Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

#1366 Příspěvek od Drondys »

h4rr0d píše:Vcera v 8 vecer mi volala zenska, ze tam mam balik atd atd, chtela mail, ze mi posle plnou moc. Plnou moc jsem obratem vyplnil a spolu s fakturou z HK a PayPalu poslal tak su zvedavej jak dlouho to bude trvat nez mi to prijde domu :?

Jestli máš doma ruletu tak si schválně jednou zatoč a číslo, které padne si zapiš a pak až ti balík doručí tak sem napiš jak bylo to číslo co padlo na ruletě daleko od reality. :wink:
lukkio

#1367 Příspěvek od lukkio »

Drondys píše:
lukkio píše:Fake fakturou jsem myslel fakturu, kterou HK prilozi k zasilce a pokud si clovek pri uvadeni udaju o zasilce pri objednavce na HK neda pozor, je tam prednastaveno tusim 30%, tak bude faktura, resp. jednotlive polozky na ni odpovidajicim zpusobem snizeny...

To asi nakupuješ v nějakém jiném vesmíru kde se HobbyKing chová jinak než v tom vesmíru kde z HobbyKingu nakupuji já. Udělal jsem už řadu objednávek z HobbyKingu před i po zavedení limitu 22 Euro, ale ještě se mi ani jednou nestalo, že by k zásilce přiložili fakturu. Tohle na HobbyKingu prostě vůbec nedělají....

No každopádně je krásný, že i když žijeme každý v jiném vesmíru, tak si můžeme přes toto fórum vesele diskutovat... Nicméně v mojí zásilce byla zvenku (balík nebyl cestou otevřen) přiložena faktura, kterou si mohu i já sám vytisknout ze svého účtu na HobbyKingu (detail objednávky -> hned vedle statusu je link "Customs Inv"). Spolu s oznámením o došlé zásilce a fomulářem plné moci, jsem dostal fotokopii "doručovacího lístku" - nevím jak to lépe pojmenovat a fotokopii té faktury, která byla přesně ta samá co si mohu na HK vytisknout a jsou tam rozepsány všechny položky do detailu v rozsahu kód zboží, počet kusů, název, cena za jednotku, cena za položku... dále je dole celková cena a poštovné vše samozřejmě hezky sníženo na těch 30%... Musel jsem si vytisknout emailové potvrzení objednávky od HK, kde bylo uvedeno vše s reálnými cenami a to celníkům spolu s výpisem od Paypalu stačilo... :-) Ale jak říkám, objednávku jsem dělal 13.7. a vyzvedl 1.8. možná se kluci čínský snažej a systém trochu změnili?...
Drondys

#1368 Příspěvek od Drondys »

lukkio píše:...No každopádně je krásný, že i když žijeme každý v jiném vesmíru, tak si můžeme přes toto fórum vesele diskutovat...

Na multidimenziálním fóru jako je RCmania je to možné. :wink:

lukkio píše:...Ale jak říkám, objednávku jsem dělal 13.7. a vyzvedl 1.8. možná se kluci čínský snažej a systém trochu změnili?...

Tak to je první případ, o kterém vím, kdy HobbyKing přiložil fakturu k zásilce. Zrovna mám na cestě zásilku z HobbyKingu objednanou před několika dny tak uvidím jestli tam taky bude přiložena faktura. :wink:
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1369 Příspěvek od koulinek »

Drondys píše:Tak to je první případ, o kterém vím, kdy HobbyKing přiložil fakturu k zásilce. Zrovna mám na cestě zásilku z HobbyKingu objednanou před několika dny tak uvidím jestli tam taky bude přiložena faktura. :wink:

Také jsem ještě žáden papír od HC nikdá v balíku nenašel, a nevím o tom že by některej byl otevřenej. No uvidíme jak to bude po aktuálně probíhajícím upgrade ve skladu.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
flubber
Kontaktovat uživatele:

#1370 Příspěvek od flubber »

koulinek píše:
Drondys píše:Tak to je první případ, o kterém vím, kdy HobbyKing přiložil fakturu k zásilce. Zrovna mám na cestě zásilku z HobbyKingu objednanou před několika dny tak uvidím jestli tam taky bude přiložena faktura. :wink:

Také jsem ještě žáden papír od HC nikdá v balíku nenašel, a nevím o tom že by některej byl otevřenej. No uvidíme jak to bude po aktuálně probíhajícím upgrade ve skladu.

Stalo se mi dvakrát toto:
1. na balíku byla taková ta igelitová kapsa a v ní faktura
2. na balíku byla taková ta igelitová kapsa a v ní nic. To, co bylo uvnitř se asi někomu hodilo.

Obojí byly balíky okolo 1,5kg s plným sledováním z HK. Už je to ale víc jak rok a nepamatuju si, jaký způsob dopravy jsem vybíral. Rozhodně to ale bylo z Číny a určitě to nebyla ta nejdražší přeprava (spíš nejlevnější možná vzhledem k rozměrům a hmotnosti).

