Připojení Li-Pol k nabíječce
Připojení Li-Pol k nabíječce
Zdravím všechny zkušené modeláře. V jakém pořadí připojovat +, - kabely a servisní konektor do nabíječky. Děkuji za pomoc.
Žádný učený z nebe nespadl a když mohu, tak pomohu.
Brabus píše:V tom případě asi odešla nabíječka, protože po zapojení servis. konektoru do balanceru (samozřejmě před spuštěním nabíjení) nabíječka signalizuje, že je akum. špatný a ani nejde spustit.
Možno je špatný len servisný konektor. Nemyslím farbu, ale utrhnutý káblik zo sady, alebo nesprávne poradie pinov.
Niektorým nabíjačkám/balancerom sa stalo, že sa utrhol pin vnútri za konektorom, stačilo preletovať...
Každopádne, treba vedieť presne prečo to hlási chybu - v prvom rade zmerať čo je na servisnom konektore, voltmetrom postupne po pinoch, a ak tam sú napätia ako na zdravej sade, tak nájsť popis konektoru nabíjača či je to správne a nie napríklad naopak.
To je pravda, ale tohle asi nebude ten případ. Pokud připojíš baterii před zapnutím, tak slušně udělaná nabíječka oznámí chybu a požádá o odpojení baterie. Tazatel stále nenapsal důležité informace - viz. JMalik. Bez základních informací nelze nic poradit, křišťálovou kouli tady asi nikdo mít nebude...
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
no_gold píše:Jenom mně napadá, je důležité nejprve zapnout nabíječku do sítě - prostě ji zapnout a až potom připojovat baterku( a je jedno v jakém pořadí káblíků) a pak spustit nabíjení. Já jsem zamlada několikrát připojil baterii a až pak zapnul nabíječku a dělalo mně to stejné problémy.
Jak to můžeš vědět?
Já mám nabíječku u které nejprve nastavíš program, spustíš ho a až potom připojíš aku.
(Zbytečné dohady, dokud neodpoví o co se vlastně jedná a neupřesní to.)