Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
scarabeus

Re: Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

#1426 Příspěvek od scarabeus »

Toz moje dnesni zkusenost:

Zasilka prisla do CR po 5 dnech, z USA. Na postu dorazila 16.8., ale az 19.8. mi odeslali dokumenty. Zde bych videl rezervu 1 dne urcite. Vzal jsem tedy dnesni dokumenty a vyjel na postu.

Prubeh na poste bez problemu. Pani u prijmu (dokumenty) moc mila, vse vysvetlila, poslala me spravnym smerem. Celnice opet mila, vse bez problemu. Mate-li pripraveny vsechny 3 podstatne dokumenty dle Drondyse - fakturu, Paypal uctenku a prohlaseni, ze jde o vec neobchodni povahy, dostane jeste navic pochvalu, jak jste pripraveny :-D Placeni hned vedle take bez problemu.

Platbu DPH mi vymerili dokonce mene, nez jsem cekal.

Treti stace - predvydej, dokumenty a razitko, opet ok.

Posledni, 4. stace je samotny vydej - tady bych videl rezervy v ksichtech otravenych skladniku a jejich rychlosti. Bud neumeji hledat nebo maji ve skladu bordel. Pritom vse maji oranzovymi nalepkami dostatecne oznacene.

Suma sumarum, za 30 minut!!! jsem byl venku s balikem. Je videt, ze se posta snazi situaci zvladat a velmi dobre jim to jde. Presto maji rezervy.

Timto bych rad podekoval Drondysovi za uvodni stranu tohoto vlakna, zaslouzil by za to medaili. Kdo se bude ridit jeho radami, bude s krabici venku z posty opravdu rychle.
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#1427 Příspěvek od koulinek »

Zas je dobrý že když si zařídí člověk elektronické oznamování zásilky z ciziny tak emaily s dokumentama chodí i o sobotě a i někdo přijme v tu sobotu rovnou odeslané podklady a předá je deklarantům, pakliže tam teda člověk nechce jet osobně. Ta fáze co dnes trvá 4 dny tesně po uvedení změn v platnost byla klidně měsíc, takže tu je vidět značný pokrok. Mám tam teď dva balíky ke kterým sem jim zasílal podklady tak su zvědavej zda-li i samotné odbavení se zrychlí.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Calypso

#1428 Příspěvek od Calypso »

Ahoj, tak díky za odpovědi všem... Objednám to nakonec z Amainu... Tak doufám, že se dočkám :)
Ebenezum

#1429 Příspěvek od Ebenezum »

Zdravim vsechny diskutery, chtel bych vas pozadat o radu ci tip. Pobyval jsem delsi cas mimo Evropskou unii (Cina) a pred odjezdem jsem si poslal domu par veci, z nichz velka cast byly veci, ktere jsem si tam vezl z Ceske republiky (knihy, obleceni), pripadne veci, ktere jsem tam dostal zadarmo. Nyni jsem samozrejme obdrzel obligatni dopis s informaci, ze balik je na celnim uradu. Zajimalo by me, co jim mam napsat o vecech, ktere jsem si koupil v CR, pripadne dostal tam zadarmo. Samozrejme, ze uz od nich nemam uctenky, takze nevim, jak jim mam prokazovat, ze jsem si je nekoupil mimo CR. Platit dvakrat DPH mi prijde trosku usmevne a trosku hodne k vzteku, vzhledem k tomu, ze nektere ty knihy bylo hodne drahe. Hodnota veci v baliku muze byt nejakych 5000 korun. Za veci koupene v Cine jsem dal mozna stovku. Myslite, ze je mozne jim nejak prokazat, ze hodnota veci k procleni nepresahuje 23 eur a defakto by zasilka mela byt zbavena poplatku nebo alespon zbavena DPH za veci nekoupene mimo EU? Dekuji za odpoved.
Drondys

#1430 Příspěvek od Drondys »

Ebenezum píše:Zdravim vsechny diskutery, chtel bych vas pozadat o radu ci tip. Pobyval jsem delsi cas mimo Evropskou unii (Cina) a pred odjezdem jsem si poslal domu par veci, z nichz velka cast byly veci, ktere jsem si tam vezl z Ceske republiky (knihy, obleceni), pripadne veci, ktere jsem tam dostal zadarmo. Nyni jsem samozrejme obdrzel obligatni dopis s informaci, ze balik je na celnim uradu. Zajimalo by me, co jim mam napsat o vecech, ktere jsem si koupil v CR, pripadne dostal tam zadarmo. Samozrejme, ze uz od nich nemam uctenky, takze nevim, jak jim mam prokazovat, ze jsem si je nekoupil mimo CR. Platit dvakrat DPH mi prijde trosku usmevne a trosku hodne k vzteku, vzhledem k tomu, ze nektere ty knihy bylo hodne drahe. Hodnota veci v baliku muze byt nejakych 5000 korun. Za veci koupene v Cine jsem dal mozna stovku. Myslite, ze je mozne jim nejak prokazat, ze hodnota veci k procleni nepresahuje 23 eur a defakto by zasilka mela byt zbavena poplatku nebo alespon zbavena DPH za veci nekoupene mimo EU? Dekuji za odpoved.

