Vzlietlo lietadlo vytlačené na 3D tlačiarni

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Vzlietlo lietadlo vytlačené na 3D tlačiarni

#16 Příspěvek od Drondys »

TomasC píše:Tak to je slabé, udělali jen drak letadla. Co motor, regulátor, serva, baterky???
To tam neumějí dát jiný matroš :D :D :D :D

Osobně na tom nevidím nic převratného.

No jo to víš "dětské krůčky" ještě to nemají tak vymakané jako tu 3D tiskárnu, se kterou vytvořili k ruce zbytek Leeloo v Pátém elementu viz tento dokaz na video. :wink:
Lubor

Re: Vzlietlo lietadlo vytlačené na 3D tlačiarni

#17 Příspěvek od Lubor »

Drondys píše:zbytek Leeloo v Pátém elementu :wink:

multipas :D

pozn. modří vědí
arda1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od arda1 »

To corona - nepsal jsi někde že kdysi jsi na UFO( a podobný nevysvětlitelný věci) taky věřil a po čase jsi "prohlédl" a začal vše rezolutně popírat? arda1BOT
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#19 Příspěvek od rampa_mckvak »

Tady je (skoro) každej hotovej ze slova rapid prototyping a 3d. Tuto technologii znám již 10let. Frázování na 3Dčku, přenášení dat (reverzní inženýring)...atd. Nic nového pod sluncem. :lol: :lol: :lol: :wink:
Co neubrzdíš neukecáš.
corona

#20 Příspěvek od corona »

Damillo píše:to corona: Tady je jeden z těch tvých "vořežprutů"
http://aktualne.centrum.cz/veda/clanek.phtml?id=685217

Sorry, ale absolutně jsi nepochopil, o čem článek je. Mimochodem, nebýt těch vořežprutů u PC, tak si křídla na éro děláš z lipového dřeva kudlou na chleba :roll:
Takovej článek si určitě potřebuju přečíst (už jsem ho mimochodem někde viděl zhruba před půl rokem), to je přesně ono, všechno jde vytisknout.

Z článku:
"..S 3D tiskárnou na palubě bude možné ze země jen poslat soubory s plánem potřebných dílů, které bude možné třeba na Marsu vytisknout. Designér Tomáš Rousek (spolupracuje s americkou NASA .." - to je přesně to hurrrá, tady je ten stráááášněj pokrok!
Jak kdyby tu doteď opravdu nic nebylo, a najednou bomba 3D!
A samozřejmě bych dělal křídla z lipovýho dřeva kudlou na chleba, chytráku.
Já jsem je řezal jako polotovary z polystyrenu v době, kdy jsi ty běhal houbách.

:roll:
corona

#21 Příspěvek od corona »

arda1 píše:To corona - nepsal jsi někde že kdysi jsi na UFO( a podobný nevysvětlitelný věci) taky věřil a po čase jsi "prohlédl" a začal vše rezolutně popírat? arda1BOT
Kdysi jsem neměl prokouknuto, nakolik jsou různí vtipálci schopni tvořit legrácky jako kruhy v obilí, byl jsem indiferentní a schopen i uvěřit. Některý malý děcko třeba věří na hejkaly.

Když se xx let probírám denně kvanty informací, porovnávám je a hodnotím, nutně musím mít lépe zmapováno, co za kvalitu odkud padá.
Takže mě můžou média hustit do hlavy články o ohromným pokroku třeba v podobě "3D-bomba tiskáren, co fšechno vytisknou", ale já jim to nebaštím, stejně jako nezhltnu kdejakou blamáž. Vím, co za stroje a přístroje tu existuje léta a co naopak patří do říše pohádek.

Hele, podívej, jak se prezentuje 100% dceřinka STROJEXPORTU, takový starý firmy (a taky je mi jasný, že je to lež a blamáž):

http://www.tiskovky.info/tiskove-zpravy ... kutecnosti

http://energytechnologies.web.officeliv ... fault.aspx

A věřím, že jim to spoustu vořežprutů taky zhltne....

:lol:
error414
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od error414 »

corona píše:

Sorry, ale absolutně jsi nepochopil, o čem článek je. Mimochodem, nebýt těch vořežprutů u PC, tak si křídla na éro děláš z lipového dřeva kudlou na chleba :roll:
Takovej článek si určitě potřebuju přečíst (už jsem ho mimochodem někde viděl zhruba před půl rokem), to je přesně ono, všechno jde vytisknout.

Z článku:
"..S 3D tiskárnou na palubě bude možné ze země jen poslat soubory s plánem potřebných dílů, které bude možné třeba na Marsu vytisknout. Designér Tomáš Rousek (spolupracuje s americkou NASA .." - to je přesně to hurrrá, tady je ten stráááášněj pokrok!
Já jsem je řezal jako polotovary z polystyrenu v době, kdy jsi ty běhal houbách.

kde si byl v dobe prumyslove revoluce :D.
Logo 600 + spirit
corona

#23 Příspěvek od corona »

error414 píše:
corona píše:[
Já jsem je řezal jako polotovary z polystyrenu..
...kde si byl v dobe prumyslove revoluce :D.
Až tak hluboko do minulosti nee.
Ale křídla, výškovky i jiný polotovary jsme řezali v kroužku. Stačila rovná deska, trafo s regulací a hlavně různý odporový dráty.

