Jde odlít olovo do laminátu?

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Rosta2
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Rosta2 »

Na kolika šroubech ti drží ta haubna, a jak je pevný laminát v oblasti těch šroubů, ono 200g sice není moc ale málo taky ne. Aby ti ta zvětšená váha v předu haubny, neutřepala tu haubnu, spíš bych to viděl tu zátěž upevnit na motorové lože co nejvíce dopředu, ale nevím jak to máš provedené, tak jenom spekuluji.
Doctor2

#17 Příspěvek od Doctor2 »

Rosta2 píše:Na kolika šroubech ti drží ta haubna, a jak je pevný laminát v oblasti těch šroubů, ono 200g sice není moc ale málo taky ne. Aby ti ta zvětšená váha v předu haubny, neutřepala tu haubnu, spíš bych to viděl tu zátěž upevnit na motorové lože co nejvíce dopředu, ale nevím jak to máš provedené, tak jenom spekuluji.

Musím říct, že toto riziko mně nenapdlo, ale něco na tom bude... Ta haubna sice drží na 6ti šroubech a laminát haubny vypadá taky slušně, ale riziko to je, ono je to vlastně skoro 1/4kila :lol:

Zkusím to cvičně dovážit na přepážce a uvidím kolik bude potřeba, ať z toho není cihla
Ale každopádně dík, člověk se pořád učí....
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JirkaA »

Hlavně až tě napadne při ladění motoru letět bez haubny, bude lepší mít to závaží na motorovém domku ;)
OK2WY
jirinovo

#19 Příspěvek od jirinovo »

Jak píše stilet, taky do špičky potopený v lavóru se studenou vodou. Varan lítá ještě dneska. Ale je fakt, že ten trup není žádná šlupička, u nějakého lehkého by jsem to nedělal.
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od darth.hokro »

a co takhle dát 2x 2S menší kapacity, zapojené paralelně? Baterky k sobě stáhnou páskou. Získáš větší kapacitu a nebudeš tratný na to olovu :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
Doctor2

#21 Příspěvek od Doctor2 »

darth.hokro píše:a co takhle dát 2x 2S menší kapacity, zapojené paralelně? Baterky k sobě stáhnou páskou. Získáš větší kapacitu a nebudeš tratný na to olovu :)

Jo to by asi taky šlo ! Sice to nebude na komplet dovážení, ale na baterky je tam místa dost a zbytek to olovo :lol:
Discus2 3,2m, EXTRA 330L 2,4m + DL50, FunJet 2x, ZOOM XXL
HELI: MINITITAN E325, T-REX 550 3gx
darth.hokro
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od darth.hokro »

tak to jsem rád že jsem aspoň trošku poradil :)
http://darthhokro.rajce.idnes.cz/
mihal

#23 Příspěvek od mihal »

myslel som že olovoka na kolesa už zakázali, zavažia sa teraz robia zo zinku.
JMalik

#24 Příspěvek od JMalik »

Doctor2 píše:Serva na VOP mám vzadu, v místě kabiny mám silné servo na směrovku s lankama. Konstrukčně by to byl už docela problém tam ještě přesunout servo na VOP, navíc to mám vzadu už definitivně vyřešené. Ale taky mně to napadlo.

Měl jsem to na dvoumetrovce od Sebarta stejně jako Ty. Vyplatí se vyndat ty dvě serva vzadu a dát to dopředu. Nakonec jsem to dokázal na obě poloviny výškovky na jedno servo. Dá se to udělat tak, že vzadu nebude absolutně poznat, že tam zůstaly díry po servech.
Je to jen práce :wink:
mosse
Kontaktovat uživatele:

olovo volovo

#25 Příspěvek od mosse »

Nazdar. No este je jedna moznost ako odliat presne olovo. Do trupu kde potrebujes olovo tak das alobal (hl. folia) Otlacis o miesto ktore potrebujes aspom 2-3 vrstvy. Vyberies z trupu tak aby si zachoval tvar alobalu. Neviem aky potrebujes tvar ale pri dovazovani svahaku to vyslo super. Otlacenie alobalu o spicu omotanie drotikom, vlozenie do poldecaku a nasledne zaliatie olovom.. Ale asi by som sa v tvojom pripade stym nesral a dal tam broky a lepidlo.
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Vigo »

Kup rybářská olova. Dělají se i 50g a stojí pár korun.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“