Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
Re: Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení
Takže můj případ:
Hodnota balíku: 156,45 USD (zboží včetně poštovné, doklad z Paypalu doložen)
Do Kč: 156,45 USD = 2697 Kč (podle kurzu na http://www.celnisprava.cz, srpen)
Celníci zpracovali a spočítali DPH
Základ: 3466 Kč
DPH: 693,20 Kč
2697 Kč se nerovná 3466 Kč
Poraďte...snad mi něco uniklo? Kam si mám stěžovat.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
vandatran píše:Poraďte...snad mi něco uniklo? Kam si mám stěžovat.
Máš to detailně popsáno v prvním příspěvku, hledej část týkající se špatně vypočteného DPH.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
koulinek píše:vandatran píše:Poraďte...snad mi něco uniklo? Kam si mám stěžovat.
Máš to detailně popsáno v prvním příspěvku, hledej část týkající se špatně vypočteného DPH.
Aha...tam to musím písemně, ne emailem.
vandatran píše:Takže můj případ:
Už jsem tady přímo pro tazatele pod přezdívkou vandatran psal postup v odpovědi na jeho předchozí dotaz ohledně špatně spočteného DPH viz tento odkaz. Bylo by tedy vhodné si to už konečně přečíst.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Drondys píše:Už jsem tady přímo pro tazatele pod přezdívkou vandatran psal postup v odpovědi na jeho předchozí dotaz ohledně špatně spočteného DPH viz tento odkaz. Bylo by tedy vhodné si to už konečně přečíst.
Jeden z našich nejlepších profesorů na střední, budiž mu země lehká, dycky říkávál: "Já to namluvím do klacku a s tím vás budu mlátit tak dlouho dokud to do vás nepřeleze!"
Bohužel nenajdu teď už svůj příspěvek o odvolání proti vyměřenému DPH, podávala jsem odvolání 30. 5., kdy ještě zásilka ležela na poště, vzhledem k nečinnosti pošty jsem zásilku vyzvedla 4. 7., zaplatila DPH, 180 Kč + 22 Kč a dnes mi došlo rozhodnutí o vrácení DPH a 22 Kč, tj. po cca 10 týdnech. o těch 180 Kč nemám sílu se hádat.
Kikuli píše:Bohužel nenajdu teď už svůj příspěvek o odvolání proti vyměřenému DPH, podávala jsem odvolání 30. 5., kdy ještě zásilka ležela na poště, vzhledem k nečinnosti pošty jsem zásilku vyzvedla 4. 7., zaplatila DPH, 180 Kč + 22 Kč a dnes mi došlo rozhodnutí o vrácení DPH a 22 Kč, tj. po cca 10 týdnech. o těch 180 Kč nemám sílu se hádat.
Pokud Vám vrátili celou částku DPH tj. pokud konstatovali, že DPH vůbec nemělo být stanoveno pak se není o čem hádat a stačí na adresu sklad.praha120@cpost.cz poslat email s požadavkem na vrácení těch 180 Kč a přiložit k němu elektronickou kopii toho rozhodnutí o vrácení DPH, které potvrzuje, že DPH vůbec nemělo být stanoveno a tudíž částka 180 Kč byla účtována pouze chybou na straně České pošty a tudíž by měla být vrácena. Samozřejmě pokud je pro Vás odeslání jednoho emailu s přílohou příliš mnoho práce k tomu, aby to vyvážilo případné vrácení 180 Kč, pak to pro Vás nemá cenu a o případné stížnosti na ČTÚ ani nemluvě.
Děkuji za radu, netušila jsem, že je to skutečně takto jednoduché, ač jsem sama úředník a zde jsou různé opravné prostředky zcela jednoduché a v případě chyb jsme velmi vstřícní, instituce, jakou je Česká pošta touto pověsí zrovna neoplývá. Představovala jsem si něco jako poslání dalšího, v pořadí již 3. doporučeného dopisu, nebo něco takového.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Tak aktuální nová zkušenost, první balík z HC co obsahoval výpis objednávky, odesílaný přes Speedpost Singapore, jako Air Parcel. Poslali mi to totiž nascanované z pošty 120 v oznámení zásilky ze zahraničí.
koulinek píše:Tak aktuální nová zkušenost, první balík z HC co obsahoval výpis objednávky, odesílaný přes Speedpost Singapore, jako Air Parcel. Poslali mi to totiž nascanované z pošty 120 v oznámení zásilky ze zahraničí.
Šťastný to člověk. Takové štěstí, že by balík z HobbyKingu obsahoval výpis objednávky, mne zatím nepotkalo ani u poslední zásilky doručené tento týden v pondělí.
Ahoj, chtěl bych si objednat model (auto) z Amainu... naposled co jsem objednával ze zahraničí, tak bylo někdy minulej rok z HK, ale to bylo ještě vše v pohodě... teď od toho dubna jsem z toho hodne nervozní... Auto je za 489.99 a poštovný Express Mail International (3 - 5 business days) za 96.44 dolaru.
Čtu tady že někdo na balík čeká už 2 měsíce, někdo má problémy s DPH, někomu tam připočetli nějaké "poštovné" podle nich... začíná mi to připadat jako risk něco objednat... Kdyby to bylo něco za 80 dolaru, tak neřeknu... ale tohle už je docela jiná částka... Balík by vážil 20.3 lbs.
