OSD s RTH

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mojm10

OSD s RTH

#1 Příspěvek od Mojm10 »

Ahoj, řeším teď stav kdy cena modelu dosahuje takové výše, že létání je spíše strestující, než uvolňující. Proto bych nějak definitivně a spolehlivě vyřešil otázku ztráty modelu.

Proto bych chtěl nějaké osd s funkcí Return to home (s ovládáním 4serv a plynu).

Jde mi samozřejmě o cenu (jinak bych nic moc nevyřešil), ale zejména o Vaše zkušenosti s takovými OSD, popřípadě přímo konkrétními modely.

Mým favoritem je DragonOSD+ v2 za 160USD, otázka je kolik stojí senzory a GPS.

Zde je dobrá tabulka z RCG.
https://spreadsheets.google.com/pub?key ... utput=html
kolin

Re: OSD s RTH

#2 Příspěvek od kolin »

Já mám obyč Remzibi, ale najdi si video z IkarusOSD. Má to navigaci.

Stáhni si demo simulátoru http://www.aerosimrc.com a můžeš si ho tam vyzkoušet ve formě pluginu. Píšou že to OSD v simulátoru běží na skoro stejném kódu jako to co je ve skutečném.

Mají nějaký k tomu ještě software do PC, kde to zobrazuje video (pokud ho v počítači digitalizuješ) a nějakou magií to z něj vytahuje data která tam ikarus zakóduje. Ukazuje to pak "přístrojovou desku", ale bohužel jen pokud jede video. Když vypadne, musí zabrat RTH.

Akorát drátovat ještě autopilota je za trest. Už takhle mám tolik kablíků, že je to ubíjející.
Naposledy upravil(a) kolin dne čtv 18.08.2011 21:59, celkem upraveno 1 x.
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Raptor52

#3 Příspěvek od Raptor52 »

Já dávám teď do modelu Range video 5.gen.má to snad vše na co si vzpomeneš včetně IMU stabilizace a umělého horizontu,množství kabelů lze omezit připojením na přijímač přes PPM.
Drondys

#4 Příspěvek od Drondys »

A pro případy kdy ti model přeci jen ulítne tam můžeš přidat i nějaký ten nezávislý GPS lokátor se SMS bránou jako byl třeba zmíněn v jiné diskusi viz tento odkaz.
kolin

#5 Příspěvek od kolin »

Pravdou je, že autopilot nezachrání situaci kdy odejde servo, jeho napájení, nebo autopilot sám. GPS/GSM vyhledávač s vlastní baterií bych zvážil
---
Jsem vyloženě líný člověk a proto spoléhám na svůj vysoký intelekt, že vždy se najde způsob, jak věci řešit s minimem námahy.
Mojm10

#6 Příspěvek od Mojm10 »

Raptor52 píše:Já dávám teď do modelu Range video 5.gen.má to snad vše na co si vzpomeneš včetně IMU stabilizace a umělého horizontu,množství kabelů lze omezit připojením na přijímač přes PPM.

Ten vypadá, že je nejlepší, jenže také jeden z nejdražších.
Jak to vychází se skutečnosti i se senzory?
Raptor52

#7 Příspěvek od Raptor52 »

Vsechny senzory jsou v ceně,pokud by jsi požadoval IR čidla místo IMU tak je musíš dokoupit.
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Jameson »

RVOSD G5 je skvelá hračka, ale čaká ešte na odladenie. A je ukrutne citlivá na vibrácie. Mám upgrade z V4 dosky a v menšiom lietadle je to nepoužiteľné... Najlepšiu stabilizáciu má zatiaľ Feiyu Tech v FY21AP, lenže to ich OSDčko je zasa čistá hrôza... :?

Každopádne, autopilot má význam iba pri lietaní v širokých rovinách, akonáhle zabŕdnete medzi kopce, tak je absolútne zbytočný - letieť "domov" síce vie, ale pozerať pred seba nie... A ak mu v ceste zavadzia strom, skala či menšia hora, tak smola.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Raptor52

#9 Příspěvek od Raptor52 »

Vibrace jsem celkem snadno odstranil správným uchycením,jinak to mám v Arcus sport 2,6m váha modelu bez HD kamery cca 2300 g.
Homer.Simpson

#10 Příspěvek od Homer.Simpson »

Ja mam na ceste EZOSD http://www.electronicarc.com/catalogo/p ... bd78b8ecd6 a bude ku tomu fy-20a(iba stabilizacia, nie autopilot), dalej antenna tracker http://www.electronicarc.com/catalogo/p ... bd78b8ecd6 ktory dokaze prehrat drahu letu v google maps(aj live v iphone).
Pre pripad straty modelu je na ceste lokator, co spomina Drondys.Za 50$ co stoji na ebay neni o com :wink:
Futaba T-14MZ,Proxima II,Skywalker EPO,DJI F450 + NAZA M V2 + H3-2D,Tricopter
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“