2m nadupana elektra (Daidalos, Lynx atd)

Název je dostatečně samovysvětlující...
Odpovědět
Zpráva
Autor
lubak
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od lubak »

lakotamm píše:Niečo som si prečítal a niečo pozrel...
Zatiaľ sa mi najviac pozdáva Lynx a samozrejme Corado...

Pozri si aj nejake videá Ocelota.
V porovnaní s ION-om je Ocelot oveľa svižnejší (vlastná skúsenosť).
Na svahu (kde lietame najviac) si s Ocelotom zalietaš od 3-12 m/s - dojdi niekedy pozrieť na Donovaly keď bude fúkať juh a keď tam niekto bude lietať (máš to kúsok).
Samozrejme že dospelé F3B/F3F (Cyril, RaceM) je na svahu zase o niečom inom.

Moje videá
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#92 Příspěvek od lakotamm »

Môžeš sem dať prosím toho Lynxa? Vďaka.

Čiže zatiaľ ostáva Lynx a Corado... Ocelota nechcem kvôli rýchlejšiemu profilu - pochybujem, že by pri 900g ešte točil termiku...

Napíšem majiteľovi obidvoch.
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
jackboy
Kontaktovat uživatele:

#93 Příspěvek od jackboy »

lakotamm píše:Môžeš sem dať prosím toho Lynxa? Vďaka.

Čiže zatiaľ ostáva Lynx a Corado... Ocelota nechcem kvôli rýchlejšiemu profilu - pochybujem, že by pri 900g ešte točil termiku...

Napíšem majiteľovi obidvoch.

Preco nepockas 2-3 mesiace a budu sa predavat pred zimou f3...modely sice lietane ale cenovo dostupnejsie ...??Alebo brigada .... :idea:
milost
Kontaktovat uživatele:

#94 Příspěvek od milost »

lakotamm píše:Hmm... Bazárové f3b... Myslíte, že by to bolo lepšie?

Bolo. Ale s přepravou si nepomůžeš - pokud tohle nešťastný kriterium pořád platí.

F3B preciuos jsem koupil slušně olétané. Náběžka na několika místech "nastavovaná", natržené panty klapek. Ale s úplně novým trupem, a 4x servo Volz v křídlech. Za kolik? Za 5500,-
Kdo je bez miny, ať hodí kamenem.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#95 Příspěvek od Abu »

Napisu taky svuj nazor a zkusenosti -
Lynxe jsem videl litat, Iona mockrat a chvili jsem ho i mel na packach. Oboji lita dobre, vyhodu Lynxe vidim v riditelne smerovce. MiniCorado a Ocelot jsem taky parkrat videl, tak dobry stroje, ale uz trochu maly.

Ohledne te skladnosti - neni duvod bat se trimetrovky. Pokud ma tridilne kridlo, tak je to uplne vpohode, ale i s dvojdilnym to jde. Bude to jen o trochu delsi balicek nez ten Lynx. A za cenu kterou tu pise Milost uz neni co resit, ve vzduchu je to opravdu rozdil tridy. Hlavne ta univerzalnost. S timhle si opravdu zalitas na svahu i v termice, za 12m/s i za 2m/s a porad si to budes uzivat, protoze tyhle modely jsou na takovy litani delany.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od lakotamm »

Takže vravíte počkať na výpredaje? Ale musel by som doobjednať elektro trup...

Zmestí sa do f3b 42mm motor?
Sky Lady - po 4 rokoch zhorela, Tornado XX, Cap 232, Super Zoom 2 - 460g, F3K Super Gee, Lynx E
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od vitousek »

Surgical píše:Nádherný stroj za pefektní cenu (bazarovou)....ale čistá F3F.
Omotorovat to bude asi problém. Kdyby se tak vyráběl elektrotrup se servama v ocase a přiměřeným průřezem čumáku, kam by se vešel Nojík s reglem a baterkou.....

Jirka Bačinský létá svého Scary elektro s AXI 2820/10 a 3S LiPol. Vrtuli si nepamatuji. Letí to úměrně pohonu. Místo pro Nojíka tam je a baterek do trupu nacpeš kolik chceš. Kvalita zpracování je na velmi dobré úrovni.
Není to klasický termický stroj, ale v termice také dobrý. Létá pomalu ale i veeelmi rychle.
Jsem přesvědčený, že samotný elektro trup nebude problém.
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od vitousek »

lakotamm píše:Takže vravíte počkať na výpredaje? Ale musel by som doobjednať elektro trup...

Na trhu se objevilo několik nových F3B modelů a ty "staré" se někde objeví. Je jen otázka, kdy a za kolik.
Elektro trup - není mnoho výrobců, kteří ho vyrábí, ale když jsem si ho zvládl předělat já, .... :wink:
42mm motor bude trošku problém.....
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
m2
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od m2 »

lakotamm píše:Takže vravíte počkať na výpredaje? Ale musel by som doobjednať elektro trup...

42mm motor je 42mm obežka plus ešte priestor na prívodné vodiče? Alebo 42mm celkový vnútorný priestor? Píš priemer kužela, ktorý požaduješ, to je jednoduchšie zmerať / dohľadať.

Xcalibur aj Volcano mám síce na 40mm kužel, ale kľudne tam vojde aj 50mm kužel. A aj vačší, ak by to bolo nutné. F3x trupy sú rúčky z metly a na viac ako 38-40mm kužel môžeš zabudnúť. Riešením býva (hlavne u Nemcov) zadná montáž ... :lol:
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=72
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od Milan Nes »

krasnej detail na pohled :-d
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od lakotamm »

Na také svinstvo ako zadná montáž zabudnite! :lol:

Problém je, že z 35mm motora dostanem max 700W výkon (príkon 1kW). Na sneu nemám. A 42mm motor (1,5kW) sa tam zrejme nezmestí... No čo už.

Lieta už niekto s prerobeným bazárovým f3b?

Vďaka.
m2
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od m2 »

lakotamm píše:Na také svinstvo ako zadná montáž zabudnite! :lol:
Problém je, že z 35mm motora dostanem max 700W výkon ...

Mám GS3025, príkon 1,5kW a šlo by aj viac. A existuje ešte GS3032, na 2kW príkonu by som si trúfol. Ale tam sa počíta, že to vojde pod 40mm kužel preto, lebo trup sa smerom dozadu rozširuje. Ten motor potrebuje trup. Pri vkladaní do nástavca na portviš a nie do trupu lietadla je preto nutné ťahať káble zvonka.
lakotamm
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od lakotamm »

Hyperiony tiež nie sú najlacnejšie. :lol:

Neviem prečo nijaký iný výrobca nerobí pri priemere 35mm motory dlhšie ako 50mm :roll:
m2
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od m2 »

lakotamm píše:Hyperiony tiež nie sú najlacnejšie. :lol:
Neviem prečo nijaký iný výrobca nerobí pri priemere 35mm motory dlhšie ako 50mm :roll:

Pretože by neboli lacné. A čo nie je lacné, to si nekúpiš. A čo si nekúpiš, on nemá prečo vyrǎbať.

Motory s dlhým statorom sú konštrukčcne náročnejšie. Pri bližšom štúdiu zistíš, že rotor GS 3032 je konštrukčne iný od kratších verzií GS 30xx ... aby jeho magnety neskončili v Tvojom oku. Lenže to neníííí levnýýý!
lubak
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od lubak »

lakotamm píše:Hyperiony tiež nie sú najlacnejšie. :lol:

Predám ti MVVS Redliner aj s CC ICE 100A
Odpovědět

Zpět na „Větroně“