dát šly, ale asi by se těžko dosahovala požadovaná rychlost, resp. rychlost by se dosáhla, ale za příliš velkých proudových nároků... Proto bych do toho asi volil nějaký HV systém určený pro konverzi 1/8 buggy nebo monstrtrucku, takový systém nejdeš skoro u každého většího výrobce příklad Castle creation, Tekkin, Novak atd. někdo bude namítat že možná zbytečně silný pohon ale ono není třeba do tho rvát zrovan maximální možný počet článků...

Ps: teď mi došlo že ona i Mamba Max od castlu zvládne tuším 6 článků lipo, v kombinaci se short course truck čtyřpolovým motorem a vhodným zpřevodováním by to snad mohlo stačit.
nahoru může, dolů musí
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Jindra_S »

Při téhle váze tam dát kombo pro 1/8 není až tak marný nápad - lepší než koupit kombo pro 1/10 a dívat se jak se vypíná nebo hoří.

Zkusil bych se podívat na Xeruna apod. - cenově to vyšlo stejně nebo méně jako Mamba pro 1/10 a kluci s tim proháněli truggyny.
FlyBear

#7 Příspěvek od FlyBear »

Je fakt, že při té hmotnosti to už takhle od monitoru svádí k tomu dát tam 1:8 combo, například Mambu Monster od Castle.

Jenže nebyl by to kanon na komára :?:

Podívejme se pořádně, co OP vlastně chce. Jo, je to 4kg těžký stroj, ale je to on-road a OP požaduje "pouze" 30-45 km/h na pohrání.

K tomu monstrózní pohonnou jednotku opravdu nepotřebuje.

Na druhou stranu - ta monstrózní jednotka splní zadané požadavky levou zadní, bude ji stačit pár LiPo článků minimálně k půlhodině provozu a o nějaké zátěži nebude ani vědět.

Takže je to spíš asi o stylu a případných budoucích potřebách OP. Například já jsem si koupil autíčko taky jen se základní výbavou, jako doplněk na pohrání když se tu od podzimu kvůli počasí nedalo lítat. Docela mne to chytlo a velmi brzy mi nejen těch 35 km/h, ale i síla, odpich atd. přestalo stačit. Takže upgrade na Mamba Monster následoval velmi brzy...
scarabeus

#8 Příspěvek od scarabeus »

A co takhle Titan 775? Stejnosmer, rychlost by mohla odpovidat. Stridak tady nevidim jako nutnost.
Max317
Kontaktovat uživatele:

FOTO

#9 Příspěvek od Max317 »

darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od darth.hokro »

Překrásná ruční práce. Nebylo by foto podvozku? :) Jinak si taky myslím že by ten Titan 750 + regulátor od Traxxase + 4S lipo, mohli slušně hejbat s tímhle monstříkem :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Auta“