rich píše:Vstoupil jsem do debaty proto, že otázka výběru značky a modelu se zde často objevuje. Nešlo z mé strany o obhajobu Walkery, ale o to, že začínající modelář na jedné straně vidí nabídku prodejců, videa či fotky a na druhé straně vždy jen názorovou shodu o nekvalitě této značky. Proto je dle mého názoru vhodné si uvědomit, že začátečník jednak nemusí disponovat většími finančními prostředky a těžko může navíc odhadnout, zda u tohoto náročného koníčku vydrží. Jako příklad jsem použil vlastní cestu, tedy Scorpio 1v23 a <a> WALKERA</a> V400D002 + zatím odložený T rex 450. Též jsem mohl si vybrat jinou značku, ale vycházel jsem z informací ze zahraničí. Navíc když si spočítám ceny dílů, které jsem buď potřeboval či se jimi předzásobil, a porovnávám to s nákupy, které dělají jiní viz Vaše forum, nejsem na tom tak špatně. Já vycházím z toho, že <a> WALKERA</a> je pouze spotřební zboží, ale umožňuje začátečníkovi díky setům začít s prvními pokusy. Určitě nejen mne by hodně bolelo, kdybych při prvním pokusu zničil 450. Jdu vlastní cestou, ikdyž Vámi zatracovanou, ale pro mne vyhovující. Mnoho pádů a rozbitých vrtulníků je z nedostatku znalostí, špatné přípravy a zbrklosti. Je to nakonec vidět nejen na letišti, ale i při čtení Vašich stránek.
Není pro mne problém se zastavit u Helimaniacs, navíc jednoho člena znám osobně hodně let, vyslechnout si jejich názory a přečíst si na jejich stránkách o ztrátách a finančních obětech a jdu dál. Dělám to pro zábavu, nikoho nekritizuji ohledně naivity při nákupu těchto "trojkolek".
Myslím si, že zde by se měli probírat spíše odborné informace, než kritizovat nakupující. Každý si může vybrat co mu vyhovuje, na co stačí finančně a potom popř. i nést následky.
Na každém foru je názorová rozdílnost, kdo např. sleduje automobilovou problematiku, setkává se tam i s jinými kalibry výrazů. Bohužel i zde se to začíná projevovat, naštěstí v lehkém provedení, ale i to je škoda. Děláme to jen pro zábavu, takže tak by to mělo také vypadat.
Problém je jinde. Dřív heliny byly dosti finančně náročné a tolik lidí co je dnes "létá", by nelétalo. Dřív něco použitelně naloženýho stálo 80-100KKč Třeba. Tedy rozuměj tu marnost a prašnost všech valker a buh ví čeho. Kdyby mě měla stát helina to co před cca 10 lety - nikdy bych s tím já osobně nezačal. Prostě nou many.
Tím jak se to rozšířilo mezi lidi - tím i klesla "odborná" úroveň obsluhy. A to dost výrazně. Stačí si přečíst věci 14 dní staré a něco co je třeba 5 let na zpět. Hádej kde je větší hnúj. Páč prostě okolo toho dneska moc informací nepotřebuješ vědět. RTF sety na Tebe coby konzumenta nekladou takřeka žádnou potřebu o tom něco vědět a zrovna tyhle lidi co otom docela prd vědí a maji to samé prd nalítano mluví i o valkerách a jinejch jejích napodobeninách či stejných strojích s jinou nálepkou. A jelikož nemaj možnost srovnání s něčím co funguje jinak vlastně to pak vyzní jako že ta valkera není vlastně zas až tak špatná. Což je pro někoho dosti tenkej led a když takovej člověk k tomu napíše, že ještě neco ušetřil - průser je na světě. I kdyby to ten dotyčný myslel sebe líp.
A ještě jedbna věc mi leží na srdci. Argument tipu "nevím zda mne to bude bavit" je promiň mi to jak se teď vyjádřím - fakt kokotina. Buď okamžitě když zjistím kolik to stojí a projdu si ceny dílů stavbenic, rádií baterek, nabíječek serv, gyr regulátorů přijímačů atd ........... odradí a celé my ten můj sen zhnusí (dnes lituju že se to nestalo
je to myšleno v dobrém a už končím. Hezký večer.