Hitec AURORA-9
Re: Hitec AURORA-9
Sonic: Poštuduj taky nejdřív trochu sám. Kdyby sis přečetl jen pár příspěvků zpět, dočetl by ses, že T8FG má 14 kanálů.
To: zdz "Rozporováno je to, že další srovnatelný vysílač je za 50k"
S dotykovým displayem bohužel ano a je to Futaba. Jestli víš jiném rádiu s tímto displayem v nižší cenové relaci dej prosím odkaz, rád ho omrknu........děkuji.
PS:Auroru mám
S dotykovým displayem bohužel ano a je to Futaba. Jestli víš jiném rádiu s tímto displayem v nižší cenové relaci dej prosím odkaz, rád ho omrknu........děkuji.
geriatrix píše:To: zdz "Rozporováno je to, že další srovnatelný vysílač je za 50k"
S dotykovým displayem bohužel ano a je to Futaba. Jestli víš jiném rádiu s tímto displayem v nižší cenové relaci dej prosím odkaz, rád ho omrknu........děkuji.![]()
No, pokud za jedinou a nejdůležitější vlastnost vysílače považuješ dotykový displej, tak máš pravdu...
Já mám o hodotách vysílače poněkud jinou představu.
- SonicWawes
Na dotykový display se můžeš vykašlat. Je to jen vyžranost. Je sice dobrá, ale klasické tlačítka s trochou grifu a chutě to dokáží taky.
Tu T8FG jsem už studoval, ale všude píší jen 8 proporcionálních nakálů + 2 na vypínači. A pokud by to už mělo mít těch 14 kanálů, zdá se mi, že je tam nějak málo vypínačů, poťáků a podobně, aby to stíhaly.
Výměnný modul to nemusí mít, stačí, když to pojede, tak jak to je. Šlapat se mi po vysílači nechce.
Tu T8FG jsem už studoval, ale všude píší jen 8 proporcionálních nakálů + 2 na vypínači. A pokud by to už mělo mít těch 14 kanálů, zdá se mi, že je tam nějak málo vypínačů, poťáků a podobně, aby to stíhaly.
Výměnný modul to nemusí mít, stačí, když to pojede, tak jak to je. Šlapat se mi po vysílači nechce.
Opravdu každá ?Lukash píše:Ale má výměnné moduly...
ICQ 638556901
arda1 píše:Opravdu každá ?Lukash píše:Ale má výměnné moduly...arda1BOT arda1BOT
Každá ne.
Nebylo by ale od věci, kdybys byl trochu přínosnější a napsal, která jo a která ne. Přepni se na Drondyse a vysvětli to, ty kašpare jeden trapnej.
To:zdzd ale jistě mi dáš za pravdu že s dotykáčem jiná alternativa prostě zatím není není. Dlouho jsem se rozhodoval mezi T8FG, DX8, Aurorou, rozhodujícím faktorem takové to poslední plus na misce vah byl právě ten dotykáč a jednoduchost ovládání, prostě proklikávat se menu jedním tlačítkem mi nevyhovuje, věčné překlikávání nechtěné potvrzování, když jsem chtěl jenom přeběhnout v menu atd mě nebavilo, možná že někdo má ten správný grif a potom OK proti gustu......., ale já chci blbnout s letadlem nebo helinou a né s vysílačkou a to mi Aurora dala. 
- iampucmeloud
Dotykové displeje jsou dnes módní. Já na nich ale netrvám, ze všeho nejvíc totiž nesnáším
umatlaný displej u čehokoli. Vždy mají horší čitelnost než klasika.
Ovládací dotykový prvek u T8FG ale taky nic moc, a navíc ten displej je malej.
IAMPUC
umatlaný displej u čehokoli. Vždy mají horší čitelnost než klasika.
Ovládací dotykový prvek u T8FG ale taky nic moc, a navíc ten displej je malej.
IAMPUC
Lukash píše:
Nebylo by ale od věci, kdybys byl trochu přínosnější a napsal, která jo a která ne. Přepni se na Drondyse a vysvětli to, ty kašpare jeden trapnej.
