MaxiSwift nebo Toro

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jirihradek

MaxiSwift nebo Toro

#1 Příspěvek od jirihradek »

Zdravim,

potreboval by jsem poradit, co vybrat, zda jit do Maxiswifta a nebo do Tora 900. Zaklady letani mam uz za sebou, pozadavky musi to byt EPP, protoze start a pristani na poli. Chci to na relaxaci a obcasne blbnuti. Diky za reakce.
lastfever

Re: MaxiSwift nebo Toro

#2 Příspěvek od lastfever »

no, ja bych sel spis do Tomahawku 2 od Freeairu je to i svahak a da se dobre omotorovat, na svahu lita dobre uz od 2 m/s. mame ho s kamaradem osvetleny a rekord mame v pul dvanacty vecer a da se s tim i celkem dobre vyblbnout.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Jameson »

Tie stroje sú ukrutne odlišné. MaxiSwift je prasátenko, na FPV je super, ale na normálne lietanie by som ho moc neodporúčal. Je to proste nespratná obluda (ja mám bielu verziu a tak ho mám v rádiu pomenované "Moby Dick"). Takže na bežné vyblbnutie by som odporučil niečo menšie, spratnejšie, čo nemáš problém hodiť hocikde do auta, aby si s tým mohol ísť hocikam. MaxiSwift do tejto kategórie nepatrí :arrow: ber Toro.

PS: Ale ak chceš zaujať niekoho niečím strašne veľkým a nič lepšie nemáš po ruke, tak MaxiSwift určite svoju úlohu splní dokonale!
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
TomasRC

#4 Příspěvek od TomasRC »

Ahoj
můžu poradit alespoň odkazy na dvě samokřídla, která jsem vyzkoušel (vlastně celkem 3ks, ale Toro od telinku jsem nezdokumentoval... lítalo také skvěle)

Maxi Swift: http://www.tomasrc.cz/2009/05/samokridl ... swift.html

Swift II: http://www.tomasrc.cz/2010/08/swift-ii- ... ani-s.html

Obě křídla mají své pro a proti, rozhodni se podle svých priorit na:

- skladnost
- obratnost
- pořizovací cenu

PS: oboje létá dobře a po pár dnech přirozeně svádí k blbinám nebo ke kombatu :-)
jirihradek

#5 Příspěvek od jirihradek »

TomasRC píše:Ahoj
můžu poradit alespoň odkazy na dvě samokřídla, která jsem vyzkoušel (vlastně celkem 3ks, ale Toro od telinku jsem nezdokumentoval... lítalo také skvěle)

Maxi Swift: http://www.tomasrc.cz/2009/05/samokridl ... swift.html

Swift II: http://www.tomasrc.cz/2010/08/swift-ii- ... ani-s.html

Obě křídla mají své pro a proti, rozhodni se podle svých priorit na:

- skladnost
- obratnost
- pořizovací cenu

PS: oboje létá dobře a po pár dnech přirozeně svádí k blbinám nebo ke kombatu :-)

Prave tvoje stranky me nahlodaly, do ceho jit. Mysleno v dobrem! Finance nejsou prioritni, prevoz mam SUV, takze v tom problem nebude. U Tora mam malinko stach z velikosti a horsi viditelnosti. Dneska jsem byl v obchode a prodavac mi doporucil na Funcuba, ale to asi nebude model na velke blbnuti. Dalsi tam mel Bellancu, ale ta by asi startz pole nezvladla. U Funcuba se mi hrozne libi to delene kridlo na skladovani doma. Pak tam mel Betu 1400, ale vetron neni moje krevni skupina
TomasRC

#6 Příspěvek od TomasRC »

Funcuba bych se nebál, pokud oba myslíme od Multiplex, tak to bude pro začátek dobrá volba. Pravda je, že to na akrobatění nebude, ale na rozdíl od samokřídla to už vypadá jako letadlo, má to velký kola na pole a dělené křídlo. Ono to těm němcům lítá všechno dobře a stavebnice jsou kvalitní.
jirihradek

#7 Příspěvek od jirihradek »

Jj, myslime oba stejneho FunCuba.
geo
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od geo »

Ale Maxík je Maxík - když ho vezmeš pořádně "u držky" a leze jak raketa kolmo vzhůru se stoupavým vrtáním ..... nebo na něj šoupneš kameru a placatíš se ve vejšce piánko ... nebo mu rozsvítíš celou náběžku a chodíš si zalítat za tmy ... :wink: . Já ho prostě miluju - na rychlý (myšleno okamžitý) polítání za barákem je pro mne bezva.
geo
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“