Futaba bezpádlo CGY750 - tipy, triky, zkusenosti

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mipo
Kontaktovat uživatele:

#151 Příspěvek od Mipo »

settswat píše:Sem rad ze jsem si to neobednal .... 8)

Vidíš a já jsem zase rád, že jsem si to objednal :-)
Ricco FBL, Sniper II FBL, 4G3 MP-Tuning, Coraxial, LA700, ....
krtek2k

#152 Příspěvek od krtek2k »

Tak třeba to ve velkým může fungovat o dost líp, to nevyvracím a šanci mu ještě dám, až vyjde outrage fusion90 (ten zatím vypadá ještě tak na půl roku).
Každopádně po změně zpět na microbeast musím konstatovat, že můžu zase lítat na daleko menším prostoru, nemusím nic předvídat a reagovat na to jak helina po obratu dopadne, ale přesně vím co udělá, přesný a moc poslouchavý.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
boZZda

#153 Příspěvek od boZZda »

Mipo píše:
settswat píše:Sem rad ze jsem si to neobednal .... 8)

Vidíš a já jsem zase rád, že jsem si to objednal :-)

Takových spokojených lidí je víc :) Třeba já...
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
Mipo
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Mipo »

krtek2k píše:Tak třeba to ve velkým může fungovat o dost líp, to nevyvracím a šanci mu ještě dám, až vyjde outrage fusion90 (ten zatím vypadá ještě tak na půl roku).
Každopádně po změně zpět na microbeast musím konstatovat, že můžu zase lítat na daleko menším prostoru, nemusím nic předvídat a reagovat na to jak helina po obratu dopadne, ale přesně vím co udělá, přesný a moc poslouchavý.

Njn, občas je to s těma bezpadlama takový nějaký zvláštní :-) Asi moc proměných co se občas sejdou veeelmi dobře, většinou jakš takš a občas se to prostě nesejde...
Pokud jsou vlastnosti dané mechanikou, tak je vše tak nějak jasný, pokud však začnou počítat algoritmy na základě předpokladů že se něco děje...
Ricco FBL, Sniper II FBL, 4G3 MP-Tuning, Coraxial, LA700, ....
boZZda

#155 Příspěvek od boZZda »

Zde je par dulzitych informaci z provozu.

1. nutne pouziti feritovych krouzku na BEC kabelech. 2.4GHz s tim nema problemy ale zda se, ze to ma nejaky vliv na chovani vrtulky.
2. zde jsou krasne vyjmenovany typy pro nastaveni bezpadla pro 3D

www.rcheliresource.com/team-pilot-tip-1 ... e-cgy-750/

Jak se dostanu k PC tak sem vypisu v cestine zakladni rady z tohoto anglickeho clanku.
bavarianDemon 3X a 3SX
swalko

#156 Příspěvek od swalko »

A dalsie informacie z prevadzky:

Naozaj kriticke pre spravnu funkcnost CGY je dosiahnut pri nastaveni AIL.rate, ELE.rate, (PIT.rate) hodnoty MINIMALNE 50% s 8 stupnami na cyklike (12 na kolektive). Ak si niekto mysli ze nastavenie rates na 47% staci, tak to sa myli, NESTACI. Prepakovanie ktore funguje spravne pri VStabi s CGY u mna proste nefunguje. Ako nahle som dosiahol optimalnych nastaveni rates v CGY s aspon priblizujucimi sa hodnotami cykliky idealnym hodnotam CGY zacalo fungovat a bolo to uplne ine bezpadlo ako s nevhodnymi pakami.

S nevhodnym nastavenim to lietalo ale bola to chvilami divocina, heli bola nekludna a mal som pocit ako keby si CGY vymyslalo 8O . S optimalnym nastavenim to uz bol autobus a bolo by ho treba trochu ozivit.
rcblog.houseofcode.eu
boZZda

#157 Příspěvek od boZZda »

Já jsem teď nastavil CGY na 700E a musel jsem vyměnit kuličky na desce cykliky za delší. Nyní mám na cyklice 11° (ELE= 60%, AIL=55%).
Pro kolektiv mám 12° při 46%, ale u kolektivu si myslím, že to nebude vadit.

