3,15V je hodně málo - baterky půjdou brzo "kukat" - a o dobitých 1402mAh do 1300mAh baterky raději ani nemluvím- total vyždímaný a podvibitý články bohužel...Michal27 píše:Tak jsme se prolítli (Radian), poté co vypnul motor se doplachtilo a vypnuli jsme baterie.
Tentokrát jsem nabíjel 1C (cca 70minut) a pri zacatku nabijeni ukazala nabijecka hodnotu 9.45V, tedy 3.15V na článek, což doufám ještě v normě (vyčetl jsem, že špatné je to až pod 2.9V). Baterie (1300mAh) dostala náboj asi 1402 a skončila na těch 12.6V.
Nabíjím to správně? nabíječka Equilibrium 3.0
ICQ 638556901
Lítat na čas (zjistit dobitou kapacitu )-aby zůstalo v baterkách alespoň 20% kapacity(raději víc) -nebo do prvních známek"vadnutí" pohonu. Na regl se při těchto malých odběrech spoléhat nedá(pokud nemá možnost nastavit třeba 3,5V/článek) . arda1BOTMichal27 píše:Tak v čem je teda ale chyba? Měl jsem za to, že ragulátor vypne motor pokud zůstává v bateriích ještě dost šťávy i na poklidný přistání (a to jsem s ním přistál tak do 20s od vypnutí).
(těch 9.45 tam bylo zezačátku snad jen vteřinu, pak to šlo dost rychle nahoru)
ICQ 638556901
Dobrá zkusíme létání na čas. Jinak ono je to asi stějně dost závislé na stylu létání. Je možné to teda na zemi změřit například tímto? http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=6589
Jinak všem moc díky za komentáře a rady!!! Člověk se pořád učí
Jinak všem moc díky za komentáře a rady!!! Člověk se pořád učí
- Pajik_CZ
ano, tohle ti ukáže přímo napětí na jednotlivých článcích. Já baterku přestávám lítat, když má na zemi cca 3,6V/čl. , ono to v zátěži pod motorem je totiž míň, cca 3,4 nebo 3,3....
EDIT> i přes nastavený vypínání regulátoru na HIGH to vypíná dost blbě, v zátěži na 9V, což by bylo na hraně i super srovnaný baterky, takže vypínání mám opravdu jako kritickou hranici, ale snažim se jí vůbec nedosahovat.
EDIT> i přes nastavený vypínání regulátoru na HIGH to vypíná dost blbě, v zátěži na 9V, což by bylo na hraně i super srovnaný baterky, takže vypínání mám opravdu jako kritickou hranici, ale snažim se jí vůbec nedosahovat.
zase jen na zemi...
Ahoj. Jak lítáš s radianem ? zapínáš stopky co plyn nebo máš nějakého hlídače napětí ? K tomu E-flite regulatoru je anglickej návod a je tam v programování na výběr "select 3-cell low voltage cutoff" a "select 74% cutoff" jak mám chápat těch 74%, to vypne při dosažení 74% napětí to je dost pozdě ne ? vychází to na 9,324V
EDIT: Na jak dlouho bych si měl nastavit stopky na plyn, 8 minut ? baterie 1300mAh
EDIT: Na jak dlouho bych si měl nastavit stopky na plyn, 8 minut ? baterie 1300mAh
Radian, DX7
Tak jsem na jednu baterku 4x vystoupal pak pár loopingů a beterku odpojil regl na nabíječi pak měla 9.5V takže taky podvybito
prosím doporučte nějakej pípák abych věděl kdy ukončit let 
Naposledy upravil(a) SteffyCZ dne stř 13.07.2011 19:47, celkem upraveno 1 x.
Radian, DX7
Hodně odhadem. Dřív jsme na tu 1300mAh lítali asi 30minut, teď už zvládáme hledat termiku, takže třeba i hodinku. Pořídil jsem tenhle měřák http://www.rcshop.eu/batterymaster-ligh ... 29244.html a druhou baterii. Když jde první něco pod polovinu, tak měníme na druhou.
Nabíjení bat. 8NH-1700TX ve vysílači nabíječem Equilibrium 3
Zdravím. Potřeboval bych poradit, jak správně nabít baterie 8NH-1700TX, které mám ve vysílači Graupner MX-12. Baterie bych rád nabíjel přímo ve vysílači pomocí nabíječe Equilibrium 3.0. K tomu mám zakoupený kabel pro připojení nabíječky k vysílači do bočního napájecího konektoru. Je takové nabíjení možné, případně jak tedy nabíječku nastavit správně pro nabíjení? Děkuji...
- Lubor Čechura
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nabíjení bat. 8NH-1700TX ve vysílači nabíječem Equilibri
Nejdříve musíš nalistovat v menu "safety timer" a zvětšit dobu, po které se nabíječka automaticky vypne. Z výroby jsem jí měl nastavenou na 120 min a to je na NiMH málo. Tedy dej asi těch 720 min. - to je maximum co se nabízí. Pak přelistuj na NiMH CHARGE a pokud tam máš napsáno "AUT", změň to na "MAN"!(To je ruční nastavení nabíjecího proudu.) Teď už musíš jen nastavit asi desetinu kapacity tvého aku, to je v případě 1 700mAh: 0,1 až 0,2A; (nebo tolik, kolik je napsáno na konkrétním aku jako doporučený nabíjecí proud) a můžeš nabíjet. Lubor
Lubor
Re: Nabíjím to správně? nabíječka Equilibrium 3.0
Díky. A jak poznám, že je nabito? Respektive jak dlouho to mám takto na manuál nechat běžet?