Odhoz parašutisty

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kasssy
Kontaktovat uživatele:

Odhoz parašutisty

#1 Příspěvek od kasssy »

Ahoj. Dnes jsem zkoušel odhoz parašutisty. Hned na úvod musím upozornit na skutečnost, že jsem odhazoval paragána zakoupenýho v hračkářství, to znamená neřízený:-))
A co je pro vyznavače maketovýho lítání asi vůbec nepochopitelný je to, že odhoz byl realízovám s podvěsu na motorovém větroni :oops: Jedná se o Pegasus VA-Models.
No, ale provedl jsem celkem 4 odhozy. Netuším z jaké výšky, ale měl jsem k dohledávání 3 kluky. První odhoz proběhl v poho, jen paragána místo oněch kluků donesl pes :D Nic se nestalo, jen byl oslintanej padák :roll:
Další let. odhoz a paragán si to namířl přímo do rybníka..... Klesl ke dnu, tak jsem se brodil v bahně. Úspěch se dostavil relativně rychle, tak vyždímat padák šup rychle do vzduchu.
No, letadlo už znatelně ztěžklo, ale pořád to šlo.
opět odhoz, tentokrát poučen dále po větru od rybníka. Zatracený vzdušný proudy. Cíl byl opět ve vodě, pár metrů od předešlýho přistání, přitom odhoz byl úplně někde jinde....
Poslední pokus. Hurá!!! Přistání na suchu.... Synovec donesl paragána se slovy " je suchej, protože ten potok je vyslej..."
A to byla poslední kapka a šel jsem lítat s L-159. Ta přežila:-)))))
Nikdy bych neřekl, jak ten vzduch se dokáže motat a v různých výškách měnit směry....mUf, to jsem se rozepsal.... Kdo to přečte do konce, má můj obdiv :D
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Pajas
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Pajas »

Takže já mám Tvůj obdiv ;).
pixma
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pixma »

Tak já taky :D Včera sem se pokoušel o to samé. Ale trefit dopad opravdu nejde. Co nevidět snad půjde do vzduchu řízenej.
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od vitousek »

Doufám, že jsi paragánovi koupil hodinky za " seskok do jezera" :wink: :lol:
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
Tsisters

#5 Příspěvek od Tsisters »

Já to taky dočetl až do konce :-).U nás kluci letadláři v sobotu schazovali dětem bonbóny na fáborcích.To bylo radosti u nejmenšího dorostu :-)
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
charon

#6 Příspěvek od charon »

Mal som možnosť vidieť zoskok RC parašutistu. Všetko bolo pekné, reálne až po dopad na rovné nohy. Potom parašutista nereálne padol dole hubou alebo na chrbát akoby odpadol do mdlôb. Túto záverečnú časť by ešte bolo treba dotiahnuť :D
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Dejfak »

Také jsem zkoušel shazovat paragány 3.
No hledal jsem je 2hodiny a nic tak asi někde bloudí divočinou :wink:
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Kra

#8 Příspěvek od Kra »

:lol: :lol: :lol:

Moc pekny, ja vetsinou odhazuju kousky vrtulniku anebo hlinu, taky nerizene.

T-Rex 450 Pro || Dx7 (mod 1)
jag42

#9 Příspěvek od jag42 »

Já jsem zase za letu odhodil baterku :x Taky jsem ji dodnes nenašel. :roll:
zdzd

#10 Příspěvek od zdzd »

charon píše:Mal som možnosť vidieť zoskok RC parašutistu. Všetko bolo pekné, reálne až po dopad na rovné nohy. Potom parašutista nereálne padol dole hubou alebo na chrbát akoby odpadol do mdlôb. Túto záverečnú časť by ešte bolo treba dotiahnuť :D

Viděl jsem seskok RC parašutisty, kterému se neotevřel padák. Zmizel za barákem asi 200-300m daleko, odkud se ozvala děsná plechová rána. Majitel zesinal a šel zjišťovat, zda bude platit střechu na Shade, nebo na Ferrari. Přišel celý vysmátý s tím, že trefil plechovou stříšku 1,5x1,5m nad nějakými poleny. Střecha vydržela a paragán skoro taky. Ještě si ten den znovu skočil.

http://zd.wwwcity.cz/Rohatec070616/ipage00100.htm
Dolfa
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Dolfa »

Já to taky dočetl do konce . Díky za obdiv .
No , ale k tématu .
Mrkni na www.bobr.hostuju.cz
Je tam taky paragán od protinožců . Ale je pravda , že párkrát jsem ho zabil . Ale jak píšeš . Vzdušné proudy jsou nevyzpytatelné .
Ale má to kouzlo .
kasssy
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od kasssy »

Dejfak píše:Také jsem zkoušel shazovat paragány 3.
No hledal jsem je 2hodiny a nic tak asi někde bloudí divočinou :wink:

proto jsem měl k ruce ty pomocníky. Ono nejde dost dobře sledovat kam padá paragán a zároveň řídit letadlo. ne vždy se dá hned s letadlem kroužit kolem.

Akorát nevím, proč se manželka tak starostlivo-vyděšeně dívala střídavě na mě kterak se hrabu v rybníce v bahně a hledám a do kočáru na našeho 6týdeního syna. Nevím, žeby se bála budoucnosti? :D
Chybama se člověk učí..hmm asi jsem jeden z nejvzdělanějších lidí...
Dolfa
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Dolfa »

Škoda že bydlíš dost daleko . Moje roba dělá plavání kojenců a batolat . By Ti ho naučila plavat . No a po přistání na hladinu by mohl doplavat sám . Akorát éro bys musel mít asi trochu větší . :lol:
Ale robce to neříkej . Ony matky nemají pro tady tento styl humoru pochopení.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“