výškoměr

RC házedla - kategorie, která má hodně blízko k "opravdovému" sportu.
Zpráva
Autor
maroslong
Kontaktovat uživatele:

Re: výškoměr

#31 Příspěvek od maroslong »

JMalik píše:
krtek2k píše:3,1g pokud to bude dle předlohy

Udělej to kolem 2g a čtyři si vezmu. :wink:

Neblbnite, to čo máte za Káčka že nemusíte dovažovať? Bude to niekde vpredu, tak na tie tri gramy sa vyprdnúť a bude o jeden dva gramy menej olova nie?
JMalik

#32 Příspěvek od JMalik »

maroslong píše:Neblbnite, to čo máte za Káčka že nemusíte dovažovať? Bude to niekde vpredu, tak na tie tri gramy sa vyprdnúť a bude o jeden dva gramy menej olova nie?

Jednak musíme Krtka motivovat a potom: nedostaneš to tolik dopředu jako olovo.
Počítej taky s tím, že to bude mít nějaký rozměr.
Prostě nejlepší by bylo, kdyby to Krtek zkonstruoval tak, že by to byla ledka, všechno vestavěné uvnitř ní a napájelo by se to telepaticky z aku bez vodičů. :wink:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
coro

#33 Příspěvek od coro »

JMalik píše:Jednak musíme Krtka motivovat a potom: nedostaneš to tolik dopředu jako olovo.
Počítej taky s tím, že to bude mít nějaký rozměr.
Prostě nejlepší by bylo, kdyby to Krtek zkonstruoval tak, že by to byla ledka, všechno vestavěné uvnitř ní a napájelo by se to telepaticky z aku bez vodičů. :wink:

Možno by fungovali bublinky.
Presne kalibrované, že by poklesom tlaku postupne praskali... Koľko by zostalo, by určilo dosiahnutú výšku.
Len cena za 1 let, plus problémy s prepravou.............
Ja by som spokojne bral aj keby to malo 5 gramov. Prípadne by som nepoužil hrubý servokábel na spojenie s príjmačom a učetril 5 gramov radšej tam..
krtek2k

#34 Příspěvek od krtek2k »

bitovod píše:Pánové, koukal jsem na ten openalti a asi bych šel do výroby. Ale protože se moc nevyplácí kusová výroba, tak když bych nechal udělat dejme tomu deseti- nebo dvacetikusovou sérii plošňáků a následně je osadil, rozeberete si to tady?
Hodně předběžná kalkulace:

Procesor cca 100Kč
Paměť cca 30Kč
Tlakový senzor 230Kč
DPS - podle velikosti série, při 10ks cca 200Kč, při 20ks cca 100Kč (zlato, maska, 0.8mm laminát)

Nějaká bižuterie kolem, nějaká práce s osazováním, vychází mi to předběžně na nějakých 800Kč za kus (i když to je trochu charita, ale na open projektu se nevydělává), bylo by to zajímavé? Je to cena zhruba toho, kdybyste si to koupili přímo u nich (a kdyby to měli skladem a posílali to z ČR bez cla a DPH). Rozeberete si deset, dvacet kousků?

Jestli ne, tak si ubastlím dva kousky pro sebe a nenechám dělat profi DPS a dál to neřeším.

Děcka , stačí vyrolovat na konec první stránky, já to konstruovat nebudu , ale bitovod, aspoň doufám. Já nemám ánung o elektronice.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

Jak jsi napsal ty 3,1g, tak jsem to automaticky vztahoval na Tebe.
Stačí to pořádně číst. :oops:
Omlouvám se.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
lastfever

#36 Příspěvek od lastfever »

Jinak vypada to celkem dobre, jenom jedine co je, tak je to cidlo. Kdyby slo dat jine, bylo by to fajn, koukal sem ze se vyrabeji vyskomery ktere maji rozliseni 0,3m, coz by bylo mozna veselejsi a vymenit ho by asi nebylo tak slozite
walter2

#37 Příspěvek od walter2 »

Mel bych zajem o OpenAltimeter.
Ozvalo se dost zajemcu pro rozjeti male serie vyroby ?
jipetop

#38 Příspěvek od jipetop »

zduř
nechci nijak zasahovat do této diskuse,ae zajímal by mě váš názor na tenhle výškoměr.
naměřené hodnoty odbliká na displeji,ae jeho hmotnost je s kablky 4g. :?

Měřič výšky letu ALTIMETER V3
Nepostradatelný nástroj pro přesné měření max. výšky letu modelu. Lze použít samostatně, a nebo i v kombinaci s modulem data eLogger ... Cena s DPH: 1.090,00 Kč
Cena s DPH: 990,00 Kč
robotmz

#39 Příspěvek od robotmz »

Mám ho doma, používam samostatne, som spokojný.

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oduct=7837
- toto je už dokonca verzia V4, ja mám ešte V3, má taký "čierny štupeľ", na tomto ho už nevidím...

toto je tá V3-ka http://www.nghobbies.com/cart/images/pr ... ude-v3.JPG

registrované poštovné z HK na toto samotné čidlo je 4 doláre...
Novas
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Novas »

Tak mi to nedalo a postavil jsem si openaltimeter (http://www.openaltimeter.org/).
Tady je obrázek jak to dopadlo:
Obrázek

Jelikož zatím nevlastním žádné házedlo, tak jsem ho zkoušel ve svém houboletu :-)
Funguje super, alespoň teď vím jak vysko vlastně létám...
Další plus je že je open source takže pokud umíte alespoň trochu programovat, dá se upravovat podle libosti.

Jelikož mi zbyly nějaké plošňáky tak pokud by byl zájem můžu jich pár osadit.
Podle předběžné kalkulace by byla cena asi někde mezi 700-800 Kč.
Pokud by měl někdo zájem ozvěte se do SZ.
Odpovědět

Zpět na „F3K/HLG/DLG“