Easyfly4 a začiatočník
Easyfly4 a začiatočník
Ahoy,
v lietaní som začiatočník a rozmýšľam že si kúpim tento simulátor.
http://www.rcmodel.sk/obchod/action/pro ... 2451.xhtml
A mám pár otázok.
1. Je to dobrý simulátor pre začiatočníka? Naučí ma vôbec lietať?
2. Môžem použiť ten vysielač aj na iné simulátory ktoré si v budúcnosti kúpim alebo stiahnem?
v lietaní som začiatočník a rozmýšľam že si kúpim tento simulátor.
http://www.rcmodel.sk/obchod/action/pro ... 2451.xhtml
A mám pár otázok.
1. Je to dobrý simulátor pre začiatočníka? Naučí ma vôbec lietať?
2. Môžem použiť ten vysielač aj na iné simulátory ktoré si v budúcnosti kúpim alebo stiahnem?
- aviatik666
- Kontaktovat uživatele:
- ross4435897
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Moc neposlouchej rady, že simulátor je na houby.
Já se na něm naučil, zkrátka mi pomohl moc.
Přinejlepším, jsem nemusel zprvu opravovat a lepit, a nehrozilo mi nebezpečí, že se na to po 10 ráně vykašlu a najdu si jiného koníčka.
A pokud nejsi úplně hloupý, tak sim nemusí ani moc stát...
Já se na něm naučil, zkrátka mi pomohl moc.
Přinejlepším, jsem nemusel zprvu opravovat a lepit, a nehrozilo mi nebezpečí, že se na to po 10 ráně vykašlu a najdu si jiného koníčka.
A pokud nejsi úplně hloupý, tak sim nemusí ani moc stát...
Naposledy upravil(a) zdendys dne ned 31.07.2011 21:30, celkem upraveno 1 x.
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
No, já osobně bych tedy simulátory nezatracoval.
Pokud máš někoho k ruce, kdo ti bude stát za zádama, až poprvé budeš házet nebo kdo ti to hodí, pak ok.
Pokud jsi ale solitér, pak do simulátoru klidně jdi.
Simulátor tě nenaučí lítat, ale naučí tě páčkovat. Mrkni klidně na Aukru nebo bazarech, seženeš i levnější ovladač. Nebo lze sehnat jen kabel za 150Kč a ten připojit k vysílačce (pokud to ta tvá umí).
Jako simulátor velmi hrubě postačí i FMS (je zadarmo).
Znám lidi, co na simulátoru strávili 5 minut a lítali jako draci. A znám zase lidi, co na simu strávili mnoho hodin, ale letadlo jim nelítalo.
Pokud máš někoho k ruce, kdo ti bude stát za zádama, až poprvé budeš házet nebo kdo ti to hodí, pak ok.
Pokud jsi ale solitér, pak do simulátoru klidně jdi.
Simulátor tě nenaučí lítat, ale naučí tě páčkovat. Mrkni klidně na Aukru nebo bazarech, seženeš i levnější ovladač. Nebo lze sehnat jen kabel za 150Kč a ten připojit k vysílačce (pokud to ta tvá umí).
Jako simulátor velmi hrubě postačí i FMS (je zadarmo).
Znám lidi, co na simulátoru strávili 5 minut a lítali jako draci. A znám zase lidi, co na simu strávili mnoho hodin, ale letadlo jim nelítalo.
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
s těmahle levnejma simulátorama, nebo s těma co jsou free se naučíš neplést si strany kam páčkovat když letíš k sobě. Takže simulátor klidně. Ale nespojovat to s realitou. Ta je trochu, nebo úplně jiná. Venku vnímáš prostor a zažíváš tu fyziku, která na pc dost chybí. Ty dražší simulátory jsou lepší. Pokud budeš chtít trénovat akro, nebo heli, tak pořiď něco dražšího. Na první seznámení a neplést si páčky klidně free sim, ale musíš mít už vybrané rádio s kterým to své skutečné éro budeš řídit a kabel
Směr cesty je na tobě.
Co neubrzdíš neukecáš.
-
rampa_mckvak
- Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko
No já si koupil sim až skoro po dvou letech lítání.
A to jen proto abych si zkoušel to co jsem ve vzduchu nedokázal a nebo se bál. A hlavně si to na simu zpomalil a měl čas přemýšlet a reagovat, jestli to dělám správně.
Já osobně bych ten sim nekoupil a šel do něčeho dražšího. Neřeknu ti proč bych ho nekoupil - prostě to tak vnitřně vím a cítím.
Já osobně bych ten sim nekoupil a šel do něčeho dražšího. Neřeknu ti proč bych ho nekoupil - prostě to tak vnitřně vím a cítím.
Co neubrzdíš neukecáš.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Ano, jsou takoví co se naučili létat bez simulátoru (já taky), ale víš co, někdo se taky naučí plavat tak, že ho hodí do vody...
Nevím jestli jsem zkušený nebo nezkušený, ale motám se docela často u modelářských začátků a vidím, nakolik mají piloti co poctivě natrénovali na simulátoru kratší rizikové období, kdy každá zatáčka proti sobě smrdí průserem.
Závěr si udělej sám. I levná nebo free varianta ti při poctivém tréningu může vytvořit reflexy pro nějaké situace "proti sobě, na zádech a čumákem k zemi".
Ber to tak - myslíš že ti tréning na simulátoru spíš prospěje nebo spíš ublíží?
A pod čarou, řeči "vykašli se na to woe, sim je úplně zbytečný, vem si hornoplocha a naučíš se lítat i tak" řadím do stejné kategorie jako "není pravda že kouření škodí zdraví, můj děda se dožil devadesáti a hulil jak fabrika" nebo "hlavně se nepoutej, kamoša známého ségry bývalý se vymlel v autě a kdyby nebyl nepřipoutaný, tak je po něm. A "dřív žádný sim nebyl a létali všichni".
Nikdy totiž nikdo nedodá další informaci, kolik lidí zemřelo na rakovinu plic, kolik si jich zlomilo vaz o airbag a kolik modelářů v tom "zlatém modelářském čase kdy všichni lítali a všechno se dařilo" s modelařinou praštilo, protože to "prostě nešlo" a každý pokus končil táboráčkem...
Nevím jestli jsem zkušený nebo nezkušený, ale motám se docela často u modelářských začátků a vidím, nakolik mají piloti co poctivě natrénovali na simulátoru kratší rizikové období, kdy každá zatáčka proti sobě smrdí průserem.
Závěr si udělej sám. I levná nebo free varianta ti při poctivém tréningu může vytvořit reflexy pro nějaké situace "proti sobě, na zádech a čumákem k zemi".
Ber to tak - myslíš že ti tréning na simulátoru spíš prospěje nebo spíš ublíží?
A pod čarou, řeči "vykašli se na to woe, sim je úplně zbytečný, vem si hornoplocha a naučíš se lítat i tak" řadím do stejné kategorie jako "není pravda že kouření škodí zdraví, můj děda se dožil devadesáti a hulil jak fabrika" nebo "hlavně se nepoutej, kamoša známého ségry bývalý se vymlel v autě a kdyby nebyl nepřipoutaný, tak je po něm. A "dřív žádný sim nebyl a létali všichni".
Nikdy totiž nikdo nedodá další informaci, kolik lidí zemřelo na rakovinu plic, kolik si jich zlomilo vaz o airbag a kolik modelářů v tom "zlatém modelářském čase kdy všichni lítali a všechno se dařilo" s modelařinou praštilo, protože to "prostě nešlo" a každý pokus končil táboráčkem...
Nemyslel sem to tak ze sim je na houby, jen jsem napsal ze skutecny 1 let vyda za 100 letu simulatoru ... jak to tu uz kdosi napsal .... "sim te nauci packovat" ... neplest si strany atd.
PS: nejsem "zkuseny", jen rikam cim uz jsem prosel ... a hodnotim to trochu s odstupem casu. Sim me naucil skutecne packovat, ale to je asi tak vsechno. Realita pak byla uplne jina. Pouzival jsem AFPD a TORO900 byla moje prvni skutecna poletucha.
PS: nejsem "zkuseny", jen rikam cim uz jsem prosel ... a hodnotim to trochu s odstupem casu. Sim me naucil skutecne packovat, ale to je asi tak vsechno. Realita pak byla uplne jina. Pouzival jsem AFPD a TORO900 byla moje prvni skutecna poletucha.
Naposledy upravil(a) ross4435897 dne pon 01.08.2011 0:09, celkem upraveno 1 x.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Většinu lidí naučí sim páčkovat tak, aby pak mohli porovnávat realitu se skutečností. Když to při prvním letu po dvaceti vteřinách rozsype po poli, tak se k této fázi vůbec nedostane...
No bohuzel jsem ja nikoho kdo by mi poradil neznal ... takze i nerozbitne TORO se stalo rozbitnym. Proto taky souhlasim s nazorem ze lepsi je zajit mezi lidi co litaji treba s nejakym kulickoletem a "nechat si poradit" ... tohle se na simu nedozvis. Neverim tomu ze by mu nikdo neporadil ...
Skutecne to tak s odstupem casu vnimam ... a je skoda ze jsem taky do toho sel tak trochu hlavou proti te zdi ... uplne zbytecne.
Skutecne to tak s odstupem casu vnimam ... a je skoda ze jsem taky do toho sel tak trochu hlavou proti te zdi ... uplne zbytecne.
Naposledy upravil(a) ross4435897 dne pon 01.08.2011 0:19, celkem upraveno 1 x.
- RiMr
- Kontaktovat uživatele:
Tak jak bys odpověděl teda na dotaz, jestli tréning na simulátoru spíš prospěje nebo spíš ublíží?