Nikoho prosím neurážej -to za první - za druhý- napsat jsi to měl ty -když už jsi odepsal že má výměnné moduly (obecně).
ICQ 638556901
arda1 píše:Lukash píše:
Nikoho prosím neurážej -to za první - za druhý- napsat jsi to měl ty -když už jsi odepsal že má výměnné moduly (obecně).arda1BOT
...když se na něho podíváš, asi za to vážně ani nemůže
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Co se týče Drondyse- ten dělá pro tohle fórum si myslím fakt hodně- hlavně co se týče vyhledávání a informací z netu obecně-dá to taky práci a čas. Má můj obdiv za trpělivost a píli. Určitě nikono nenapadá a neuráží snad v každém(nebo každém druhém) příspěvku-ba právě naopak .Radek
ICQ 638556901
zdzd píše:geriatrix píše:Vyhovuje mě především ovládání a nejbližší rádio v podobném duchu je trochu drahá Futaba za cca 50 litrů.
Od kdy stojí T8FG 50 litrů? A to není jen v podobném duchu, je mnohem lepší...
No tak toto je startujici přispěvek. Kde Geriatrix ma pravdu první radio od futaby s dotykáčem stoji cca 50litru a jde o FX-40 nebo 14MZ. Pravda ty radia maji stejny SW jako FX-30 jenž je za nějakych bratru 22K k sehnaní, jen nema podsvícený dotykový display ale co se tyka nastavování letadla/vrtulniku je to stejný Soft. Ten display je navic barevny narozdil od zeleno černeho u Hitechu což je zase o třidu jinde no
Od kdy stojí T8FG 50 litrů? A to není jen v podobném duchu, je mnohem lepší...
T8FG stoji to same co aurora, jenže narozdil od FX-30 ma elektronické tlačitko ktere jsem viděl take u noveho kusu hned blbnout.

Co se tyka te věty že je mnohem lepši tak neni. Nastavování Aurory je opravdu luxusní zaležitost a pokud ji člověk ma den tak to začne milovat. Jak pišu mam FX-30 a v tomto ohledu jsem udělal krok z5 ale futaba pro mě ma jiné vyhody proč jsem to učinil. Rozhodně ale nebudu psat že ma lepši programovani když to je jasný blud.
Stáhni si manuály a porovnej. Jen namátkou: Má čtrnáct kanálů, přehlednější programování, mnohem sofistikovanější heliprogram, SD kartu, jednoduchý způsob update, možnost kalibrace a spoustu dalších věcí. Nemá jen ptákoviny jako dotykový displej a poměrně diskutabilní Hitec telemetrii. Věci, které pro řízení nejsou podstané,
Srovnej si to sám...
BTW: Když si vezmeš manuál T12FG/FX-30 a vytrháš z něj stránky s funkcemi, které umí Aurora, tak ti ho zbude skoro tři čtvrtiny. A přitom nestojí ani polovinu tebou zmiňované částky. Vyzkoušej si to
K tomuto přispěvku se opravdu musim pousmat. To je jak s marketingového letáku. Opět jsem přesvědčen že toto je diskutabilni a to hodně argumentace. Co aurora neumi oproti T8FG mě prosim opravdu přesně popiš i s přikladem přesného využití. Co se tyka heliny nastavoval jsem tam to same co u futaby, co se tyka letadel tak ty ted nemam ale asi to bude take to same. Opravdu mě prosím napiš nazvy těch funkci a jejich vyznam co ma futaba navic.
Viděl. A viděl jsi programování Futab FG řady? Mně tedy vyhovuje více. Vede tě od začátku až do konce.
