Tak kdo je závislák na bezvětří???
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Na tohle můžu říci jen jedno, bezvětří je super,můžu vytáhnout Yaka, protože se s nim teprve učím, myslel jsem že to nebude takovej problém litat s érem o metr větším, je hodný, je vidět , ale ve větru to nedám.
Mirnej vítr nevadí beru cokoliv z x letadel co mám.
Tady u nás na kopcích to v létě stojí za prd většinou fouká
Už aby byla zima, to se dá lítat skoro každej den, na rádio mám futrál z hk je super letos si do něj koupím ještě topení,jezdím firemní dodávkou takže éra 1600mm nerozdělávám nastartuju lítám ruce v teple ani sněžení nevadí .
To co se děje tyhle 3 dny mě fakt se.... Vždyť se nedá ani s autíčkem.
Stavět taky nejde neb není trubka.
Prožívám modelařské peklo.
Mirnej vítr nevadí beru cokoliv z x letadel co mám.
Tady u nás na kopcích to v létě stojí za prd většinou fouká
Už aby byla zima, to se dá lítat skoro každej den, na rádio mám futrál z hk je super letos si do něj koupím ještě topení,jezdím firemní dodávkou takže éra 1600mm nerozdělávám nastartuju lítám ruce v teple ani sněžení nevadí .
To co se děje tyhle 3 dny mě fakt se.... Vždyť se nedá ani s autíčkem.
Stavět taky nejde neb není trubka.
Prožívám modelařské peklo.
Mistik 125- 2x ,panic biplane, F4u,p40
DX7
DX7
Sice jsem hlasoval pro max. vánek, ale ve větru to je zase větší adrenalin. Jenže není vítr, jako vítr. Pokud fouká stejnoměrně a z jednoho směru tak je to fajn líbí se mi model stojící nad hlavou. Většinou je ale u nás "chlupatý" vítr (turbulence) , kde to na každých 10m fouká jinak a z jiné strany a to opravdu pro pomalejší modely nestojí za nic.
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
Ancistrus01 píše:Pajas píše: A na zaučení? To se musí prostě na 100% počkat na 100% bezvětří, i mírný vánek dokáže pěkně znechutit začátečníkův den D.
Ahoj, teď s tebou mírně nesouhlasím. V úterý sem byl poprvé zalétnout Betu, bez motoru na mírný svah. Foukal boční vánek a celkem se to dá zvládnout, já jako úplný začátečník jsem teda problém neměl.
P.S. ještě aby jsem zvládl motorový let.
No jako klidně ve větru, to je jedno, myslím, že takové přízemní lety nejsou toliká ovlivňovány větrem (aspoň u gumáčků, kteří mi stejně nevyletí výš jak 1 metr, to u mě platí), jako někde 10 metrů nad zemí. To už je bezvětří, nebo tedy mírný vánek, aby se neřeklo, nutností. Pro začátečníky, kteří lítají poprvé. Jiná věc je, pokud trénuješ na simulátoru. Já jsem to kdysi na simu zkoušel a pak se jenom divili, že znám kombinaci VOP a SOP. Ale to je každého věc.
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele:
Přesně, to je ten problém. Kdyby foukalo nějak stabilně, může to být i výhoda. Jenže ono fouká v poryvech z různých směrů. Mě osobně to vadí a chodím lítat do 4 m/s.
Jinak jsem si pořídil elektro svaháka, že budu lítat i za větrnýho počasí a je to stejně na pytel, vítr a turbolence s tím při přistání hází jak se jim zachce (ano, za letu vítr nevadí) a jednou jsem vylezl skutečně na 10 m/s a to už mi tahá nudle z nosu, nic co by mě bavilo.
Jinak jsem si pořídil elektro svaháka, že budu lítat i za větrnýho počasí a je to stejně na pytel, vítr a turbolence s tím při přistání hází jak se jim zachce (ano, za letu vítr nevadí) a jednou jsem vylezl skutečně na 10 m/s a to už mi tahá nudle z nosu, nic co by mě bavilo.
Tak pořád nenadávejte, dnes jsme si polétali i na Náchodsku! Ráno olej, přes den lehké chvění listí, večer opět olej. Takovýhle den už jsem dlouho nezažil. Polétal jsem si krásně i s tímhle : http://www.rcmania.cz/modules.php?name= ... ic&t=39709 a tomu vadí i když si 2m od něj pr..
A ještě skoro nesvítilo slunce , tak jsem nebyl proti obloze vykoukanej jak čerstvě probuzená sova pálená. Ale takové podmínky jsou zde opravdu velmi zřídka.
A taky jsem si pěkně zalétal 2 baterky s Jakem.Toho zmetka mám plný ruce i za bezvětří, natož, když nám do toho kecá vítr...
A ještě skoro nesvítilo slunce , tak jsem nebyl proti obloze vykoukanej jak čerstvě probuzená sova pálená. Ale takové podmínky jsou zde opravdu velmi zřídka.
A taky jsem si pěkně zalétal 2 baterky s Jakem.Toho zmetka mám plný ruce i za bezvětří, natož, když nám do toho kecá vítr...
- Ancistrus01
- Kontaktovat uživatele: