Schéma RC vysílače

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
helbo
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od helbo »

ok dievcata :D :D :D :D :D
Ja s tym uz koncim. lebo je to uz onicom.
Mam nieco na praci.
Tak sem nebudem chodit stale pisat bo vy nepochopite nikdy.
Tak caute a nech sa rozhodne ako chce................ :D
Technik

#32 Příspěvek od Technik »

Hrozně jsem se u této diskuze pobavil a pro náhodné příchozí bych ji chtěl doplnit.

RC vysílačku jsem kdysi velmi dávno stavěl, byl to 4 kanál. Dělal jsem to včetně přijímače. Vybavení jsem měl běžné - osciloskop, spektrální analyzátor a ostatní drobotinu.

Souprava opravdu fungovala i když dosah byl hodně špatný (proč jsem již nezjistil). Vysílačku jsem provozoval na 27Mhz, protože tohle pásmo bylo již tehdy plné "rušiček" a žádný soudný modelář se v tomto pásmu nepohybuje.

Závěrem:
1. Dělal jsem ji asi 2 měsíce (to jsem měl ještě hodně času)
2. V žádném případě bych si ani tehdy netroufl jít do kmitočtu 35/40Mhz. (tehdy ještě neměly letadla 35Mhz pro sebe)
3. Určitě bych se s ní neodhodlal řídit nějaký model
4. Až jsem ji dostavěl tak jsem koupil starou MC14 a ten pokus vyhodil
:D
puma163

#33 Příspěvek od puma163 »

Bud v klidu a postav si co chceš. Je už po převratu. Máš vyhrazený pásma a pokud někoho shodíš z nebe tak proto, že si nezkontroloval svoje frkvence nějakým přehledovým přijímačem za pár kaček. Stejně můžeš někoho shodit rádoby legální vysílačkou na stejným kanále. Všechno je o lidech. Mimochodem dneska tu prodává kde kdo, kde co a pokud koupíš něco homologovanýho jako vysílač, tak to klidně může mět homologaci jako obuv :o V době kdy je 10 celníků na 100 000 kontejnerů denně a falšuje se všechno to je klidně možné. :o Ovšem stojí před tebou několik zásadních problémů. Najít někde a sehnat stavební plán :D Pak to zrealizovat :D Nastudovat legislativu (to můžeš a nemusíš, je to na tobě, protože každý je zodpovědný za své činy, až na politiky tedy :D :D :D ) No a je to. Ovšem než to dáš nějak dohromady, tak stejně přijdeš na to, že je blbost to dělat :D Jinak ovšem spolu s tebou jsem pro každou akci a taky vymýšlím všelicos. Ale už dávno nedělám milion hodin za milion korun něco, co můžu koupit za 200 korun hned a daleko lepší. Je to o úvaze. :D
dokken

#34 Příspěvek od dokken »

kasli tady na vykriky o zakazech, zakazany to samozrejme vubec neni, pouzijes znackovej tx modul.
tady mas vzor kam se to da dotahnout
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... is-thobois
http://planeur-grt.hautetfort.com/tag/supertef
http://home.nordnet.fr/fthobois/anglais/engl-index.htm
Earl
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Earl »

Četl jsem pouze první a poslední stránku a z toho jsem pochopil, že pokud si chce někdo něco vyrobit stává se hned něčím zvláštním, divným ba i nenormálním, který si zaslouží okamžité odsouzení za podpory vulgárních nadávek a to dokonce od moderátora serveru.
Je opravdu člověk co nechodí v IN značce nemá IN elektroniku a nedejbože se snaží něco udělat sám tak opovržení hodný?
zdzd

#36 Příspěvek od zdzd »

ČXlověk, který si sám spáchá rádio a začne vysílat je opovržení hodný, protože postupuje nezákonně, je potenciálně nebezpečný pro okolí může být potrestán pokutou až 200 000,- Kč.

Tak to prostě je.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od JirkaA »

Earl píše:Četl jsem pouze první a poslední stránku a z toho jsem pochopil, že pokud si chce někdo něco vyrobit stává se hned něčím zvláštním, divným ba i nenormálním, který si zaslouží okamžité odsouzení za podpory vulgárních nadávek a to dokonce od moderátora serveru.
Je opravdu člověk co nechodí v IN značce nemá IN elektroniku a nedejbože se snaží něco udělat sám tak opovržení hodný?

Proboha, někdo tady vytáhl šest let starý vlákno diskuse :roll:
OK2WY
zdzd

#38 Příspěvek od zdzd »

dokken píše:kasli tady na vykriky o zakazech, zakazany to samozrejme vubec neni, pouzijes znackovej tx modul.
tady mas vzor kam se to da dotahnout
http://rcmodely.cevaro.sk/index.php?id= ... is-thobois
http://planeur-grt.hautetfort.com/tag/supertef
http://home.nordnet.fr/fthobois/anglais/engl-index.htm

Asi nechápeš o čem je řeč. Ptá se na schéma vysílače, nikoliv kodéru. VF část si tedy chce dělat sám...

Navíc dávat nějaké příklady z jiné země než ČR je taky mimo mísu. Legislativa se může lišit.
zdzd

#39 Příspěvek od zdzd »

puma163 píše:Bud v klidu a postav si co chceš. Je už po převratu. Máš vyhrazený pásma a pokud někoho shodíš z nebe tak proto, že si nezkontroloval svoje frkvence nějakým přehledovým přijímačem za pár kaček. Stejně můžeš někoho shodit rádoby legální vysílačkou na stejným kanále. Všechno je o lidech. Mimochodem dneska tu prodává kde kdo, kde co a pokud koupíš něco homologovanýho jako vysílač, tak to klidně může mět homologaci jako obuv :o V době kdy je 10 celníků na 100 000 kontejnerů denně a falšuje se všechno to je klidně možné. :o Ovšem stojí před tebou několik zásadních problémů. Najít někde a sehnat stavební plán :D Pak to zrealizovat :D Nastudovat legislativu (to můžeš a nemusíš, je to na tobě, protože každý je zodpovědný za své činy, až na politiky tedy :D :D :D ) No a je to. Ovšem než to dáš nějak dohromady, tak stejně přijdeš na to, že je blbost to dělat :D Jinak ovšem spolu s tebou jsem pro každou akci a taky vymýšlím všelicos. Ale už dávno nedělám milion hodin za milion korun něco, co můžu koupit za 200 korun hned a daleko lepší. Je to o úvaze. :D

Máš pravdu, jen jsi zapomněl na ten poslední a nejdůležitější krok. Rádio odvézt do zkušebny a nechat změřit a schválit pro provoz. A samozřejmě to taky zaplatit. Bez schválení je to ilegální zařízení s výše uváděnými následky, i kdyby to bylo nejlepší a nejbezpečnější rádio na světě...

Jako auto. To bez techničáku a SPZ taky nesmí do provozu mezi lidi.
Zamčeno

Zpět na „Vysílače“