Vario do větroně

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Odpovědět
Zpráva
Autor
Čop
Kontaktovat uživatele:

Vario do větroně

#1 Příspěvek od Čop »

Zajímalo by mě jaké jsou možnosti kdybych chtěl do větroně dát nějaké vario. Existuje vůbec něco, co by mi v reálném čase říkalo co éro právě dělá?
Spíš lítač než stavěč...
misty
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od misty »

Je tu jeden domácí produkt od Sysaly, pak jeden obdobný z německa a ještě Picolario, ale to je spíš jen pro zajímavost - je to finančně málo dostupné.
O tom prvním z nich byl článek od Oldy v RCR 9/2006. Ještě doplním, že s LPD pásmem byl v ČR problém, ale nemám tucha, jak je to teď.
Martin
Abu
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Abu »

Sysala to pry prestal delat, prave kvuli problemum pravniho charakteru.
Jeste to dela nekdo v cechach (v jinym pasmu nez to Sysalovo), stoji to kolem 6-7tisic komplet a ma ho jeden clovek z Mojehobby - nick Aeskulap, tak mu tam zkus napsat.
Honza

#4 Příspěvek od Honza »

Proklikej si tohle:
http://www.kolmanl.info/index.php?show=VARIOMETRY
víc ucelený přehled jsem zatím nikde nanašel.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Abu »

Problem je, ze pry ty prenosy z modelu dolu ktere pouzivaji PMR jsou nejak v konfliktu s generalnim povolenim, proto to Sysala uz nevyrabi... slysel jsem.

A vubec, vario je pro sraby, kdyz chces litat vetrone, tak tu termiku musis poznat po cuchu a ne podle pipani :wink:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Čop »

To je jasný, ale když ti mizí větroň o rozpětí 150 cm v kilometrový výšce, tak oceníš i srabácký pípání... :D :D :D
Spíš lítač než stavěč...
Abu
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Abu »

No ale tam myslim ti vario az tak moc nepomuze, tam to chce nejaky brzdy/spojlery, pevnou ruku, pevny nervy a pevnej nosnik v kridle... (vim o cem to je, v nedeli jsem takhle 2x prchal se svym "malym lehkym" - 1.6m, 0.5kg z pekne silnyho stoupaku, nastesti je solidne postaven a torzka, ikdyz jen balzova, dela svoje)
Čop
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Čop »

Tohle já vím. Problém spočívá v tom, že prostě tak vysoko nepoznáš, jestli stoupá, nebo klesá, nebo co vlastně dělá.
Spíš lítač než stavěč...
JurajT

#9 Příspěvek od JurajT »

Čop píše:Tohle já vím. Problém spočívá v tom, že prostě tak vysoko nepoznáš, jestli stoupá, nebo klesá, nebo co vlastně dělá.

A preto musis okrem vysoko lietat aj daleko... ked ti nieco lieta priamo nad hlavou, tak je uplne jedno v akej je to vyske, nepoznas, ci klesas alebo ides k zemi ako kamen....
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“