Programoval jsi Auroru? Ona tě nevede krok za krokem? Nemlich to same jen pohodlnější když chceš změnit něco jiného tak na to jen zmačkneš prstem a nemusiš přeskakovat pomoci kolečka 10 pozic jiných přepinačů. BTW Jak jsem psal u FX-40 je to přesně tak jak u te aurory ale ta stoji 50K (Souhlasím na display a na programovani se nelita ale netvrď že je to lepši je to jako řikat že oktavie je lepši než luxusni BMV nebo Mercedes. Prostě neni lepši Aurora v tomto směru je v jiné třidě to je prostě fakt.)
.... Nehledě k tomu, že mi připadá, že většinu postupů Hitec opráskl právě od Futaby. Aurora je jednodušší jen proto, že má méně funkcí.
Pokud jde o heli: Mýlíš se ty. Nemá toho mnohem více, zejména možnost kompenzací principiálních chyb CCPM mechaniky a ani mixy na swash. Aurora má taky naprosto nesmyslné nastavení FS, které pro heli vůbec nevyhovuje.
Jak už jsem říkal - dát oba manuály vedle sebe a srovnávat. Tak se objeví rozdíly a na každém je, co mu vyhovuje více.
No kdo co okopiroval to je uživateli celkem fuk je to podobne oboje, co se tyka těch funkcí tak jediné co vím že aurora nema je Swashplate Ring jinak všechny ostatni mixy co se tyka swashplate to ma na 99% stejne. Jak jsem psal toto teď stejně většinou řeši bezpadla že.
Co se tyka FS, tak aurora ma tušim down motor a uvolní nebo zamkne dle volby serva. Futaba ma navic jen v multichanelu v CH7modu ne možnost nastaveni nějakých pevných poloch. Co si budem namlouvat rana je to tak jako tak a k futabě jsem šel proto že nechci fail safe nikdy zažit.
Debata ale není o tom, zda Aurora stačí či ne. Stačí a to mnohem líp než mnohé další vysílače. Rozporováno je to, že další srovnatelný vysílač je za 50k. To není pravda, protože už T8FG ve zhruba stejné cenové relaci disponuje funkcemi, které Aurora nemá.
Souhlasím naprosto
No pokud je kriterium pohodlnost programovani tak to pravda je.
Zde si myslim že T8Fg je 1=1 s Aurorou zaleži na preferencích u aourory je lepši ovladaní SW, levnější přijimače, a telemetrie u futaby asi spolehlivost Fastu, možnost použití CGY750stabilizace,
Zavěr si musí udělat každý sám, tvrdit že Futaba je božska a Hitech se jen se*** je obyčejné pomlouvaní a jsem tím jasným přikladem. Mě Hitech Aurora fungovala k naprosté spokojenosti, koupil jsem si Futabu protože chci zkusit CGY750 stabilizaci a ta zatim na ničem jiném nefunguje (co vím) Koupil jsem si ji protože jsem Futabu předtím měl k naprosté spokojenosti 10let, a koupil jsem si ji protože u nas na letišti s timto systemem leta většina lidi a nikdy žadný problém.
Tímto přeji všem uživatelum jak Futab tak Hitecu at maji štěstí na kusy a fungují jim k jejich spokojenosti bez problémů. Přeci jen jsou to radia za 10+K takže se kupují na par let a člověk by z nich měl mit dobrý pocit, mě zdejši debata opravdu vnesla do mysli červíka pochybnosti a rozhodně u mě osobně sehrala roli že jsem koupil futabu ovšem stale přemýšlim zda jsem jen nevyhodil oknem cca 15K co mě přechod stal.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
FUTABA FX-30
Irto: super prispevok, dik
Je to v poslednu dobu asi o stasti, ja mam jednu asi z prvych kusov a problem nemam ...
Je to v poslednu dobu asi o stasti, ja mam jednu asi z prvych kusov a problem nemam ...
http://www.elektromodely.sk/?page_id=622
Futaba T8FG SUPER
Ještě k té SUPER Futabě 8FG... U její předchůdkyně tak nějak chápu, kterými kniply a přepínači se ovládá 8 kanálů. Ale jak je to u té 14-ti kanálové Super Futaby??? Na fotkách jsem neviděl přepínače nebo točítka navíc pro dalších 6 kanálů... ?