To jste udělal ukrutnou hloupost.

Je naprosto nevhodné kromě nějakých malých drobností do 22 EUR něco si posílat poštou ze zemí mimo EU pokud nechcete platit DPH. Měl jste si vše přivést v zavazadlech, protože při osobním dovozu jsou mnohonásobně vyšší limity než při zaslání poštou. Věci, které jste vyvezl z ČR jste měl napsat do celního prohlášení při vývozu a pak není problém s jejich dovozem mimo limity ovšem bez posílání poštou. Pokud jste se vrátil letadlem pak jste mohl využít navíc dovozní limit na další zboží bez CLA, DPH i bez SPD až ve výši 430 EUR a v případě pozemní dopravy až 300 EUR. U poštovních zásilek je limit pouze 22 EUR.

Teď budete mít problém s tím to vše prokázat a co neprokážete to mohou celní úředníci sami ocenit a na stanovenou cenu Vám mohou naúčtovat DPH u zásilek se stanovenou hodnotou nad 22 EUR a případně i CLO u zásilek se stanovenou hodnotou nad 150 EUR. Vy pak můžete příslušné zásilky, které oželíte odmítnout a v takovém případě je pošta vrátí zpět na vlastní náklady a vy nic platit nebudete, ale taky nic nedostanete.

Věci v zásilkách, které jste dostal darem od soukromé osoby je potřeba doložit prohlášením o dárkové zásilce viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud se jedná o dar.

U zásilek u nichž Vám to neuznají budete mít smůlu a buď můžete takovou zásilku jak už jsem zmínil zcela odmítnout nebo zaplatit DPH a případně i CLO bude-li stanoveno.
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#1431 Příspěvek od strycArtus »

Už je to tu, co jsem zmiňoval, když to začalo. Někteří jedinci budou platit DPH a CLO za vlastní špinavé prádlo.
Pokud byl kolega delší dobu venku (spolupracovník byl rok v Indii) tak nemusel mít tušení, co se zde děje. Vím, že třeba cizinci, kteří zde dlouhodobě pracují, si posílají osobní věci běžně třeba z USA na svoji zdejší adresu, jsou limitováni hmotností zavazadel v letadlech. Bohužel jsem nemluvil s nikým kdo by si posílal věci v současné době.
Ebenezum

#1432 Příspěvek od Ebenezum »

Je naprosto nevhodné kromě nějakých malých drobností do 22 EUR něco si posílat poštou ze zemí mimo EU pokud nechcete platit DPH. Měl jste si vše přivést v zavazadlech, protože při osobním dovozu jsou mnohonásobně vyšší limity než při zaslání poštou. Věci, které jste vyvezl z ČR jste měl napsat do celního prohlášení při vývozu a pak není problém s jejich dovozem mimo limity ovšem bez posílání poštou. Pokud jste se vrátil letadlem pak jste mohl využít navíc dovozní limit na další zboží bez CLA, DPH i bez SPD až ve výši 430 EUR a v případě pozemní dopravy až 300 EUR. U poštovních zásilek je limit pouze 22 EUR.

Teď budete mít problém s tím to vše prokázat a co neprokážete to mohou celní úředníci sami ocenit a na stanovenou cenu Vám mohou naúčtovat DPH u zásilek se stanovenou hodnotou nad 22 EUR a případně i CLO u zásilek se stanovenou hodnotou nad 150 EUR. Vy pak můžete příslušné zásilky, které oželíte odmítnout a v takovém případě je pošta vrátí zpět na vlastní náklady a vy nic platit nebudete, ale taky nic nedostanete.

Věci v zásilkách, které jste dostal darem od soukromé osoby je potřeba doložit prohlášením o dárkové zásilce viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud se jedná o dar.

