Walkera V200D02 (Scorpio 1v23) - zkusenosti / postrehy
V200D02
Tak realne skusenosti - ani nepredavam ani nelobujem. Kupil som V200D02 na Vianoce - len preto ze som chcel skutocnu heli ( nie koax ), indoor/uotdoor a za prijatelnu cenu. Absolutny zaciatocnik - pred 20rokmi som jazdil lode FSR a F1. - zaciatky zalostne, testovane vo fabrike urcite nie ale inak solidne v mojich ociach. Odlepit od zeme sa mi podarilo tak na dvadsiaty pokus - ale islo to. Prvy skutocny let skoncil rozbitou kabinou, osekanou zadnou vrtulkou ale inak OK. Chcelo to hodne-hodne trpezlivosti nez som naozaj zacal lietat, ale problem bol asi v tom ze som ako absolutny zaciatocnik isiel do single-rotor a este aj FLB. Listy hlavneho rotoru som pre istotu kupil AIRY ale este som ich nepouzil - za polroka som zlomil jediny originalny, s tym som spokojny. Minul som asi 7-8 zadnych vrtuliek, tie su fakt chatrne ale ani nie tak pri dopade na zem ale pokial som vletel do stromu alebo krika. Sklamany som zo serv - uz mi odisli tri !!!. Predajca ( Helipal ) mi ich sice vymenil ( za postovne ) ale to nemeni nic na tom ze je to asi slabe miesto. No a najhorsie su fakt ozubene kola hlavneho nahonu - viaceri to tu popisuju : uz pri mensej kolizii postorok oseka zuby. Na prvykrat to este ide ( zvysia sa sice vibracie ale lieta ), po dalsich havariach je to uz nepouzitelne a treba ho vymenit. Uz som ich spotreboval asi tolko ako zadnych vrtuliek. No a ktosi tu pisal ze motor je klasika - neznicitelny, nepravda. Ja som uz jeden odpalil - este ze to stoji len nejakych 7Eur. Co by som ale naozaj vycital vyrobcovi je divne chovanie radia - niekedy ho musim ZAP/VYP aj trikrat po sebe aby sa helina chovala tak ako ma. Obcas to taha do strany, obcas dopredu - treba si dat na to pozor. Ked si radio "sadne" tak potom to uz lieta OK. Napriek tomu som sa s tym naucil ( akrobacia to este nie je ) a myslim ze po roku treningu nastava cas na prechod o triedu vyssie. Investiciu nelutujem, lietanim sa bavim a pokial nespotrebujem ND urcite do regalu nepojde 
>> i30...s tema lodema to mam podobne, jen cca jeste o 5 let driv. Delal jsem i nejaka letadla. Pak jsem taky v ramci Svazarmu lital bezmotor i motor na "velkejch" a mel naslapnuto do Kosic k vojakum. S heli by to asi celkem sedelo. Me se akorat lamou listy rotoru, zadni vrtulka a prevod zatim vsechno prezil. A to hlavni ozubene kolo je sracka totalni. Dneska vecer jsem blbnul kolem sveho baraku s Free Spiritem, nedal pozor a jebnul s nim o strechu, urazil list a z druheho patra padl na zem. Veskere skody - ulomena noha lyzin a ten list.
Taky se mi včera podařilo zlomit zadní vrtulku,ale je to teprve druhá.Tak že mi nezbyde než si koupit nějaké do zásoby.Díval jsem se na Čínu a jsou tam dobré ceny a vypadá to,že i kvalitnější hlavní ozubené kolo,tady je odkaz pro případné další zájemce
http://shop.ebay.com/i.html?_trkparms=6 ... 513&_pgn=1
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Re: V200D02
i30 píše:Tak realne skusenosti - ani nepredavam ani nelobujem. Kupil som V200D02
... ha, vypada to, ze mam podobne problemy. Celou potvoru jsem odstrojil, prohledl, poutahoval sroubky, nastavil serva (presadil paky serv, +/- kolmo na osu rotoru v neutralu), poladil tahly cykliku a zavesy listu, proste aby to pokud mozno sedelo s trimy v neutralech....
