Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Tompe
Kontaktovat uživatele:

#1381 Příspěvek od Tompe »

MartasB píše:...mi to poslali přes speedpost (singapore post). Jediné co jsem tu na rc mánii o singapore post ... Ujistěte mě prosím někdo, že to nebude můj případ a že to přijde normálně českou poštou, prosím, prosím 8O

Neboj, několikrát jsem objednával přímo ze Singapuru a vždy to přišlo úplně v pohodě. Vyzkoušeno jak klasická SinPost tak SpedPost.
Tracking je buď tady: http://www.singpost.com/ra/ra_article_status.aspx
Nebo v pro speed zde: http://www.speedpost.com.sg/TrackAndTrace.asp
krtek2k

#1382 Příspěvek od krtek2k »

Dnes jsem byl před dvanáctou na 120tce celní poště, a byl jsem snad za deset minut hotovej. Papíry mi dali hned, pak na celníky bez čekání, ten mi vytiskl doklad, přímo na celnících jsem zaplatil DPH (dřív se muselo se složenkou dolu) a hned mi vydal doklad o propuštění. Zpátky na výdej v patře , tam zaplatit 96Kč pak otočka na kramfleku o 180st a skladník mi to za minutu přinesl.
Když jsem tam byl před dvěma roky, tak jsem tam kysl skoro hodinu.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
h4rr0d

#1383 Příspěvek od h4rr0d »

Hm, tak od stredy kdy jsem poslal plnou moc atp zatim ani hlaska od posty. Budou mi neco posilat, nebo proste budu cekat jak trubka a balik (se slozenkou) mozna nekdy prijde.
F7C
Phoenix 3.0
T-Rex 450
Drondys

#1384 Příspěvek od Drondys »

h4rr0d píše:Hm, tak od stredy kdy jsem poslal plnou moc atp zatim ani hlaska od posty.

a) Budou mi neco posilat,

nebo

b) proste budu cekat jak trubka a balik (se slozenkou) mozna nekdy prijde.

V závislosti na aktuální konstalaci hvězd je možné a), ale b) je jistější. :wink:
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#1385 Příspěvek od strycArtus »

Jen pro zajímavost o této problematice na straně 10 http://download.liberecke-listy.cz/Listy_07_11.pdf
Drondys

#1386 Příspěvek od Drondys »

strycArtus píše:Jen pro zajímavost o této problematice na straně 10 http://download.liberecke-listy.cz/Listy_07_11.pdf

Konečně aspoň trochu objektivní počin tisku.

Tak jak je to v současnosti nastaveno to vede evidentně ke střetu zájmů, jelikož pracovníci České pošty rozhodují o vyžádání dokladů bez explicitního požadavku ze strany celníků a Česká pošta z toho pak inkasuje poplatek 96 Kč výstižně nazývaný "výpalné", a to i v případech kdy by doklady vůbec nemusely být vyžádány.

Pošty v jiných zemích EU ať už SR nebo Německo atd. tento poplatek nevybírají. Čím to asi je. Buď nejsou ve vedení pošt jiných zemí EU takový "vydřiduši" jako v České poště a nebo si právníci České pošty vykládají příslušné ustanovení mezinárodních poštovních předpisů k obrazu svému a možná by je za to měl někdo pořádně ostře klepnout přes prsty.

Už několikrát zde byly zmíněny případy kdy toto vyžádání dokladů ze strany pracovníků České pošty bylo učiněno i když byly k zásilce přiloženy veškeré doklady, které postačovaly k provedení celního odbavení což dokazoval i fakt, že při vyžádání byly adresátem doloženy tytéž doklady, které byly přiloženy k zásilce.

Takže evidentně České pošta zneužívá svého postavení celního deklaranta a záměrně zadržuje některé zásilky jen proto, aby mohla vybrat poplatek 96 Kč i když by celníci, pokud by to bylo jen na jejich rozhodnutí v oněch případech žádné doklady od adresáta nevyžadovali.

Správný postup by měl být ten, že Česká pošta předloží celníkům zásilku tak jak přišla a prošla rentgenovou kontrolou a teprve pokud celníci uznají za vhodné si vyžádat další doklady než jsou ty, které jsou přiloženy k zásilce , tak může dojít k vyžádání dokladů od adresáta ovšem pouze z rozhodnutí celníků a nikoli z rozhodnutí pracovníků České pošty.
h4rr0d

#1387 Příspěvek od h4rr0d »

Tak nakonec to prislo uz dneska (objednano 21.7), vtipny je, ze packy k servum co jsem objednaval minuly tyden v pondeli prisly taky dneska jako doporuceny dopis. Aspon ze za to sem vypalny platit nemusel...
F7C
Phoenix 3.0
T-Rex 450
vandatran

Re: Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

#1388 Příspěvek od vandatran »

Když jim pošlu doklady a plnou moc, v tu chvíli můj balík leží na skladě v Praze nebo už je na místní poště?
Jaká je vaše zkušenost, za jak dlouho po odeslání emailu jste dostali balík?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1389 Příspěvek od koulinek »

vandatran píše:Když jim pošlu doklady a plnou moc, v tu chvíli můj balík leží na skladě v Praze nebo už je na místní poště?
Jaká je vaše zkušenost, za jak dlouho po odeslání emailu jste dostali balík?

Je na poště 120 v Praze. doba se nedá odhadovat, ale může být až měsíc, zatím můj nejhorší případ.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1390 Příspěvek od Dejfak »

Nedávno jsem tu psal ohledně doručeného balíčku a poškozené kabinky na 450 Rexe.
Radili jste abych to vyreklamoval.
Tak jsem nelenil a dnes mi přišel 12 mail z HC že se moc omlouvají že to bylo špatně zabalené a že mi za to připisují na můj účet 1 Dolar
Tak už jsem se bál že se to nevyřeší!!!
To mi opravdu stálo za ty maily a focení a dokazování..
Příště na to prdim, zbytečná práce a ztráta času.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
mhabr

#1391 Příspěvek od mhabr »

Dneska se mi chlubil kamarád, že si kupoval z HK 4ks serva HXT900, i s poštou asi za 14 dolců.
3.8. objednáno, 5.8. odešlo z HK, dneska dopoledne pošta donesla. Bez všech poplatků, samozřejmě.
halaly

#1392 Příspěvek od halaly »

Já teda objednal 27.8. zásilka za 5$ :mrgreen:
9.8. doma
necelé dva týdny
ASW 28 Pelikan, Alpha 1500
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1393 Příspěvek od koulinek »

halaly píše:Já teda objednal 27.8. zásilka za 5$ :mrgreen:
9.8. doma
necelé dva týdny

To tu už bylo několikráte potvrzeno že menší balíky v limitu už můžou procházet bez problémů a poplatků do 14 dnů, už jim asi došla trpělivost štourat se v každém. Jinak ale tomu je u větších zásilek. Takže kdo se drží pravidla vejít se do limitu nemívá problémy. Když je ale balík zachycen, platí prodlení i nadále.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1394 Příspěvek od Dejfak »

Když to vezmu kolem a kolem tak se to pořád ještě vyplatí.
I balíky nad limit.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
JamesT20

#1395 Příspěvek od JamesT20 »

Jak mámn vyplnit plnou moc? To mám vytisknout vyplnit, oskenovat a poslat opět zpět?
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“