Epoxy 30m Durafix od Pelikána POZOR

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od vandurat7 »

JMalik píše:...

Chtěl jsem s tím dolepit isise (bohudík že jsem nelepil),moc nelepím,a když už tak tou třicítkou,která došla.

to Arda1: jestli to myslíš vážně.. Prodavač za to nemuže (ikdyž taky chválil,taky chválil)
Clear sky,glider fly..
FlyBear

#32 Příspěvek od FlyBear »

vandurat7 píše:Prodavač za to nemuže (ikdyž taky chválil,taky chválil)

Pokud ten výrobek opravdu nefunguje, a ví se to už od roku 2009, přesto to ten prodavač chválí, tak za to prodavač může.

Na druhou stranu, když se to furt prodává, tak to asi lidi kupují. Takže i tohle šméčko má zjevně své spokojené odběratele, kteří vytváří poptávku a tím pak i prodavači patřičný zisk... :)

A nebo to holt nefunguje jenom někomu :twisted:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od arda1 »

Ač jsem s ním zatím nelepil tak jsou super reference na BSI - jak už zde psal tuším JMalík - jak na Epoxdy tak i CA - a z HC jsou za "hubičku". :wink: arda1BOT
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od StanleyT28 »

8O Tohle vědět dřív (Durafix)...........
Už jsem s ním slepil během pár let cca 5 balzových modelů. Naštěstí se mi nic z toho nepotvrdilo, dokonce i při těžké havárii ve spoji nikdy nic neprasklo. Lamináty jsem nelepil.
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od vandurat7 »

Nové info.Trošku jsem kecal s tím prodavačem a říkal že s 30 minutovým lepil dřevo a neměl s tím problém. S tím 12minuťákem se tam stavím asi přiští týden,trochu to prozkoušíme,a možná to i pošlem pelikánovi (ne kvuli těm blbým 70Korunám,ale aby neprodával nefunkční)
Clear sky,glider fly..
JMalik

#36 Příspěvek od JMalik »

Tak se ho zeptej, proč lepil dřevo 30min Kurvafixem, když to šlo přilepit lépe vteřiňákem , nebo disperzí.
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od vandurat7 »

To je myšleno ironicky? trochu to tak zní.. Nejspíš mu vytvrzoval bez problému,tak to použil. Ted ale koukám do nabídky pelikana,a 30minutový durafix už tam není. V krámě ho už taky neměl. Včera jak jsem tam byl tak jsem vzal ještě na test superglue 30minuták ve dvoustříkačce. Testy na smrkovém dřevu byly kupodivu dobré,epoxyd držel,vždy prasklo dřevo.Zítra vyzkouším na laminátu. Jako levné lepidlo by se na méně namáhané spoje použít možná i dalo.
Clear sky,glider fly..
FlyBear

#38 Příspěvek od FlyBear »

Hlavní problém vidím v tom, že méně namáhané spoje můžu levně lepit něčím jiným.

Epoxy byl odjakživa používán jako kvalitní, ale zároveň drahé lepidlo tam, kde to mělo svůj význam a opodstatnění.

Tím pádem bych "levný" epoxid na "méně namáhané spoje" považoval technologicky za naprostý nesmysl. Proč se v takovém případě vůbec patlat s nezdravou dvousložkou s nejistým výsledkem?
StanleyT28
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od StanleyT28 »

No já používal ten 180 ti minutový a jednalo se o lepení polovin křídel. Nikdy žádný problém, řekl bych pevnost perfektní. Lepení těchto spojů vteřiňákem nebo disperzí nepovažuji za správné.
JMalik

#40 Příspěvek od JMalik »

StanleyT28 píše:No já používal ten 180 ti minutový a jednalo se o lepení polovin křídel. Nikdy žádný problém, řekl bych pevnost perfektní. Lepení těchto spojů vteřiňákem nebo disperzí nepovažuji za správné.

Ano, tam kde vyžaduji pevnost, použiju kvalitní epoxy. Tam kde na dřevo uvažuji o použití desetiminutového epoxy, musí stačit dobrý vteřiňák.
JMalik

#41 Příspěvek od JMalik »

vandurat7 píše:....... Jako levné lepidlo by se na méně namáhané spoje použít možná i dalo.

Je ti to moc líto vyhodit co? :lol: :lol: :lol:
vandurat7
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od vandurat7 »

FlyBear: JMalik to vystihl přesně :lol:

JMalik píše:Je ti to moc líto vyhodit co? :lol: :lol: :lol:
Clear sky,glider fly..
Odpovědět

Zpět na „Dílna“