Zrovna čekám na balík, taky 1,5kg, taky s plným sledováním, tak uvidím. Pošta už prý papíry celníkovi předala. Dávám bolševikovi týden, maximálně dva :D
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1371 Příspěvek od koulinek »

flubber píše:Zrovna čekám na balík, taky 1,5kg, taky s plným sledováním, tak uvidím. Pošta už prý papíry celníkovi předala. Dávám bolševikovi týden, maximálně dva :D

Tak ze zkušeností z několika zadržených a celně projednaných zásilek a logů postupu můžu konstatovat že celnice měla na prodlení vždy minimální podíl a zbytek byl způsoben prostoji pošty a tam se to pohybovalo velmi různě, nepředvídatelně.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
jirkati
Kontaktovat uživatele:

#1372 Příspěvek od jirkati »

Drondys píše:To asi nakupuješ v nějakém jiném vesmíru kde se HobbyKing chová jinak než v tom vesmíru kde z HobbyKingu nakupuji já. Udělal jsem už řadu objednávek z HobbyKingu před i po zavedení limitu 22 Euro, ale ještě se mi ani jednou nestalo, že by k zásilce přiložili fakturu. Tohle na HobbyKingu prostě vůbec nedělají.
...
Fakturu k zásilce přikládají jiní prodejci jako třeba DealExtreme apod., ale HobbyKing ne a právě proto, že žádnou fakturu nepřikládají tak je u zásilek z HobbyKingu vyšší pravděpodobnost toho, že budou vyžádány doklady k zásilce...

Tak v tom jiným vesmíru asi žiju i já, protože já od Hobbycity tištěnou podrobnou fakturu uvnitř balíku dostal, zato od Dealexteme ještě nikdy...
flubber
Kontaktovat uživatele:

#1373 Příspěvek od flubber »

koulinek: jojo, to vím. Právě mě překvapila ta rychlost pošty. 29.07.2011 převzata vyměňovací poštou a rovnou uložena ve skladu, 1.8. mi poslali dopis, 2.8. dopis dorazil, ten den večer jsem poslal mail s podkladama, 3.8. mi přišel mail, že podklady předali k celnímu řízení. Takže předpokládám, že se to při mém štěstí ještě někde zadrhne.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#1374 Příspěvek od jyrry »

flubber píše:......3.8. mi přišel mail, že podklady předali k celnímu řízení. .....

valim oci .... na muj mail s dokladama nikdo nikdy neodpovedel, cekal jsem cca tyden, nez mi prisel balik k nam ... Zatim od dubna asi 7 balicku, jinak se snazim je porcovat pod 22E ....

edit: vlastne jo, odpovedel mi automat, ze muj email prijali, to je vsechno....
flubber
Kontaktovat uživatele:

#1375 Příspěvek od flubber »

Ten automat mi odpovídá taky. Dokonce i s omluvou, že to bude trvat. Ale teď přišel i tento mail:

Dobrý den, vážený pane XXX,

děkujeme Vám za zaslané doklady, které jsme předali k celnímu řízení Vaší zásilky.

S pozdravem

YYY, pošta 120
Jenda_84

#1376 Příspěvek od Jenda_84 »

Omlouvám se, že sem dávám takový hloupý dotaz, ale chci si poprvé objednat z Číny a jsem z těch všech cel, DPH a podobně celkem zmatený. Mohl by mi někdo prosím polopaticky popsat jak to probíhá, respektive, co musím udělat?
Pochopil jsem, že pokud je cena pod 21 Euro, tak balík projde bez cla a DPH, ale počítá se pouze cena, nebo i poštovné?
Díky moc za odpovědi
pp
Kontaktovat uživatele:

#1377 Příspěvek od pp »

mrkni na prvni stranku v tomto vlaknu
halaly

#1378 Příspěvek od halaly »

Jo.
Máš balík - 22e/30$ a ten ti projde v pohodě, i kdyby pošta stála třeba 20e.
Takže pošta se nepočítá (většinou).
MartasB

#1379 Příspěvek od MartasB »

Teď v týdnu jsem si obědnal zásilku (300g), Air Mail a místo přes alespoň pro mě obvyklé hongkongpost nebo swiss post mi to poslali přes speedpost (singapore post). Jediné co jsem tu na rc mánii o singapore post našel bylo asi rok staré vlákno kdy to přišlo ne českou pošou, ale nějakou zásilkovou firmou se šílenýma poplatkama za vyřizení celnice.
Ujistěte mě prosím někdo, že to nebude můj případ a že to přijde normálně českou poštou, prosím, prosím 8O .
demolátor

#1380 Příspěvek od demolátor »

demolátor píše:No moc se v tom neorientuji, ale podepsanou plnou moc mam, a stejně po mě chtějí doložení dokladů. V pátem mi tam chytili balík, v sobotu odeslány doklady i s potvrzením, že byli přečteny (nepsal mi to stroj, ale celník) a furt nic. Už mě docela štvou, mam tam zdroj a kvůli nim nemůžu pořádně létat. Jak dlouho vám trvalo odbavení a doručení v poslední době??
PS: Jik na HK vždy zkusím deklarovat menší cenu, a když to nevyjde a zastavěj to, tak vycovám, ale nedávno mi to vyšlo a byl to docela velkej a těžkej balík, až jsem se divil. :twisted:

Tak to nakonec přišlo v pátek.
Miniprotos BeastX
Protos 500 V-bar
Spektrum Dx7
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“