... no a roztocim to bez listu, medim si ze se osa rotoru s hlavou nadherne toci bez sebemensich vibraci a tu jsem si vsimnul ze:
- dam plyn
- roztoci se to
- gyra reaguji na naklaneni v ruce
- po nejakych 5-6 vterinach pod plynem se mi serva (obe) pomalinku nenapadne rozjedou z neutralu tak, ze by v realu helina letela naplno dopredu a do prava a nejspis sebou jebla o zem, pac ty serva nabehnou na cca 70% drahy
- to vsechno samo, bez zasahu do vysilacky.
Ze by byl prijimac zraly na opravu velkym kladivem?
Pelican Quick Thunder, Nine Eagles Solo Pro V2, 2x Nine Eagles Free Spirit, Walkera V200D02
... nojo.
Muzu TO zkusit reklamovat, uvidime. Sranda je v tom, ze mam doma tak akorat slusny multimetr - s tim nic nenajdu a pruser muze teoreticky delat i ten setovy vysilac.
... ciste teoreticky, pac me to docela chytlo a treba Free Spirit mi funguje tak dobre, ze ho ted predelavam na maketu UH-1C, napadla me kacirska myslenka poridit slusne radio (jete od nekoho) - DX6/7 .... a tady do toho dat lepsi prijimac? Ted drak tehle Walkery (az na to blative hlavni ozubene kolo) i s rotorovou hlavou neni zdaleka takova hruza - tedy aspon ten muj.
... ciste teoreticky, pac me to docela chytlo a treba Free Spirit mi funguje tak dobre, ze ho ted predelavam na maketu UH-1C, napadla me kacirska myslenka poridit slusne radio (jete od nekoho) - DX6/7 .... a tady do toho dat lepsi prijimac? Ted drak tehle Walkery (az na to blative hlavni ozubene kolo) i s rotorovou hlavou neni zdaleka takova hruza - tedy aspon ten muj.
Pelican Quick Thunder, Nine Eagles Solo Pro V2, 2x Nine Eagles Free Spirit, Walkera V200D02
... nejveselejsi na tom je, ze to je nesystematicka chyba. Ted jsem delal pokusy, zapinal / vypinal (asi 20 pokusu) s nasledujicim vysledkem - zhruba na tretiny:
- funguje presne jak ma
- serva po chvili "utecou" o cca 60-% vychylek
- serva po chvili "utecou" o cca 10% vychylek
Zajimave je, ze serva "utikaji" porad stejnym smerem....
- funguje presne jak ma
- serva po chvili "utecou" o cca 60-% vychylek
- serva po chvili "utecou" o cca 10% vychylek
Zajimave je, ze serva "utikaji" porad stejnym smerem....
Hmm tak teď trošku nechápu o čem je řeč?V200D02 má své chyby,hlavně ji dost nesedí vítr,ale dá se s ní v poho viset do 8 minut a pak sednout na místo startu.Jediné co ji podle mně nesedí je kříž to si pak dělá co chce.Jinak poslední dobou s ní lítám každý den tak 3 baterky po cca 8 minutách
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Mně taky gyro dělá co chce ... ale jsou tam vysledovatelný souvislosti. Zpravidla jde hodně o teplotu. V teplotách pod 10 stupňů ho nemá smysl se o cokoliv pokoušet... u mně se rovná deska cykliky až od určitých otáček, takže seřídit to je fakt zážitek ... roztočit .. zkouknout kde se to usadilo a zastavit ... přeřídit a zase roztáčet rotor ... Jinak hodně to driftuje při reglu se špatným BEC ... od doby co jsem vyměnil originál za Plushe tak to některý blbosti přestalo dělat
T7CP + FrSky, HK-450GT, HK-450PRO, FPV, cca 10 letadel