Schválně vyzkoušej rady z Futaby:

I.Gain pro ELE dát na 60% (místo 30%)
Flight mode dát -4-
Control feel dát pro ELE 10 (místo 5)
bavarianDemon 3X a 3SX
swalko

#158 Příspěvek od swalko »

[quote="boZZda"]Já jsem teÄ
rcblog.houseofcode.eu
boZZda

#159 Příspěvek od boZZda »

Chápu, že na gripech nic nevymyslíš a na vnitřní desce cyklliky taky ne, kvůli těm šroubům. Co takhle jiné kuličky na desce cykliky k servům?

A nebo napsat výrobci a třeba něco vymyslí? Věřím, že by se nad tím mohl zamyslet a poradit.

Na Rexovi 700E jsem měl opačný problém. Měl jsem 70% při ELE 11°. Musel jsem ubírat. Asi by to nevadilo, ale Futaba doporučuje 50-65%.

Jen tak mimochodem. Kolik jsi měl cykliky, aby to chodilo jak se ti líbilo? Já si myslím, že u 11° zůstanu, protože jinak mi to přijde už vražda.
bavarianDemon 3X a 3SX
swalko

#160 Příspěvek od swalko »

No mne sa pacilo tych 15 stupnov na kolektive a 13 na cyklike :D Ano, bola to vrazda, lenze ja som nevedel kolko tam naozaj mam (ja viem ze som to mal zmerat :roll: ), spolahol som sa na setup ktory fungoval na VStabi, taky rozdiel som necakal. Vrazdivost som pripisoval CGY-cku aj ked klesajuce otacky nieco naznacovali :) Ked som si na to zvykol, tak sa mi teraz zda byt 13 na kolektive strasne malo s 15 stupnami ma TDR ine grady :twisted: , ale ja lietam jednoduche veci, so zlozitejsimi prvkami by sa urcite dostavili problemy s packovanim.

Mozne riesenia ma napadaju tri:
1.) dlhsie gulove capy na doske cykliky
2.) vyrobit si vlastne servo paky cca 15,5mm
3.) dat 16mm paky a nastavit cyclic ring

V kazdom pripade som si isty ze keby som vyriesil paky, budem zase riesit ine problemy ktore som si vsimol (tail drift, elevator bounce, aileron bounce, menit kyvnu hlavu na TDR za pevnu, ... ) a na to nemam momentalne chut.

Takze tam mam pekne naspat VStabi a uzivam si prijemne lietanie :wink:

P.S. ako sa poznam tak mne CGY neda pokoj, takze sa ku nemu isto este vratim, ale par aktualizacii to bude trvat :)
rcblog.houseofcode.eu
boZZda

#161 Příspěvek od boZZda »

Tak jsem si trochu hrál a nyní jsem tak spokojený, že už to snad ani víc nejde :)

Tady je moje nastavení, které mám na TRexovi 700E.

Zisky v TX:
RUD : 70%
AIL: 70%
ELE: 75%

Flight mode -4- s těmito změnami:
Expert Aileron
Expo: 0
AVCS.Dmp: 100%
Rate.CST: 80%
I Gain: 60
D Gain 200
Delay.In: 4
Delay.Out: 4
Stop Delay: 120%

Expert Elevator:
Expo: 0
AVCS.Dmp: 100%
Rate.CST: 80%
I Gain: 55
D Gain 250
Delay.In: 8
Delay.Out: 12
Stop Delay: 120%

Proti houpání ocasu při zastavené výškovky pomohlo zvednout D.Gain a Delay out.
bavarianDemon 3X a 3SX
swalko

#162 Příspěvek od swalko »

Vidis ze to expert menu je treba :) Stale ma drazdis s CGY ... ale mam poslednu pasku pod senzor, takze si musim byt uplne isty ze to bude fungovat :D
rcblog.houseofcode.eu
krtek2k

#163 Příspěvek od krtek2k »

zlatej v-bar
Frsky X10S Carbon
swalko

#164 Příspěvek od swalko »

Najvacsi problem je samotny pristup Futaby. Manual o hovne, podpora este horsia :D Som zvedavy s cim sa vytiahne Bobby v diele smacktalku venovanom CGY, lebo Bert tomu VBaru teda nedal.
rcblog.houseofcode.eu
krtek2k

Re: Futaba bezpádlo CGY750 - tipy, triky, zkusenosti

#165 Příspěvek od krtek2k »

Ve futabě konečně přišli na to , že by si mohl uživatel CGY750 nastavit frekvenci serv.
http://www.futabarc.com/software-updates.html
Frsky X10S Carbon
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“