Veliký koaxiál pre začiatočníka
Veliký koaxiál pre začiatočníka
Zdravím, chcel by som kúpiť vrtulník takéhoto typu. No som v tomto úplny začiatočník. Mám záujem o nejaký vačší koaxiál ktorý zvládne aj lietanie vonku. Niečo približne ako Esky Big Lama alebo niečo podobné.
Dalšia otázka je či je možné potom nahradiť prímač v helikoptére ktorý je na 2,4ghz mojím na 35 mhz.
Vďaka.
Dalšia otázka je či je možné potom nahradiť prímač v helikoptére ktorý je na 2,4ghz mojím na 35 mhz.
Vďaka.
Žádný koaxiál s pevně nastaveným úhlem náběhu listů nezvládá lítání venku, pokud není téměř úplné, nebo raději naprosté bezvětří. Je naprosto buřt, jak je velký.
Přijímač nahradit nelze. Tyto koaxiální hračky mají přijímací a mixovací elektroniku integrovanou a často i nestandardní zapojení čehokoliv kamkoliv.
Jsou to jednorázovky = kup - vyzkoušej - zahoď.
Dalším faktem je, že na takovém koaxu se návyky pro dospělý model jednorotoru nacvičit nedají. Takže pokud hračko-koax nemá být konečným cílem, je to jen slepá ulička a ztráta času.
Přijímač nahradit nelze. Tyto koaxiální hračky mají přijímací a mixovací elektroniku integrovanou a často i nestandardní zapojení čehokoliv kamkoliv.
Jsou to jednorázovky = kup - vyzkoušej - zahoď.
Dalším faktem je, že na takovém koaxu se návyky pro dospělý model jednorotoru nacvičit nedají. Takže pokud hračko-koax nemá být konečným cílem, je to jen slepá ulička a ztráta času.
Rytmus je u mě debílek , ale ke koaxům se chová správně.
http://www.youtube.com/watch?v=SL5Dbsqy160
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Re: Veliký koaxiál pre začiatočníka
- lidi, vy od sebe opisujete? A to doslova! Nebo to zakládá pořád jeden a ten samý s cílem co nevíc mávat červeným hadrem před býkem?Tom4 píše:Mám záujem o nejaký vačší koaxiál ktorý zvládne aj lietanie vonku.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Kuwa,co máte všichni proti koaxům?
Ano dá se s tím létat,venku jen za úplného bezvětří.Dobrá záležitost na odreagování a zábavu.Pakli že,nehodlá postupovat dál,bohatě mu postačí.
Když už koax,tak něco od Nine eagles...potom ESKY.W alkeru radši obejdi obloukem
BTW:ten Rytmus je neskutečnej pičus!!!
Ano dá se s tím létat,venku jen za úplného bezvětří.Dobrá záležitost na odreagování a zábavu.Pakli že,nehodlá postupovat dál,bohatě mu postačí.
Když už koax,tak něco od Nine eagles...potom ESKY.W alkeru radši obejdi obloukem
BTW:ten Rytmus je neskutečnej pičus!!!
Naposledy upravil(a) raging dne pon 04.07.2011 15:41, celkem upraveno 1 x.
krtek2k píše:Rytmus je u mě debílek , ale ke koaxům se chová správně.
Já bych mu dal takhle nakopnout sedmikilo.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Tom4 píše:... Mám záujem o nejaký vačší koaxiál ktorý zvládne aj lietanie vonku. ..
...
Dalšia otázka je či je možné potom nahradiť prímač v helikoptére ktorý je na 2,4ghz mojím na 35 mhz..
Zrovna tu jeden velkej testuju, 560 mm rotory. Je brutálně těžkej, 860 g vzletová hmotnost.
http://imageshack.us/f/402/p1010002oo.jpg/
----
Tvůj přijímač do koaxu těžko, musí mít mixy pro plyn a řízení kolem svislé osy.
----
A nezapomeň - jistě chceš létat 3D akrobacii.
Pak není jiné cesty než min. T-Rex 450 či ekvivalent, dobrý simulátor Phoenix a něco finanncí na díly a provoz.
Počítej tedy s investicí min. 1000 Euro!
