Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
blesk
Kontaktovat uživatele:

#1141 Příspěvek od blesk »

papaya píše:vcera sa mi nahodne stavalo ze mi vypadavali motory sice na zlomok sekundy ale aj tak. Quadro sa prepadlo aj o pol metra a potom pokracovalo dalej. Robilo to nahodne raz za cas pri vsetkych 4 bateriach. Velmi neprijemne.... zeby prehriate cinske regle?

každý zvlášť nebo najednou?
papaya

#1142 Příspěvek od papaya »

tiez mam turnigy plush 18A

blesk to je tazko povedat. Mam pocit ze sa vypinala cela quadrokoptera naraz. pretoze rovnomerne stratila vysku, teda ju nenaklanalo, ako ked vypadne jeden z motorov. Predtym sa mi to ani raz nestalo, vcera bolo trochu teplo tak to zvalujem na to, ze sa to horsie chladi. Citit to aj na motoroch, pred tym boli ako lad, aj ked som s nimi robil blbosti, teraz aj po pokludnom lete su teple.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
blesk
Kontaktovat uživatele:

#1143 Příspěvek od blesk »

to regly nebyly, je 0,0% šance že vypnou všechny regly najednou a najednou zapnou. To byl problém někde na stroji... :wink:
j.e.n.i.k.82

#1144 Příspěvek od j.e.n.i.k.82 »

Ahoj, konecne jsem dodelal Multicopter od Jirky, ale narazil jsem pri ozivovani na problem.. Ac jsem si objednal verzi X, tak se deska chova jako Tricopter. To by mi ani nevadilo, mam ten programator z Ebaye, jak Jirka doporucoval, mam Extreme Burner AVR a posledni verzi firmwaru z KKmulticopter.com. Az sem je to v pohode..
Ovladace programatoru nainstalovane, programator sviti, kdyz ho zapojim do pocitace. V Extreme Burneru vyberu firmware, dam Write a program vypise chybu Power On failed, coz asi znamena, ze se nepodarilo zapnout desku resp. cip. Predpokladam, ze by deska mela byt napajena pres programator z pocitace. Nebo je potreba externi napajeni?
Kde by mohla byt chyba?
Dekuji za rady
papaya

#1145 Příspěvek od papaya »

blesk píše:to regly nebyly, je 0,0% šance že vypnou všechny regly najednou a najednou zapnou. To byl problém někde na stroji... :wink:

Tak dnes sa problem prejavil naplno. Nastastie na zemi, v podstate som ani nevzlietol. Hanba ako hrom :-D Ta lepsia stranka je ze ma to nic nestalo.

Problem:
sporadicka inicializacia motorov, naskocil bud 1 alebo 3 a ked aj naskocili - plyn bud 0 alebo 100%(linearny narast nefunkcny), v podstate sa len prehodila cez rameno.

Zjavne mam problemovu dosku, tento problem som riesil na zaciatku, pisal som o tom v tomto vlakne, ze neviem zinicializovat motory. Nakoniec sa mi to podarilo vyriesit, ale ako vidim nie na dlho. Bohuzial pri minulej havarke som povrchovo poskriabal dosku a zlomil jedno ocko takze na reklamaciu mozem zabudnut. To poskriabanie je kozmeticke, nic dolezite tam nebolo.

Skusim preflashnut a zinicialozovat dosku na novo, minule to zabralo. Pre istotu si asi prikupim dosku s wii gyrom a tato pokial pojde budem na nej aspon trenovat.
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
petr_P
Kontaktovat uživatele:

#1146 Příspěvek od petr_P »

Tak můj trikopter s kk deskou již taky létá.
Po prvních pokusech jsem velmi spokojen, deska je samodomo osazená (klasická montáž, nejde o SMT) a naloudovaná firmwarem v1.5. Gyrosenzory z vrtulníkových gyr HK401B.
Jen je v tom slyšet nějaké praskání - možná problém drobných výpadků synchronizace, má někdo nějaký tip, co s tím? Regly Plush 18A, motory 2213/800kV.
I já zdůrazňuji nutnost vyvážení vrtulí, samozřejmě jsem to zkusil i bez této operace ale kvůli vibracím to bylo prakticky neovladatelné. Po vyvážení je to v pohodě, dovolím si s tím více než s vrťasem asi při vědomí, že následky dopadu tohoto stroje jsou nesrovnatelné s crashem heliny.
PKZ F4U Corsair, F16 Alfa Model,
CopterX 450AE V2, KK Tricopter
Blade mCP X V2, DX6i
CyCo
Kontaktovat uživatele:

#1147 Příspěvek od CyCo »

petr_P píše:Jen je v tom slyšet nějaké praskání - možná problém drobných výpadků synchronizace, má někdo nějaký tip, co s tím? Regly Plush 18A, motory 2213/800kV.

mám régly Plush 25A a stejné motory, zkoušel jsem různé časování a praskání při nižších otáčkách jsou tam taky.Jiný motory to nedělají.
celestyn
Kontaktovat uživatele:

http://www.youtube.com/watch?v=ZdgosQ1vF1U

#1148 Příspěvek od celestyn »

Tak hlásím úspěšný zálet hexakoptéry Shrediquette MM6 na bázi desky od Jirky.
Bylo docela větrno, všimněte si, že stroj je nakloněn směrem ke směru větru. První let byl příliš přegyrovaný a dokonce se rozkmital tak, že došlo k pádu. Po ubrání se to již chová dobře.
Líbi se mi poměrně značná odolnost, vrtulník už by byl po první ráně mimo provoz. Tady dokonce vydržely i GWS vrtule.

http://www.youtube.com/watch?v=ZdgosQ1vF1U
Fascination, Rytmus mini, Fokker DVII, Wing-E, T-Rex450SE V2, Spitfire, NAZA M-LITE F550, MAVIC Pro
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1149 Příspěvek od TomasC »

Včera jsem na poště vyzvednul desku od JirkyA. Večer jsem namontoval do tricoptera a doma vyvisel 3sady. SUPER!!!!

