Zdar pánové piloti.
Požádal bych Vás o radu - kde bych (i tady) našel "návod" jak seřídit vrťase a vysílačku. Nějak mi to nejde ani najít ani seřídit.
Vzhledem k tomu, že lítám jako slavný "Rampo Mac Bác" (1000 startů ale žádné přistání - všechno byly havárie...) tak je nad mé možnosti dávat své miláčky (mám 3 - malý, střední a větší) pokaždé do servisu.
Tak kdyby se někomu z Vás mě zželelo, byl bych vděčen.
Mějte se a hezky si zalítejte!
Tomáš
Seřízení heliny
https://www.rczona.cz/index.php?option= ... &Itemid=26
- ignoruj chybu cetrifikatu serveru a pokracuj
- Servisni prirucka pro zacinajici vrtulnickare - dobre pocteni na zacatek
- az to prectes, tak dale postupuj podle shake-ho
- ignoruj chybu cetrifikatu serveru a pokracuj
- Servisni prirucka pro zacinajici vrtulnickare - dobre pocteni na zacatek
- az to prectes, tak dale postupuj podle shake-ho
- darth.hokro
- Kontaktovat uživatele:
darth.hokro píše:taky by se hodilo napsat o jaké modely a vysílač se jedná
Mám DX6i, T-Rex 500 a 250 a Griffin 450.
Teď mě trápí kmitání ocasu do stran tak o 1 cm a zároveň stáčení čumáku doprava.
Podle toho, co tu tak čtu, tak by to mělo být jen jedno nebo druhý...buď malý nebo velký zisk gyra... ?
TomM500 píše:darth.hokro píše:taky by se hodilo napsat o jaké modely a vysílač se jedná
Mám DX6i, T-Rex 500 a 250 a Griffin 450.
Teď mě trápí kmitání ocasu do stran tak o 1 cm a zároveň stáčení čumáku doprava.
Podle toho, co tu tak čtu, tak by to mělo být jen jedno nebo druhý...buď malý nebo velký zisk gyra... ?
Velký zisk gyra a je nutno doladit vrtulku:
Pokud máš aktivovánu funkci "GYRO"
1 - Gyro na "normal" - nastavit hodnotu gyra cca tak 36% (pokud bude ocas kmitat tak mírně zvýšit) , režim " HL" 64% (při kmitání snížit). Pak odstartovat v HL a přepnout na "normal" -> posunem serva na ocasní trubce (a/nebo) délkou táhla seřídit tak, aby ocas nikam neutíkal.
2 - Zkontrolovat (nastavit) limity vrtulky - podle návodu ke gyru
3 - Potom "normal" snižovat ("HL" zvyšovat) a najít mezní hodnoty, kdy je ocas ještě stabilní.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG