Názor na vrtulníky pro začatečníka

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
lysua6

Názor na vrtulníky pro začatečníka

#1 Příspěvek od lysua6 »

Zdravím,
zajímá mě názor na vrtulníky pro začatečníka, chtě bych spíš létat zatím doma. Myslím že kvalitní vrtulníky na letání venku jsou dost drahé.

Modely co mě zaujali jsou:
Free Spirit
Honey Bee CP3 ( jen trochu s tím moc nepočítám)
Honey Bee 2
Blade mCP X
Blade mSR

Na nějakém z těchto modelů netrvám :)
Děkuji za odpovědi
buki

#2 Příspěvek od buki »

Pročti si toto forum, vše na co se ptáš zde bylo již mnohokrát napsáno.
cilek

#4 Příspěvek od cilek »

Taky si uvědom, že čím víc je vrtulník na ven, tím míň je na doma. Např. takový MCPX je výborný mikrovrtulníček, ale doma si s ním moc nezalítáš.
Bubak

#5 Příspěvek od Bubak »

...pokud chces vyhodit lehce pres 3 litry za hracku na vyzkouseni a osahani - Free Spirit je asi nejlepsi volba.
Pelican Quick Thunder, Nine Eagles Solo Pro V2, 2x Nine Eagles Free Spirit, Walkera V200D02
paveld

#6 Příspěvek od paveld »

Během prvního týdne Tě to zřejmě omrzí, možná zkus raději simulátor, ten Ti o poletování s modely prozradí víc.
Tsisters

#7 Příspěvek od Tsisters »

Záleží kolik do toho chceš dát,ale podle mně nejlepší a relativně nejlevnější cesta je:vysílač DX6i a k němu simulátor,nejlépe phoenix,ale jsou i levnější,proto že jakýkoliv vrtulník který koupíš a nebude 4 nebo 6 CH tak ho stejně časem zahodíš.Několik jich doma takových na skříni mám :-).Jediné co ti levná hračka dá je orientace v prostoru,ale jak přejdeš na 4 a více kanál,tak budeš stejně znova na začátku.Pročti si vlákno, které je na začátku,tam jsme to dost probírali.No a jestli se podíváš trošku do historie,tak na svoji otázku najdeš více než dost odpovědí :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
zdzd

Re: Názor na vrtulníky pro začatečníka

#8 Příspěvek od zdzd »

lysua6 píše:Zdravím,
zajímá mě názor na vrtulníky pro začatečníka, chtě bych spíš létat zatím doma. Myslím že kvalitní vrtulníky na letání venku jsou dost drahé.

Modely co mě zaujali jsou:
Free Spirit
Honey Bee CP3 ( jen trochu s tím moc nepočítám)
Honey Bee 2
Blade mCP X
Blade mSR

Na nějakém z těchto modelů netrvám :)
Děkuji za odpovědi

Lidi, pojmenovávejte ty vlákna správně. Ptáš se na hračku, nikoliv na vrtulník. Zbytečně to mate.

Jako začátečník si máš nejprve přečíst upozornění v úvodu sekce.
http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=33983
Tsisters

#9 Příspěvek od Tsisters »

Já osobně bych navrhoval udělat tady vlákno jen s takovýma dotazama.Tam by si každý během chvilky našel odpověd na svou otázku.Bo tak tady stejně nikdo není jak mu poradit,zase to bude žít pár dnů a vlákno zanikne.
Jo a ještě rada pro začínajíci:Vrtulníky jsou drahé,ale hračky na pár dní tak moc ne :-) (otázkou ale ještě je co je ještě levné a co už drahé)
Ale ať mu aspoň trošku poradíme: kup si DH 9100 nebo 9104,dá se s tím lítat,ale nesmí foukat vítr
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Dejfak »

Já bych doporučil Blade MSR
Perfektní na doma a dají se na něm naučit návyky na 1 rotor.
Já si ho pořídil a po zvládnutí jsem šel do T-rexe 450PRO a bez větších potíží jsem zalítal velkou 450 pak jsem koupil simulátor a začal cvičit vylomeniny a to už je horší.....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Tsisters

#11 Příspěvek od Tsisters »

NJN,ale to se dostane na 4 tisíce,ale je fakt že nenapsal kolik do toho chce do startu dát
lysua6

#12 Příspěvek od lysua6 »

Zkusím se lěpe výjádřit. Podle toho co sem pročetl dost lidí doporučuje na začátek nějakou hračku. A já bych si tedy rád nějakou koupil. Rád bych létal jak doma i venku. Spíš tedy venku, jen se bojím, že na začátku podcením sílu větru a skončí to totální havárií. Chtěl jsem se hlavně zeptat jaký model je pro mé požadavky vhodný bez toho, abych se trápil tím, že se s ním nedá vůbec létat. Taky bych si popřípadě do budoucna přenesl nějaký užitečný poznatek k opravdovému modelu.
Tsisters

#13 Příspěvek od Tsisters »

Tak to ti asi nikdoneodpoví.Malý koax je dobrý na hraní v kuchni a rozčilování partnerky při vařeni.Ale člověk si trošku pohraje,ale to je tak všechno.Jak říkám jde o to kolik do toho chceš investovat a to ne jen teď,ale i do budoucna.Bo stačí malý krash a jsi třeba na litru,samo u těclevných draků
Tsisters

#14 Příspěvek od Tsisters »

Ještě,jakýkoliv model můžeš během chvilky rozhodit na součástky :-(
Lukypa

#15 Příspěvek od Lukypa »

Zdravím,
Po celkem krátkém létání s koaxiálem které jsem zjistil že mne to baví a že bych rád létal venku s něčím co připomíná opravdový vrtulník. Samozřejmě jsem si pročetl všechny možné příspěvky (jen jsem si z nich nevzal dostatečné poučení) a zakoupil Griffina 450 bez vysílače i baterek a nabíječe, k tomu dokoupil DX6i, kvalitnější baterie a nabíječku. Také mám Phoenixe a trénuji. Griffin ve vzduchu ještě nebyl, jsem v tomto naprostý nováček, učím se na simulátoru viset a na Griffinovi seřizování. Je fakt že není absolutně seřízený jak píšou v návodu. Měl bych se pokoušet měnit v něm součástky již před vzletem, nebo se jej raději pokusit prodat? (už jsem tedy objednal kvalitnšjší servo dozadu, originál nefungoval :-( ) Děkuji za rady.
Blade mcpx, Blade 180, DX6i, Phoenix
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“