Mám lehkouše. Pod 400g. Motory kv 1700, vrtule 7x3. Na visení stačí cca 6A.

Skvělá hračka.
Jen jsem si pro domácí létání pohrál s dvojitýma výchylkama, expama a hlavně křivkou plynu.

Musel jsem trošku doladit mix SOP do VOP (při reakci na SOP se propadal ocas) ale teď už pohoda.

Musím říci, že jako můj první vrtulník je to velmi zábavné. Sice, když je čumákem proti mě, tak si nejsem moc jist, ale to se zlepší.

Teď to bude chtít udělat nějakou "kapotáž, aby to bylo rozeznatelné ve vzduchu. Konečně nějaké hraní, po závodních strojích.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#1150 Příspěvek od blesk »

TomasC píše:Včera jsem na poště vyzvednul desku od JirkyA. Večer jsem namontoval do tricoptera a doma vyvisel 3sady. SUPER!!!!

Mám lehkouše. Pod 400g. Motory kv 1700, vrtule 7x3. Na visení stačí cca 6A.

Skvělá hračka.
Jen jsem si pro domácí létání pohrál s dvojitýma výchylkama, expama a hlavně křivkou plynu.

Musel jsem trošku doladit mix SOP do VOP (při reakci na SOP se propadal ocas) ale teď už pohoda.

Musím říci, že jako můj první vrtulník je to velmi zábavné. Sice, když je čumákem proti mě, tak si nejsem moc jist, ale to se zlepší.

Teď to bude chtít udělat nějakou "kapotáž, aby to bylo rozeznatelné ve vzduchu. Konečně nějaké hraní, po závodních strojích.

poděl se o výbavu :)
logout
Kontaktovat uživatele:

#1151 Příspěvek od logout »

Ja by som poprosil aj foto.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1152 Příspěvek od TomasC »

Turnigy 12A, motory 24g 1700ot/V z HK, vrtule GWS 7x3, aku co létám normálně v rcfactory Yaku, tedy 1Ah 3S. Deska od JirkyA.
Přijímač Futaba R6106HF, vysílač Futaba 14MZ
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#1153 Příspěvek od TomasC »

Běžný Tricopter, desky ze sklotextilu jsou zbytečně velké, ale původně tam byla 4 gyra, BEC. Deska a přijímač je umístěn v krabičce s jakou posílá Futaba přijímače. Je přesná, průhledná, lehká (11,5g) (nejlehčí krAabička na mýdlo má 25g), jen musí být našikmo. Kousek EPP dotváří "tvar" kabiny. Trubky Al 6/4, sešroubované M2,5. Pimpongáče vpředu se mohou volně otáčet. Vzadu je přilepen. Pod deskou jsou kousky EPP jako tlumiče při přistání.
Obrázek

Regulátory mají přiveden jen signálový vodič. Nic dalšího není třeba. Minusy jsou propojené u aku a přivedeny k desce a regulátoru. Proudy nejsou takové, aby ovlivňovaly napěťové úrovně. Nebojte, regl je podložen izolací. Až to budu trošku předělávat, tak asi i regly zasmrštím.
Obrázek

Zadní rotor:
Mám připravená Hyperion digitál, ale kyž toto funguje, tak zatím zůstane.
Servo je přilepeno tavnou pistolí ke šroubku, který prochází trubkou (pod izolepou je vidět hlava šroubu). Ještě pojištěno skelnou páskou. Motorová příruba je přilepena na uhlíkovou trubku, přimotána pramenen skla a to prosiceno sekundovým lepidlem. Uhlíková trubka je osazena kuličkovými ložisky na obou stranách. Ložiska jsou na průběžné hliníkové trubce zajištěna Loctitem. Červená páka je z nějakého velkého serva Hitec (asi).
K tomuto regulátoru vedou 3vodiče: signál z desky-bílá, napájení 5V z BEC regulátoru do desky na přijímače-červená, signál serva z desky- černá(ale oba konce přesmrštěny modrou). Servo je napájená přímo z BEC regulátoru.
Na pohled to není nic moc, ale je to funkční a LEHKÉ.
Obrázek

A vrtule jsou GWS 6x3. Sorry.
papaya

#1154 Příspěvek od papaya »

to pukanie v motoroch som riesil tiez... ak tie turnigy motory prepolujete tak to robia, netreba to riesit, proste lietajte a nevsimajte si to

zopar fotiek toho mojho zazraku...

http://galeria.rtfm.sk/index.php/osobne ... /kkXCopter
DX9
Goblin 570 + Spirit
Compass Chronos + VBar
logout
Kontaktovat uživatele:

#1155 Příspěvek od logout »

Ako sa dá motor prepólovať?
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“