Výběr EPP Akrobata

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
KarelP
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od KarelP »

Ahoj Lanyz a ostatní

pokud budeš vybírat podle vzhledu, bude to sice létat ale výkruty do kruhu nebo v harieru do kruhu se s tím nenaučíš.
Měl jsme i tu MX2 ..moc hezká, na klasickou akrobacii a do větru je OK , ale na 3D je to horší, vis je už pro profíky a na ostatní divočiny prostě není ideál. Předpokldádám že ty ostatní budou stejná písnička, prostě pokud překročíš poměr váhy 500g pro 1m rozpětí tak nepočítej s tím, že se naučíš 3D. Navíc taky nikdy ty tvoje letadla ideálně nevyvážíš tak jako u těch deskáčů, protože tam můžeš dát baterku i nad křídlo a vyvážit éro kolem celé osy !!!!

letu zdar
Lanyz

#17 Příspěvek od Lanyz »

To je pravda, ale zatim neuvažuju o nějaký pořádný akrobacii.Stačí mi,když éro bude hezký,bude lítat a aby s nim byla i nějaká sranda :-)
Vždycky se mi líbila konstrukce akrobatů a stačí mi, když bude umět základní akrobatické prvky. Jako reálný éro :D
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Bumpy_SK »

Bumpy_SK píše:co tento krasavec?

das male vychylky, mas polomaketu, das plno mas 3d stroj http://www.youtube.com/watch?v=P1u_5BjKsxQ
pri tych 500g by to mozno este 3d zvladlo a nevyzera zle
KarelP
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od KarelP »

To co poslal Bumpy vypadá moc hezky ..jako ideální kompromis. Nelítal jsem s tím, ale podle videa to bude hodné éro. Bude jedno z těch letadel, kde pádovka neexistuje a přitom vypadá hezky. Při přechodu na 3D bude sice potřebovat trochu rychlejší reakce a postřech než deskáče.

Kup, postav a lítej :-)
Lanyz

#20 Příspěvek od Lanyz »

Jo, vypadá to dobře. Škoda že si člověk nemůže prohlídnout všechny modely a jedno po druhém vyzkoušet.
Ještě se poradim s klukama a pak uvidím.

Zatim díky
KarelP
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od KarelP »

Ještě jednu zásadní zkušenost jsem opoměl a to je prostor a čas na lítání.
Já osobně mám času málo a jsem rád když vyběhnu za barák a zalítám si... tam hraje roli samozřejmě polní cesta na přistání (nebo do ruky a na to je deskáč super) ale hlavně v poslední době vítr !!!
Deskáče jsou všeobecně lepší do větru vzhledem k malé čelní ploše !!
Když porovnám letové projevy všeho co jsem měl v ruce, tak je na vítr nejlepší buď obr ( 7kg a výše) nebo deskáč s tenkým profilem křídla ...specielně ten Sbach od Hofmana. S tím můžu dělat jekékoliv figury a nožové lety a i při 10m/s se stále pohybuji proti větru a relativně stabilně. Takže lítám i za podmínek, kde bych si to třeba s MX( PA) nebo j nemohl dovolit.
MaxKin

#22 Příspěvek od MaxKin »

JMalik

Re: Výběr EPP Akrobata

#23 Příspěvek od JMalik »

Lanyz píše:Zdravím

CHtěl bych si pořídit nějakého akrobata z EPP. Hledal jsem v předchozích tématech, ale odpověd na svou odpověd jsem nenašel.
mám několik podmínek pro své budoucí letadlo a to :
1.EPP
2.Rozpětí nad 1m
3.Plný trup
4.Chování klidně spíše opravdového letadla
5.Cena max. kolem 4-5 tis.

Byl bych rád, kdyby se dal model pořídit se zabudovanou elekronikou.
Co by jste mi doporučili, když nebudem brát v potaz moje letecké schopnosti?

Předem díky

Nad tím zvýrazněným se zamysli. :wink:
Lanyz

#24 Příspěvek od Lanyz »

Předpokládám že máš na mysli, že akrobat kolem 1m rozpětí s plným trupem není pro někoho, kdo nemá dostatečné zkušenosti že? :-)
Jinak dneska jsem na letišti sledoval nějaké plackolety a lítalo to opravdu dobře. Ještě jim asi dám šanci
fireball

#25 Příspěvek od fireball »

Zdravím všechny a trochu se přiživím na tomto těmatu. Nemá někdo zkušenosti se SCOUTem od Pelikána?
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=53846
Díky za info.
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Bumpy_SK »

SCOUT = MX2 STM = hladaj
fireball

#27 Příspěvek od fireball »

dík
imagin
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od imagin »

fireball píše:Zdravím všechny a trochu se přiživím na tomto těmatu. Nemá někdo zkušenosti se SCOUTem od Pelikána?
http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=53846
Díky za info.

Mam MX2 od STM, nazory na ni se ruzni - vzhledem k tvemu dotazu nepredpokladam, ze hledas nejaky "top model" typu Extra od PA. Takze pokud uz mas neco v rukach tak se toho neboj.Za ty penize poridis nenarocny ero se kterym se "vyblnes". Jak se tady nekde pise nektery upravy budou nutny - podvozek je velmi nepovedeny (alespon u MX2) mekky kus plechu, mala kola, a jeste se vylamuje. Takze jsem pouzil uhlikovy, ktery mi lezel doma a podlepil preklizkou. Potom panty (zavesy) na SOP a VOP - je lepsi dat ihned ty od MP Jet. Casem vymenit serva. Co se tyka letovych vlastnosti - mne se s ni leta dobre, co umim zvladne taky. To viseni neni zas tak extra narocny staci trochu cviku. Harier na brise na zadech, nozak - no problem. Lita rychle ale i krasne pomalu, coz jeste muzes odladit vhodne zvolenou vrtuli. Na YT najdes spousty videi.
Tak to tak nejak v kostce.
FPVMANIA - MOTHER COPTER - FLY or DiE
Oficiální distributor Armattan Quads pro ČR
fpvmania.cz
fireball

#29 Příspěvek od fireball »

Rozhlížím se po něčem ne moc velkým, ne moc drahým a aby to přijatelně létalo. A ten Scout přeci jen vypadá trochu líp nž placky, i když asi za cenu trochu horších vlastností. Případné úpravy nejsou problém. Jen nechci šlápnout úplně vedle a krotit jankovitý model. Řízení kolem všech os klasickým stylem na rekreační úrovni celkem zvládám. (ne 3D, nelíbí se mi moc když se letadlo tak nějak nepřirozeně plácá...).
Bumpy_SK
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Bumpy_SK »

Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“