Zdravím, jsem taky začátečník a můžu Ti říct, že koax je opravdu k prdu.. Sám jsem měl DH9050, který jsem měl doma cca 14 dní... Po třech letech to letělo z domu, nejen, že to občas samo padlo z oblohy, ale bylo to neskutečně líný..
Nevím, jestli si už s něčím lítal, nebo ne, ale pokud si to chceš jen vyzkoušet nekupuj nic drahýho rozmlátíš to.. Hlavně se vyhni Walkerám hezky vypadaji, ale co vím lítá to strašně a furt jen kupuješ náhradní díly.
Pokud můžu doporučit něco do začátku za málo penez jen tak na čumendo, co to umí kup si buď DH9100 nebo 9104, je to jen 3ch, ale dá se s tím dobře vyblbnout:) DH9100 je myslím zrovna teď na aukru, tak za něj nebudeš muset ani vyhodit plnou cenu.. Pokud se chceš pak pohnout dál kup simulátor.. Já osobně dál půjdu do simu a 4ch páč nemám chechtáky:)
Nevím, jestli si už s něčím lítal, nebo ne, ale pokud si to chceš jen vyzkoušet nekupuj nic drahýho rozmlátíš to.. Hlavně se vyhni Walkerám hezky vypadaji, ale co vím lítá to strašně a furt jen kupuješ náhradní díly.
Pokud můžu doporučit něco do začátku za málo penez jen tak na čumendo, co to umí kup si buď DH9100 nebo 9104, je to jen 3ch, ale dá se s tím dobře vyblbnout:) DH9100 je myslím zrovna teď na aukru, tak za něj nebudeš muset ani vyhodit plnou cenu.. Pokud se chceš pak pohnout dál kup simulátor.. Já osobně dál půjdu do simu a 4ch páč nemám chechtáky:)
sice mixérům nehovím,ale stejný dotaz je tu odhadem 10 za týden,mě to přijde jako rovnice koax= debilní dotaz d...... uživatele, tím nechci nikoho urazit,ale když si otevřu mixery,je tam stejný dotaz možná jinak položený hodněkrát a tudíž stačí umět číst česky nebo slovenskyHowking píše:- lidi, vy od sebe opisujete? A to doslova! Nebo to zakládá pořád jeden a ten samý s cílem co nevíc mávat červeným hadrem před býkem?Tom4 píše:Mám záujem o nejaký vačší koaxiál ktorý zvládne aj lietanie vonku.
Velký koax, který naprosto v pohodě zvládá létání venku to už je pořádná mašina, která není pro začátečníky, a to raději ani nemluvím o ceně.
Kamov Ka-52.
Tady je jen pro zajímavost odkaz na video z ukázek poletování s tím obřím modelem o průměru rotorů 2400 mm osazeným turbínou.
Pokud uvažuješ o nákupu menšího koaxu s rotory pod 1000mm pak počítej s následujícím:
1. Bude vhodný spíš pro lítání v hale než venku. Málokdy bude tak vhodné počasí, aby sis zalítal venku a neměl při tom pocit, že buď jen stojíš na místě a bojuješ byť jen z tvého pohledu se slabým větříkem a nebo ti ho vítr rovnou bude unášet.
2. Elektronika bude specifická a pro výměnu za jiný přijímač bys nejspíš musel všechno vykopat a předělat. Jako začátečník budeš mít asi těžko zkušenosti na předělání. Takže počítej s tím, že s jakým přijímačem ten koax koupíš s takovým ho budeš muset i používat.
Kamov Ka-52.
Tady je jen pro zajímavost odkaz na video z ukázek poletování s tím obřím modelem o průměru rotorů 2400 mm osazeným turbínou.
Pokud uvažuješ o nákupu menšího koaxu s rotory pod 1000mm pak počítej s následujícím:
1. Bude vhodný spíš pro lítání v hale než venku. Málokdy bude tak vhodné počasí, aby sis zalítal venku a neměl při tom pocit, že buď jen stojíš na místě a bojuješ byť jen z tvého pohledu se slabým větříkem a nebo ti ho vítr rovnou bude unášet.
2. Elektronika bude specifická a pro výměnu za jiný přijímač bys nejspíš musel všechno vykopat a předělat. Jako začátečník budeš mít asi těžko zkušenosti na předělání. Takže počítej s tím, že s jakým přijímačem ten koax koupíš s takovým ho budeš muset i používat.