Dají se udělat i forichtungy, blok polystyrenu mezi šablony a drát se drží ve dvou kleštích. S citem v rukou se dá udělat lecjaký tvar, konusy, přechody atd.
baui

#24 Příspěvek od baui »

corona píše:Dají se udělat i forichtungy, blok polystyrenu mezi šablony a drát se drží ve dvou kleštích. S citem v rukou se dá udělat lecjaký tvar, konusy, přechody atd.

To se všecko dělat dá a dělalo se. Jde o to v té době nezatuhnout a jít trochu dál :lol: Stav se u nás v Brně v říjnu na strojírenský veletrh, vloni tu jedna z těch hraček byla k vidění. Pak vykřikuj soudy na fóru ;)
Tom
corona

#25 Příspěvek od corona »

baui píše:To se všecko dělat dá a dělalo se. Jde o to v té době nezatuhnout a jít trochu dál :lol: Stav se u nás v Brně v říjnu na strojírenský veletrh, vloni tu jedna z těch hraček byla k vidění. Pak vykřikuj soudy na fóru ;)

Ale houby, žádný soudy a žádný zatuhnout.
Vím dobře, co existuje za možnosti v současný době. A právě proto mě nemůže ohromit nějakej článek "3D tiskárna blabla.." když vím, že skutečný stroje na tvořící podle výkresu v datový podobě mají už pramálo společnýho s nějakou tiskárnou, jak se snaží některý média vykřikovat.
Ani ty mašinky s laminováním taky nejsou zrovna tiskárny.
baui

#26 Příspěvek od baui »

Přesně o tomhle
corona píše:Vím dobře.....

a o tomhle
corona píše:nemůže ohromit

mluvím :D
Promiň, nechci tě nějak shazovat. Zkus trošku pokory co se týká svého rozhledu a nadhledu co se týká medializace. Podle mě tyhle mašinky zajímavé jsou, i když ne zdaleka novinka nebo mediální bomba. Je tu hodně lidí, kteří o tom třeba i neví. Proč se raději nepodělíš o nějakou to znalost, když už teda rýpat? "3D tiskárny" se tomu holt říká, stejně jako se říká "3D filmu" (taky je to mediální hovadina, no a co?) tak kašli na názvy a vypusť sem nějakou zajímavost sám ;)
Tom
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od jyrry »

corona píše:.........

Dede vsevede, pred tvou moudrosti vse bledne,
zkus si najit treba v noci nebo ve dne,
co asi znamena zkratka eSeLeS;
to v Revnicove umi vystekat kazdej pes...

:-D

Dost jsem ti napovedel, aby ses o SLS neco dozvedel ... :-D :-D

jinak "3D tiskarna" se tomu rika kvuli knedlikum, zvanym laicka verejnost, aby si pod tim vubec neco umeli predstavit....
Dily z tej "tiskarny" uz davno litaji v ruznych modelech one firmy, Skodovka vyrobky vozi v kokpitech prototypovych aut, Valeo z toho sestavuje prototypove skrine novych klimatizacnich jednotek...
Chtel bych te videt s tou 3D frezkou, jak by jsi na ni vydrevorubil ty prototypy v danem case, prislusnymi tvary a danou kvalitou...
arda1
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od arda1 »

corona píše:

Pochybuji že ty obrovský kruhy v obilí(pokud budeme u nich) někdo vyšlapal- to je prostě nemožný -tak přesně rychle a nepozorovaně-jistě existují i padělky ale ty jsou tak lehce odhalitelné že se jimi netřeba zabývat. Pokud všechny lidi co něčemu věří považuješ za vořezpruty - hmm na to se asi nedá nic říci. Šel jsi měkdy ve vzrostlým obilí třebas 100 metrů pro model? Pak ti co to šlapou ty obrovský plochy a obilí skládaj stéblo vedle stébla přesně určitým směrem prostě obdivuji- ale nevěřím tomu že to někdo šlape.arda1BOT
rampa_mckvak
Bydliště: Někde na okraji Mléčné dráhy, kousíček za Alfa Centauri. A tam někde je Lounsko

#29 Příspěvek od rampa_mckvak »

arda1 píše:
corona píše:

Pak ti co to šlapou ty obrovský plochy a obilí skládaj stéblo vedle stébla přesně určitým směrem prostě obdivuji- ale nevěřím tomu že to někdo šlape.arda1BOT

A ještě ty stébla různě proplétají a ohýbají tak, že se nezlomí.
Co neubrzdíš neukecáš.
Damillo
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Damillo »

corona píše:

Z článku:

Óóó, jak jsi moudrý a vzdělaný.
Před tvou moudrostí vše v prach se řítí,
Chlapi, mám neblahý pocit,že jsme v řiti...

Hele, nedělej Zagorku a kápni božskou... proč prudíš? To tě tak strašně baví bejt v opozici? Ty tyhle věcičky znáš, fajn. Ale je tu spousta jiných, kteří je neznají. A že se ti nelíbí název 3D, to už je čistě tvuj byznys.
Já taky nemám rád 3D kina, 3D TV, 3D videa, "domácí kina". Dokonce ani Blue Ray mi nejde pod nos. A zajímá to někoho? Nezajímá. Ale hodně lidí zajímá, co to všechno s 3D v názvu umí. A proto jsou tyhle články, aby i ta "široká veřejnost" byla "informována" A vo tom to je
Multiplex Cockpit SX s hack modulem DHT, Easy Glider Electro, SportWing
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“