Výběr RC auta pro začátečníka

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.

Jaké auto?

Reely Air Attack 2WD
3
60%
HSP Meteor 4x4
2
40%

Celkem hlasů: 5

Zpráva
Autor
ViRuS

#16 Příspěvek od ViRuS »

LiPol jsou ale 7,4voltu a NiMh 7,2 voltu, to nevadí?

edit:a ještě tyhle ložiska jsi myslel? http://www.rcguru.cz/hpib033-kulickove- ... -2ks-d2186

edit2:a s tim chaldičem na motor, je nutné hu kupovat? tady píšou že model je vybavený chladičem motoru http://www.rcguru.cz/brama-10b-rtr-s-ka ... 0-buggy-d1
FlyBear

#17 Příspěvek od FlyBear »

Jojo, dobrý model leze do peněz. Mám pocit, že tohle je zas další vlákno, kde se někomu bez financí snažíme radit, aby nekupoval levnou Čínu :cry:

Aby nedošlo k mýlce, nic proti tomu nemám - ty rady jsou v principu správné a když to někdo myslí s modelařinou vážně, tak se díky nim vyhne zbytečným výdajům za šunty. Sám mám Traxxase.

Jenže i ta prakticky nejobyčejnější HPI Brama 10B, plus LiPo, plus nabíječ na LiPo, plus zdroj k nabíječi, plus konektory, plus rovnou koupit ložiska... To už jsme, chlapi, i nad navýšeným 5k limitem.

A všichni tu víme, kam to pak pokračuje... :twisted:

Takže já si myslím, že takový nováček by si měl hlavně ujasnit, co vlastně opravdu chce - a nejen teď hned, ale kam v modelařině směřuje.

Potom:

- Na vážnější zálibu si holt musí stanovit limit na teď plus brzká budoucnoust někde okolo 10k++ - třeba i zatím jen okukovat u jiných a sám šetřit.

- Nemá-li na to nebo to nebere vážně, tak i ten levný ZD Racing může alespoň uspokojit potřebu si s autíčkem pohrát. A nemusí se u toho nic řešit, není co :P
Kovboj

#18 Příspěvek od Kovboj »

ViRuS píše:A ty ložiska bych mohl objednat kde?

Výměnu ložisek, konektorů a tak začni řešit až ve chvíli, kdy ten model budeš mít a budeš mít pocit že je to potřeba.

Na začátek ti jako "tuning" bohatě stačí zakoupit nějaký NiMH akumulátor s kapacitou 4000 - 5000mAh (samozřejmě vyšší kapacita = vyšší cena ale taky délka jízdy na jedno nabití) a nabíječku která dokáže přesně nabíjet proudem kolem 4-5 A. V součtu budeš na nějakých 5 tisících.

Až potom co to auto dostaneš do ruky tak začni přemýšlet jestli by to chtělo lepší ložiska, lehčí LiPol akumulátor (což ale taky znamená dražší nabíječku), jiné konektory nebo třeba nějaký lepší vysílač na 2,4GHz. Protože taky klidně můžeš zjistit, že i ta buggy v základní výbavě ti bohatě stačí - věř tomu že bys nebyl první ani poslední 8)
ViRuS

#19 Příspěvek od ViRuS »

Tak jo, objednám a uvidím, nemá cenu to víc řešit. Jen úplně poslední otázka, vejde se do něj tahle baterka? http://www.model-rc.cz/baterie/baterie- ... -72v-nimh/
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od darth.hokro »

jj vejde. Vyměň alespoň ty konektory, ty co tam jsou se rády zapékají a může se ti stát že ti vyzkratují regulátor
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
scarabeus

#21 Příspěvek od scarabeus »

Je dobre take upozornit na to, ze si nemusis koupit auto nove. Nektera ojeta jsou v bezvadnem stavu a navic maji vychytane sve detske nemoci.

Ad "tupa" nabijecka NiMH jak radi Kovboj - za me NIKDY! Ty penize, ktere v tom nechas, uz nikdy neuvidis.

Prisetri a budes si ve vysledku mlaskat. LiPolka vydrzi dlouho, pri spravnem zachazeni = poradna nabijecka. NiMH ti odejdou relativne brzo tak jako tak a starost o ne je OTRESNA. Mluvim za sebe a par desitek dalsich lidi, co znam.

Kvalitni nabijecka, co ti postaci, se da sehnat kolem 1200,-. Nova. Pouzita zase bude o neco levnejsi a poslouzi vyborne. LiPolka z Ciny/DE skladu HC se da poridit za par kacek a zabavy je habadej.

Byt tebou nekoukam jen na tu Bramu. Otevri si weby vsech znamejsich znacek a mrkni se co maji a za kolik. Pak prohlidni bazar a muze se stat, ze najdes zachovale auto za velmi slusny peniz i s nahradnimi dily. Nutnosti je ale pritomnost nekoho zkusenejsiho pri koupi. Po netu to nema smysl.

