jiná anténa pro 2.4 radio

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
lucas

jiná anténa pro 2.4 radio

#1 Příspěvek od lucas »

ahoj,

dá se použít pro alespoň nějaké zvýšení/zlepšení dosahu na 2.4 radio něco takového? http://www.alza.cz/tenda-q2407-d164944.htm

díky za help

luc
mhabr

#2 Příspěvek od mhabr »

Kefalín, co si představujete pod pojmem "zvýšení/zlepšení dosahu".

to je Ti těch 1800m málo?

Jinak, ta anténa má hodně placatý diagram, takže nelétat vysoko.
lucas

#3 Příspěvek od lucas »

mhabr píše:Kefalín, co si představujete pod pojmem "zvýšení/zlepšení dosahu".

to je Ti těch 1800m málo?

Jinak, ta anténa má hodně placatý diagram, takže nelétat vysoko.

no 1800m to nemá. mě to začne zlobit už při cca 400m. je pravda, že to mám přímo nad sebou. možná by taky pomohlo tu stávající jinak natočit?

luc
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Dejfak »

Já sem se ptal také na stejnou věc akorát na 5.8.
Ale to je fuk.
Jakmile to přečteš bude ti jasné že kupovat takovou anténu není žádná výhra.
Jinak anténa by měla směřovat nahoru.
A jestli je dosah 400m tak bych hledal chybu bud v rádiu nebo v přijímači nebo v umístění antén....400m je podle mě dost málo.
Co je to za rádio?
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... highlight=
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
chastra
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od chastra »

Promiň, nejak sem nepostřeh co používáš za systém. 2,4GHz je moc obecné a hlavně jaký máš přijímač. 400m vypadá jak na parkflayeráckéj přijímač. Ty jsou s menším dosahem.
petan64

#6 Příspěvek od petan64 »

Obecně platí, že jakákoli anténa s vyšším ziskem vyzařuje více v určitém směru a naopak méně ve směru jiném - vždy je to něco za něco. Všesměrová anténa vyzařuje nejméně ve směru osy. V tomto případě tedy bude ve směru osy antény naopak výrazně slabší signál. Zjednodušeně je to popsáno třeba tady:

http://www.homewifi.wz.cz/vsesmerove_anteny.php

Vyzářené pole ziskovější antény tvoří spíše prstenec a potom vypadá asi takto:

Obrázek

Takže použití antény s vysokým ziskem pro naše účely není právě nejlepší nápad. Pokud tedy s touto anténou poletíš nad hlavou a anténa bude právě otočená osou k modelu, budou potíže ještě větší. Zkus pouze stávající akténu vysílače otočit horizontálně (tedy vodorovně) a možná bude po problému.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
RCmichal

#7 Příspěvek od RCmichal »

petan64 píše:Obecně platí, že jakákoli anténa s vyšším ziskem vyzařuje více v určitém směru a naopak méně ve směru jiném
Takže použití antény s vysokým ziskem pro naše účely není právě nejlepší nápad. Pokud tedy s touto anténou poletíš nad hlavou a anténa bude právě otočená osou k modelu, budou potíže ještě větší. Zkus pouze stávající akténu vysílače otočit horizontálně (tedy vodorovně) a možná bude po problému.

toto je velice důležitá informace a ten obrázek zcela vysvětluje jak vyzařuje 2,4G anténa

od některých výrobců je v návodu k 2,4G TX upozornšní na směrování antény (tak aby špičkou směřovala do prostředka čela) tím je hluché místo vzadu za pilotem a v zorném poli pilota je maximum signálu
kerim

#8 Příspěvek od kerim »

Mám na Graupneru 24..Jeti Duplex a lítám dost daleko od sebe..asi 1500-1800 m. Absolutně bez problémů a bez jakýkoliv úprav a chybových hlášení .Anténu mám namířenou na prsa..ale to již bylo tady řečeno.
Někteří jedinci lítají i o dost dál a se stejnými zkušenostmi.Ověřeno na soutěžích F3J.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“