U zásilek u nichž Vám to neuznají budete mít smůlu a buď můžete takovou zásilku jak už jsem zmínil zcela odmítnout nebo zaplatit DPH a případně i CLO bude-li stanoveno.[/quote]

Dekuji za Vasi odpoved. Hloupost to byla, ale bohuzel mi moc jinych moznosti nezbyvalo, do letedla uz bych to nenarval, protoze jsem posilal pres 12 kilo, vesmes veci s mensi prioritou, nez ty, co jsem bral do letadla...Pokusim se jim tedy, v emailu prilozenem k ostatnim dokumentum, jako odesilatel a darce (zasilka je oznacena jako dar) vysvetlit, ze spousta tech veci ma zcela jasny puvod v CR, nikoli v Cine a dalsi cast jsou veci mizive realne hodnoty a nezbyde mi nez doufat v jejich zdravy rozum.
Drondys

#1433 Příspěvek od Drondys »

Ebenezum píše:Dekuji za Vasi odpoved. Hloupost to byla, ale bohuzel mi moc jinych moznosti nezbyvalo, do letedla uz bych to nenarval, protoze jsem posilal pres 12 kilo...

Otázkou je zda jste se správně informoval o možných limitech zavazadel u společnosti, se kterou jste letěl i o případné možnosti doplatků za nadlimitní zavazadla. Obojí je totiž možné např. u ČSA jsou limity následující. Zavazadla, která odpovídají váhovým a rozměrovým limitům se přepravují zdarma viz tento odkaz. Navíc je možné si připlatit za nadlimitní zavazadla viz tento odkaz.
kutil1

#1434 Příspěvek od kutil1 »

Také se podělím s osobní zkušeností.
27. 7. 2011 jsem koupil v Hobbykingu věci za 218 $, z toho poštovné 59$. Dne 18. 8. 2011 balík prošel rentgenovou kontrolou České pošty, alespoň tak je to na razítku papíru s hlavičkou speedpost world wide.

Vzhledem k tomu, že jsem byl netrpělivý a chtěl mít zásilku co nejdříve v ruce, zkusil jsem v pátek 19. 8. 2011 mailem kontaktovat poštu 120 s tím, co mám udělat, abych věc urychlil. Dostal jsem odpověď v sobotu , cit: Dobrý den, vyčkejte na doručenku s Avízem (oznámení o příchodu zásilky ze zahraničí) poté se řiďte pokyny z avíza." Nečekal jsem a v pondělí 22. 8. 2011 tam poslal ve 3 mailech doklady k zásilce (přeposlané maily z hobbykingu s rozpisem zboží s cenami a mail o potvrzení zaplacení s cenou a mail s přílohou, kde byl výpis z mého účtu 218 $, částka v korunách - tedy ještě před tím, než jsem dostal domů doporučený dopis z pošty 120. Dostal jsem mailovou odpověď že musím doložit všechny doklady jen v jednom mailu a hlavně, cit: "Bohužel faktura nemůže být ve formě pouhého textu v těle emailu, prosím zašlete celý soubor (například printscreen stránky, ze které jste zboží nakupoval)."
Hlavně byl pro mne tento mail cenný v tom, že se v něm objevilo číslo zásilky ve tvaru BXXXXXXXX. Tedy již čtvté číslo po Order ID XXXXXXXXXX, CCXXXXXXXXXSG, a v ČR přidělené CSXXXXXXXXXVV.

Vzhledem k tomu, že jsem včera ráno 23. 8. 2011 ještě neměl v ruce doporučený dopis z pošty 120 (pošta doručila 23. 8. 2011 kolem poledne oznámení o uložení dopisu s možností vyzvednout od 15:30 na místní poště), tak jsem se rozhodl nemailovat, nedopisovat a rozjel jsem se na poštu 120 Plzeňská 139 osobně.

Na poště 120 to šlo bez problémů, čekání a front. 3. patro a tam se vše vyřídí. V první místnosti (celkem tam seděly 4 dámy, byli jsme tam 2 adresáti v 10 dopoledne) u okénka č. 1 - vydají papír pro celníky. Ale musel jsem jim říci číslo, které mi včera naštěstí poslali mailem, když jsem se to snažil vyřídit netem.

Na stejném patře v jiné místnosti celníci, bez fronty - dal jsem jim papír a fakturu a prohlášení, že je to osobního charakteru. To jim stačilo (2 muži v uniformě u jednoho okénka). Posadili mne a vyřizovali. Za 5 min. mne vyzvali, dali podepsat DPH 20% včetně poštovného, v mém případě cca 752 Kč. Poslali mne k dalšímu okénku vzdáleného 3 m (seděl tam další muž)- bez čekání jsem zaplatil v hotovosti. Pak k nim zpět, dali mi zase papír pro vyzvednutí zásilky. Šel jsem zpět do první místnosti , ale k okénku č. 2, zaplatil 96,- Kč (neřeším za co, jeden pán se tam ptal za co, ale stejně to nepochopil), odtud mne poslali o 3 m dále přímo k výdeji. Tam jsem jim dal papír a přinesli balík. Byl jsem tam cca celkem15 min. Dojem z osobní návštěvy byl ten, že to šlo rychle a dobře.

