Jak skladujete Li-Pol baterie

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
JMalik

#16 Příspěvek od JMalik »

Drondys píše:Já mám lipolky v takové kovové pokladně.

To je ideální řešení.
Borek
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Borek »

To vypadá pěkně, kde to prodávají???
Bixler, Super Sky Surfer, DJI F550, Mavic Pro | FrSky Taranis X9D+
Blog: http://tinyurl.com/ctuoqtx
Drondys

#18 Příspěvek od Drondys »

Borek píše:

To vypadá pěkně, kde to prodávají???

Na internetu třeba viz tento odkaz (zrovna tuhle mám), ale mají je běžně i ve větším papírnictví. Zeptej se třeba v nějakém obchoďáku v papírnictví na kovové pokladny, u kterých se ten plastový vnitřek dá vyndat a pak je tam dost místa.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 25.07.2011 23:07, celkem upraveno 2 x.
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Michal Matějka »

V obchodech je mají normálně naskládaný v regálech, přepravují je letecky, autem, lodí a neslyšel jsem, že by někdy došlo k nějakému maléru. Takže pokud se s nima šetrně zachází tak asi žádný problém nehrozí. Hlídat se musí při nabíjení a nebo po lítání, když jim dáváš zabrat.........
javabuh
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od javabuh »

Tak sem koukal na ty videa a ta kovova pokladna dopadla nejlip, s tou bys nevyhorel ze sacku snad jen jeden obstal. A ja jim tolik verill...

http://www.youtube.com/watch?v=6M5ftkN9PtY&NR=1
Michal Matějka
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Michal Matějka »

Co to ale asi udělá s tou pokladničkou, když tam budeš těch baterek skladovat třeba 10ks a jedna by měla chytnou a samozřejmě od ní ostatní...........
javabuh
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od javabuh »

Michal Matějka píše:Co to ale asi udělá s tou pokladničkou, když tam budeš těch baterek skladovat třeba 10ks a jedna by měla chytnou a samozřejmě od ní ostatní...........

To netusim, ale mechanicky je dost odolna, takze by ten tlak vydrzet mohla. Neni hermeticky uzavrena, takze si myslim ze tlak, co by uvnitr nastal by byla schopna pokladnicka odvest ven aniz by vybuchla. Zaroven ta mezera neni natolik siroka, aby podporila nejake velike horeni. Dal bych ji 90% sanci ze neshorim. Sacku bych dal neco mezi nulou a zadnou.
EvzEn

#23 Příspěvek od EvzEn »

Super tak ta pokladna je na tom fakt nejlépe. Koukal jsem, že na aukru se dá koupit celkem levně.. Nerad bych, aby to bylo jak na tech videiich:\

BTW ten týpek, co do te baterky vrazí šroubovák je fakt hustej.. Na to bych neměl..
Drondys

#24 Příspěvek od Drondys »

Michal Matějka píše:Co to ale asi udělá s tou pokladničkou, když tam budeš těch baterek skladovat třeba 10ks a jedna by měla chytnou a samozřejmě od ní ostatní...

Uvnitř to nikdy nevyhoří tak prudce, protože tam není dost kyslíku a přísun kyslíku je škvírami jen velmi malý a díky malému množství kyslíku reakce není tak prudká jako kdyby byla pokladna otevřená a díky tomu tam ani nebude dost tlaku na to, aby to tu pokladnu roztrhlo tak jako ten sáček, který je slabý a ani zdaleka neodolá tak jako pokladna. Ostatně i u toho sáčku je patrné to, že prudká reakce nastává až teprve po protržení sáčku když dochází k většímu přísunu kyslíku. Takže v pokladně to prostě postupně vyčadí a nic víc.
Naposledy upravil(a) Drondys dne úte 26.07.2011 0:07, celkem upraveno 2 x.
frontier
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od frontier »

co dělají prodejci kteří mají na krámě stovky lipolek, není to pro ně noční můra :wink:
Drondys

#26 Příspěvek od Drondys »

EvzEn píše:Super tak ta pokladna je na tom fakt nejlépe. Koukal jsem, že na aukru se dá koupit celkem levně...

Jen jestli jsi neviděl menší velikost nebo sis nespletl zatím ještě neuzavřené aukce s přímým prodejem. U neuzavřených aukcí často může cena jít ještě dost nahoru. Navíc ty pokladny se dělají v různých velikostech. Čím větší tím dražší. Ta co mám já má rozměry 300 x 240 x 90 mm a na Aukru jsem ji levněji neviděl viz třeba tento odkaz.
Drondys

#27 Příspěvek od Drondys »

frontier píše:co dělají prodejci kteří mají na krámě stovky lipolek, není to pro ně noční můra :wink:

Ti co nejsou hazardéři je skladují třeba v takovéto skříni, která je mohutnější než ta pokladna a dokáže bez problému zabránit případnému rozšíření požáru mimo skříň. :wink:

Obrázek
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Nakadah »

Normalne je balim do papiru (stary noviny) a strcim do dreveny skrine na pude. Nak
CharlitoCZ
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od CharlitoCZ »

skladuju je tam, kde mi vypadnou z ruky :oops: :D
DJI Phantom 3 Advanced / SIG Smith Miniplane / spousta deproňáků a miniqvéček
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Lukash »

Nakadah píše:Normalne je balim do papiru (stary noviny) a strcim do dreveny skrine na pude. Nak

Haha :)
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“