TomasC píše:Já osobně dávám přednost: páka serva před osu, páka kormidla za osu. Samozřejmě při spodním náhonu.
Vycházejí tak lepší poměry, ale vyžaduje to značnou přesnost při osazení.
Ja tak isto. S pákami sa hrám aj vyše hodiny, aby som využil podľa možnosti 100 percent dráhy serva... Ale tie HXT ma jednoducho vypiekli - tak pozor na ne.
Keď som ich nakoniec hodil na servotester - neutral nastavil na 1,5 ms - na jednu stranu išli povedzme až do 0,9 ms a na druhej strane sa pri 1,9 zastavili a ani nevrčali, ale ani nešli ďalej. Odskúšané na 4 servách - výsledok rovnaký... (čísla si už nepametám - hodnoty som napísal pre názornosť.... )
Hľadanie chyby mi trvalo dosť dlho, prtože som bol presvedčený, že mám v rádiu zapnuté niečo, čo obmedzuje výchylku jedného serva.... Ale nenašiel som nič. Keďže to bolo éro pre kolegu, tak som sa na to vybodol s tým, že keď to budem programovať na jeho rádiu, tak si dám na to pozor..... Ale s jeho rádiom to bolo to isté. Tak som to hodil na servotester a usúdil, že je vadné servo. Prehodil som za nové a výsledok rovnaký. Potom som to už flakol na servotester.....