A jak uz tu nekdo psal, nikdy nekupuj vse za svuj maximalni limit. Budou ti pak chybet penize jak na bizuterii tak i na nahradni dily.
Minon

#22 Příspěvek od Minon »

Zdravím všechny tady v klubu. Nechci zakládat nové téma tak to dávám sem.
Nepovažuji se za takového rc maniaka abych jezdil denně a po závodech, ale rád bych se stal nachvíli zase malým klukem a zajezdi jsi s rc autem.
Pročítal jsem si toto téma a i jiné a mám nějaké otázky na ty zkušenější.
Určitě bych chtěl nějaké elektro monstra tak do cca 5tis. i s potřebnými doplňky. Je mi jasné, že mi napíšete, že pokud to nechci pořád opravovat a vrážet do toho peníze tak za to nic nepořídím. Ale chci to opravdu jen na hobby ježdění.
A těď mám několik otázek.
1. Jaký je rozdíl mezi 2 kanálem a 3 kanálem 2.4GHz
2. Jáký a proč je má měnit konektor aby se nazapekli(to na to z výroby nemyslí a vyrábí to poddimenzované?)
3. četl jsem, že když jsi koupím levnou čínu tak jí po čase uvařím, no tak potom koupím nový motor a jezdím dál, nebo né?( pořád to vyjde levněji než auto ta 10tis.)
4.názor na tyto auta : http://www.himoto.cz/RC-MODELY-AUT/elek ... -2-4GHz--/

předem vám děkuji za odpovědi.

----Miňon---
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od darth.hokro »

To je furt dokola :) zrovna h*moto je čína nejčínovatější. jejich pseudo monstery jsou stavěné na on-road podvozcích, tzn, malá průchodnost terénem, žádné větší skoky. Značkový LRP Shark v měřítku 1:18 má větší průchodnost terénem než ty himota. Ověřeno v praxi. Pokud chceš něco v téhle ceně, mrkni na HPI Wheliee King. Ověřená značka, ověřený model. Neskutečný držák. Později se klidně nechá jednoduše upravit i na Crawlera. 3chn vysíláč v podstatě na auto nepotřebuješ, pokud nechceš třeba dálkově ovládat světla nebo třeba naviják. Pokud nemáš žádné modelářské vybavení, budeš potřebovat ještě nabíječ, 1000-1500kč, další baterii min 400kč. Většina výrobců osazují modely tzv. Tamiya konektorem, který nezvládá vyšší proudy a zahřívá se, může tak dojít k protavení domečku a vyzkratování regulátoru. Nevěř tomu že u himota odejde pouze motor. Jedno kolegovi z práce servisuji, už do něj navrážel cenu mého E-Savage. Já za dva roky provozu kupoval pouze jedno rameno :) Když tak písni
pm a můžem něco rozumného vybrat.

videjko Kinga http://www.youtube.com/watch?v=kjRTk854 ... re=related
na videu je ještě verze 2wd, už se prodává jen 4x4 :D

cena cca: 5500
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Minon

#24 Příspěvek od Minon »

moc ti děkuji za odpověď. přesně toto jsem chtěl slyšet a takto poradit. máš pravdu rači ještě pošetřím a koupím něco od HPI. už tam mám jiného favorita. http://www.hpiracing.cz/e-firestorm . jak to bude aktuální tak se ti ozvu třeba přez SZ a vybrali by jsme něco.
El. rc vrtulník od f. R-L s karoserií Raptor 550

...Miňon...
scarabeus

#25 Příspěvek od scarabeus »

E-Firestorm je vyborna volba. Popremyslej o verzi Flux. Je sice drazsi, ale i tak bys usetril na stridavem kombu. Pokud budes jezdit na pisku, sotoline atd (kde jezdi E-Fire naprosto skvele), tak ten motor pujde rychle do kytek, jako vsechny plechovky.

Ve verzi Flux je to takova mala raketa, spousta srandy a ohromny drzak. A navic zadokolka, takze se naucis poradne ridit.
Minon

#26 Příspěvek od Minon »

scarabeus píše: Popremyslej o verzi Flux.

:D :D :D to je teda super a když si ještě trochu přidám tak mám super auto za 10tis. :roll: :wink: :D ..... vpoho vím jak to myslíš...

scarabeus píše:ale i tak bys usetril na stridavem kombu...

jak to myslíš???

jo ona je to zadokolka??? tak to budu zezačátku pořád v hodinách že????
El. rc vrtulník od f. R-L s karoserií Raptor 550

...Miňon...
halaly

#27 Příspěvek od halaly »

No kdybys chtěl později do toho auta střídavé kombo (regl a motor), tak ušetříš, protože Flux to má v základu (a ne žádná šmejd).
No ono kdybys to pořád nerval na plné kule a zatáčel, tak se s tím za chvílu naučíš.
ASW 28 Pelikan, Alpha 1500
scarabeus

#28 Příspěvek od scarabeus »

Nejsme tak bohati, abychom kupovali levne veci...

I v zakladu, tzn. se stejnosmerem to jezdi fajn. Ale po case budes chtit vic, zainvestujes do stridaku a vysledna cena bude PODSTATNE vyssi. Kdyz to koupis se stridakem rovnou, usetris.

Kdo se nauci ridit divokou zadokolku, uridi pak cokoliv.
Odpovědět

Zpět na „Auta“