Mohl by mi, prosím, někdo objasnit, kolik budu vlastně platit a za jak dlouho by mi ten balík mohl teoreticky přijít ? Ještě sem přemýšlel že si zaplatím vlak a dojedu si pro to na tu celnici z Ostravy do Prahy sám... Má to cenu ? Nechci něco objednat a pak se nervovat, kolik peněz po mě vlastně budou chtít a jaký s tím budou problémy.
Edit: Pokud bych objednával z Anglie (ebay.co.uk) ... Na webu české pošty se píše že zásilkyz GB nepodléhají celnímu řízení... Takže, chápu to dobře, že už neplatím žádné DPH, clo, že to vubec nejde přes celnici a zaplatím jen to co se platí prodejci ?
Čtu tady že někdo na balík čeká už 2 měsíce, někdo má problémy s DPH, někomu tam připočetli nějaké "poštovné" podle nich... začíná mi to připadat jako risk něco objednat... Kdyby to bylo něco za 80 dolaru, tak neřeknu... ale tohle už je docela jiná částka... Balík by vážil 20.3 lbs.
Mohl by mi, prosím, někdo objasnit, kolik budu vlastně platit a za jak dlouho by mi ten balík mohl teoreticky přijít ? Ještě sem přemýšlel že si zaplatím vlak a dojedu si pro to na tu celnici z Ostravy do Prahy sám... Má to cenu ? Nechci něco objednat a pak se nervovat, kolik peněz po mě vlastně budou chtít a jaký s tím budou problémy.
Edit: Pokud bych objednával z Anglie (ebay.co.uk) ... Na webu české pošty se píše že zásilkyz GB nepodléhají celnímu řízení... Takže, chápu to dobře, že už neplatím žádné DPH, clo, že to vubec nejde přes celnici a zaplatím jen to co se platí prodejci ?
Ještě nedávno jsem tu našel fotku toho dopisu, kde pošta vyzývá k udělení plné moci. Ale nějak to teď v tomto vláknu nemohu najít, poradíte, kde to je?
kutil1 píše:Ještě nedávno jsem tu našel fotku toho dopisu, kde pošta vyzývá k udělení plné moci. Ale nějak to teď v tomto vláknu nemohu najít, poradíte, kde to je?
Žádná fotka není potřeba. Citace dopisu včetně veškerých informací k tomu je v úvodu tohoto vlákna viz tento odkaz.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
to Calypso>
Problém to už tak moc není, už se to tak nějak pomalu zabíhá. Takže tvůj auťák by tě mohl vyjít tak nějak na 12 300,- Tím že si tam zajedeš sám tak můžeš zkrátit čekací dobu, dnes ale už možná né tak podstatně jako těsně po změnách, a ušetřit 100,- Já si to jednou byl vyřídit osobně a už bych to neudělal a to sem měl zrovna cestu tamtudy. Tehdy to ještě znamenalo ušetřit měsíc času a 122,-
Problém to už tak moc není, už se to tak nějak pomalu zabíhá. Takže tvůj auťák by tě mohl vyjít tak nějak na 12 300,- Tím že si tam zajedeš sám tak můžeš zkrátit čekací dobu, dnes ale už možná né tak podstatně jako těsně po změnách, a ušetřit 100,- Já si to jednou byl vyřídit osobně a už bych to neudělal a to sem měl zrovna cestu tamtudy. Tehdy to ještě znamenalo ušetřit měsíc času a 122,-
Calypso píše:...model (auto) z Amainu... Auto je za 489.99 a poštovný Express Mail International (3 - 5 business days) za 96.44 dolaru.
...Mohl by mi, prosím, někdo objasnit, kolik budu vlastně platit a za jak dlouho by mi ten balík mohl teoreticky přijít ?
Odhad DPH cca 2000 Kč + 180 Kč za proclení. EMS doručení je rychlejší než běžná pošta, ale nedá se to přesně předpovědět. Hrubý odhad je do 10 dnů, ale není vyloučeno, že to může být dříve nebo o něco málo později.
Calypso píše:Ještě sem přemýšlel že si zaplatím vlak a dojedu si pro to na tu celnici z Ostravy do Prahy sám... Má to cenu ?
U EMS je to z časového hlediska zbytečné tj. tam by to mělo být rychlejší ostatně mělo by to být i bohatě zaplaceno oproti běžnému poštovnému. Pokud jde o ušetření tak to byla bída, protože byste ušetřil 84 Kč na proclení a mnohem víc byste prodělal za cestu do Prahy a zpět.
Calypso píše:Edit: Pokud bych objednával z Anglie (ebay.co.uk) ... Na webu české pošty se píše že zásilkyz GB nepodléhají celnímu řízení... Takže, chápu to dobře, že už neplatím žádné DPH, clo, že to vubec nejde přes celnici a zaplatím jen to co se platí prodejci ?
Při nákupu v EU zásilka nepodléhá celnímu odbavení a DPH už je buď už zahrnuto v ceně prodejce nebo jej prodejce automaticky účtuje při placení objednávky. Takže vše platíte jen prodejci. Pokud víte o nějakém eshopu v EU kde se ten model dá koupit tak ho můžete koupit v EU.