T-rex 550E
Re: T-rex 550 ?
Ahoj,jsem tu prvne a zacinam s vrtasi.Poradite nekdo kde se da priucit?Sokolov.Kde najdu pobliz nejaky litavce?Napiste prosim.Diky.
Scorpio 1.21.
- avalanche8
Neoroni-prosimte precti si pravidla fora,zalez do fora zacatecnik,skus frazy do guuglu kdo je odkud rcmania,a pokud te zajima heli tak je tu sekce vrtulniky,pratelska rada nejdrive cti pak pis,hoj Pepa
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
avalanche8 dik za radu,vzdyt rikam ze tu sem poprve tak to jeste negomu
a koukam ze si z novi paky,skoda,ja byblel jeste nedavno v kloboukach u brna.
Scorpio 1.21.
Neoroni píše:Ahoj,jsem tu prvne a zacinam s vrtasi.Poradite nekdo kde se da priucit?Sokolov.Kde najdu pobliz nejaky litavce?Napiste prosim.Diky.
S vrtulníky se chodí lítat na letiště v Lomnici a třeba v Milhostově.
Zdravím, máte někdo zkušenosti či nemilé poznatky v volnoběžkou na hl. hřídeli u 550 T rexe??? Po jednom měsíci létání se mi začala zakusovat(při vypnutí motoru - přistání) následovalo výměna ložiska - nic... dále výměna celé volnoběžky a taky nic, je to sice lepší ale sem tam se to zakousne......tento samý problém má teď kolega, má novou 550-tku a po měsíci se mu volnoběžka zase seká.....víte někdo nějakou radu????? Jěšte podotýkám - vrťas není to po raně, ložisko není nijak poškozené ani namazané....
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500
Volnobezny lozisko musi byt namazane. Do stavebnice k tomu davaj vazelinu a je to zmineny i v manualu.
Samozřejmě to musí být namazané a to kvalitně, speciální vazelínou na volnoběžky - viz stavebnice a manuál. Na Trex550 také není třetí ložisko na hřídeli, takže volnoběžka dostává zabrat. Nedávno se objevila od Alignu nová verze unašeče volnoběžky, která má navíc další klasické ložisko, aby hřídel nenamáhala volnoběžku do boku...
Viz http://www.fast-lad.co.uk/store/hn6064ba_main_gear_case_set-black-p-15676.html
Viz http://www.fast-lad.co.uk/store/hn6064ba_main_gear_case_set-black-p-15676.html
Spectrum DX8, Goblin 700 HC3SX
Diky za radu, tím mazáním jsem myslel to, že to nemám napatláno nějakou "super lepicí vazelínou" ale dle manuálu, stejně jako na Trex450 a tam se to za rok (co ho mám) ani jednou nekouslo.......spíše si myslím že je tu problém jak popisuje PetrPPP - hřídel a chybějící třetí ložisko... 
Goblin 700, Goblin 500 sport, Trex 600 nitro, Geprc XL5, Race 250, Tiny Whoop, Stingrey 500
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Stejný problém. Měl by se vyřešit ( třeba MadBox a fora venku ) nákupem volnoběžky u Boca Bearings. Objednal jsem.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Mam na 550tce cca 180 startu (a 179 pristani
) a zatim bez problemu. Ale nerozebiral jsem to, tak nevim jak to vypada vevnitr.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Orig. volnobezka vydrzela 21 letu. Pak se zacala zakusovat. Namontovana "lepsi" z KDE. Ta se zakousla hned prvni start. Chjo.
Udelal jsem jednoduchou upravu a snad to bude dobre. Pokud ano, dam to pak sem.
Udelal jsem jednoduchou upravu a snad to bude dobre. Pokud ano, dam to pak sem.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16