Tak kdo je závislák na bezvětří???

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.

Jaký vítr je pro Vás nejlepší?

Bezvětří
44
54%
Vánek
16
20%
Mírný vítr
22
27%

Celkem hlasů: 82

Zpráva
Autor
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

Tak kdo je závislák na bezvětří???

#1 Příspěvek od Ancistrus01 »

Čaute taky koukáte na nebe a mraky a čekáte, kdy se to počasí uklidní a umoudří pro RC zavisláky na bezvětří???

Tak to asi nejste sami.

Sem pište, jak Vás to štve a slušně si zanadávejte, ať se trochu uklidníte.

Teď já: Nejmíň tři dny tady prší a je silný vítr, už aby bylo líp, abych se moh jít učit s Betou. Je to hrozný. :evil:

P.S. Doufám že admin bude s tímto vláknem souhlasit.
MYSAK

#2 Příspěvek od MYSAK »

Nemuzu hlasovat. Je u nas zvykem ze bezvetri je nej ale obcas se pekne vyblbnu i ve vetru :) Horsi je ten dest :/
--KAMIKAZE-RC Team--
Naše modely : www.photo-box.cz/kamikaze/hangar.html
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Milan Nes »

mno konecne sem nasel reseni ...

zatim sem si poridil na to kdyz fouka auto :-d

a ted kompozita, takze vitr bude zacinat stvat nad 10 ...
a pak ho vemu na svah, tam od desiti prozmenu zacina zabava :-d

jinak me ten vitr stve fest, bavej me kacka a to si clovek nejlip zalita tak kdyz fouka do 4 rech spis tri (s mejma levejma rukama)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
hanz393
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od hanz393 »

bezvetri je samozrejme super,ale kdyz jedu litat treba s cvicnym hornoplochem(elektro) a je vitr tak se tesim aj na ten vitr,s mojim epp piperem je to fakt prdel :lol: ale tak zalezi jak kdo,kazdy ma jiny vkus a zalezi jake ma ero :wink:
Graupner MX-16 HoTT Cap 232 - 1,9m , ZDZ 40Piper 2,3m, Saito FA-100atd...
ExperimentatorPetr
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od ExperimentatorPetr »

dneska to vypadalo dobře že se to uklidní po takový době ale nic z toho.
před týdnem jsem přistál s Tracy na stromě a musel tam nocovat ale je v pořádku.
takže jsem natěšenej až se pudu zase odreágovat a vyvenčit ho.
Hitec Aurora 9
3DP mini, Loop a další
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od kasssy »

Pro mě žádnej vítr, dobrej vítr :D
Ale musím se pochlubit, že už zvládám i vánek a s L-159 dokonce i mírný vítr, ale opravdu mírný :D
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Pajas »

No, tak já jsem zvyklej na bezvětří, ale nedá se moc hlasovat, zkušenější to umí většinou vždy, ale já neřikám, že jsem zkušenější, ale nějakej ten vítr se dá. To co se ale děje teď, je fakt děsivý, zvlášť u nás v královéhradeckém kraji. :evil: A na zaučení? To se musí prostě na 100% počkat na 100% bezvětří, i mírný vánek dokáže pěkně znechutit začátečníkův den D. A naposledy jsem lítal, už ani nevím kdy to pořádně bylo, o prázdninách. Jen jednou!! Po druhé to bylo se svahovým, kdy mě vzal známý, který mě učil a učí létat. No a dokdy bude hnusně, nevím. Prostě toto počasí je hrozný, loni to bylo zase nádherný. To víte, léto :lol: :lol: :lol: .
EDIT: Hlasuji tedy bezvětří, neboť v otázce je co je pro nás nejlepší ;). Pro mě (a myslím, že to je většina) bezvětří. 8)
Pista.Wassermann

#8 Příspěvek od Pista.Wassermann »

Není nad "olej" v pÅ™edveÄ
Kniply v rukou, éro nad hlavou!!!
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Pajas »

To není, ale to musí být hezky a nesmí foukat přes den moc, jakmile fouká přes den moc, je to pak stejně marný. Loni jsem si vždycky vyčkal tak na osmou večer a to mi teprve začínal den :lol: . Teď to je o ničem.
Milan Nes
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Milan Nes »

dal bych kolonku dest ... kdyz leehce snezilo tak sem i lital ale dest to je konec :)
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......

KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Abu
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Abu »

Neexistuje spatne povetri, jen spatne vybaveny modelar :D
Vyjimkou je samozrejme dest, snih a vic nez 18m/s... ale i za techto podminek zustava porad v zaloze hala. :wink:
Svahari by ti za tuhle anketu pekne vyprasili kozich, ti se probouzeji teprve kdyz to preleze 7m/s.

Uplnej olej je dobrej kdyz neco zalitavam, nebo pak na nejaky akro, s vetronem je to nuda, mrtvej vzduch.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Jindra_S »

No, taky vyhlížím, zda se odpoledne/večer vítr neuklidní a pak vyrazím na letiště. Nevýhodou je, že letiště je par km daleko - takže dojedu, ono fouká jak blázen a já se pak s Easy Gliderem peru s větrem, až se křídla prohýbají.
Ale pořád je to řádově lepší než stav s autíčky před 3 lety - dráha byla sjízdná po týdnu bez deště. Takže jsem čekal, čekal a když už jsem si balil věci do auta, většinou začlo pršet ...
Paris Ivan

#13 Příspěvek od Paris Ivan »

Pista.Wassermann píše:Není nad "olej" v předvečer.Slunce začíná oranžovět a to je pak polítáníčko...

Souhlasím!!!
Není ale špatné ani brzské ráno asi tak 6 hodin.
Lidé jdou do práce (já už nemusím) haranti ještě spěj.
Ptáčci zpívají,sluníčko už hřeje,éro v ruce,dvě baterky v kapse a vysílač přes rameno si to šinu na pole za paneláky.
No nádhera.....
Ale ani vítr mi moc nevadí,pokud nemrznou ruce a neslzí oči.
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Martin104 »

Ahoj koukám se to chytlo :lol: :lol: s betou mě navadí vánek ba naopak aspoň se člověk vyblbne, zato s katanou mě vadí i vítr od ptáků co proletují kolem :lol: :lol: :lol: je to po betě maličččko skok :wink: . Ale jak jsem tu někde četl každé přistání po kterém naní potřeba vteřiňák a skelná páska je dobré přistání :lol: ať po větru nebo proti :-) .
http://martin104b.galerie.cz/
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Ancistrus01 »

Pajas píše: A na zaučení? To se musí prostě na 100% počkat na 100% bezvětří, i mírný vánek dokáže pěkně znechutit začátečníkův den D.

Ahoj, teď s tebou mírně nesouhlasím. V úterý sem byl poprvé zalétnout Betu, bez motoru na mírný svah. Foukal boční vánek a celkem se to dá zvládnout, já jako úplný začátečník jsem teda problém neměl.

P.S. ještě aby jsem zvládl motorový let.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“