Myslím si, že kdybych tomu nešel naproti (mailem a osobní návštěvou) a teprve včera odpoledne vyzvedl ten doporučený dopis s pokyny, tak bych balík do pátku ještě neměl doma. Možná, pokud budu objednávat další věci, tak to nechám proběhnout a týden si ještě počkám.
Kubi

#1435 Příspěvek od Kubi »

Zdravim, predem se omlouvam, ze jsem tu cele neprecetl (za chvili musim jit do prace)...

Chci se zeptat, vi nekdo jak to funguje u FedEx? Vcera mi poslali navrh, bud FedEx by mne zastoupila (plna moc) nebo si to mam proclit sam nekde na letisti (Aviatická 12/1048). Chtel bych si to sam proclit (mam fakturu, kde je uvedeno i celni nomenklatura, hodnota a puvod zeme). Jsem fyzicka osoba a objednal jsem si obleceni z USA. Co tedy mam vyplnit formulare? Staci jen SD? Zitra tam pojedu... Dekuji predem za odpovedi, Kuba
lukypav

Re:

#1436 Příspěvek od lukypav »

Drondys píše:
lukypav píše:Dnes přišel dopis z Celní Správy s kladným vyřízením mé žádosti. Neoprávněně vybrané DPH bude vráceno.

Tak gratuluji k úspěšnému vyřešení problému s nesprávně stanoveným DPH. Trvalo to (žádost byla podle předchozí diskuse odeslána 31.5.2011), ale nakonec to přeci jen dopadlo dobře.

Celní úřad peníze vrátil 5 dní po vydání "Rozhodnutí".Dne 3.8. jsem poslal žádost na ČP120 o navrácení neoprávněně vybraných poplatků.Dne 4.8. mně odpoveděl p.Bereň, že přeposílá moji žádost na oddělení reklamací a náhrad.Do dnešního dne jsem od nich nedostal žádné vyrozumění.Chtěl bych tam napsat, nebo zavolat, ale nikde nemohu najít nějaký kontakt.Prosím Drondýse, zda nějaké spojení na ně nezná,Děkuji.
Kikuli

Re: Re:

#1437 Příspěvek od Kikuli »

lukypav píše:Celní úřad peníze vrátil 5 dní po vydání "Rozhodnutí".Dne 3.8. jsem poslal žádost na ČP120 o navrácení neoprávněně vybraných poplatků.Dne 4.8. mně odpoveděl p.Bereň, že přeposílá moji žádost na oddělení reklamací a náhrad.Do dnešního dne jsem od nich nedostal žádné vyrozumění.Chtěl bych tam napsat, nebo zavolat, ale nikde nemohu najít nějaký kontakt.Prosím Drondýse, zda nějaké spojení na ně nezná,Děkuji.

Já měla mailem nebo písemně napsat číslo účtu, adresa mailu je stranska.hana@cpost.cz, ale nejspíš to bude vyřizovat více lidí
vitthoun
Kontaktovat uživatele:

#1438 Příspěvek od vitthoun »

Moje dnešní zkušenost s poštou 120 a celní správou.

Přišel jsem do 3.patra k celníkovi dal mu papíry, co poslala pošta + výpis z paypalu a fakturu z DX(prohlášení při osobním styku není potřeba) a poslal mě pro originální papíry k okénku č.1(pošta 120 na stejném patře). Zpět k celníkovi, který již zdálky halekal, že není co řešit (hodinky za 21,20$), dal mi na origo papíry berana "bez cla" a zpět na poštu 120 okénko č.2, kde poprvé chtěli občanku a taky těch 96Kč a jeden podpis. Pak čelem vzad k pultu výdeje, kde mladík(asi brigáda) odběhl a v mžiku mi vrazil do ruky balíček. A hurá ven. Celé to trvalo bratru 8 minut. Jo a bylo to dnes ve středu okolo 15.30.
závěrem snad malé povzdechnutí, že je to poprvé za tu dobu co objednávám (asi 2 roky cca 100balíčků), co jsem to musel řešit takhle osobně a navíc balíček, který stál 365korun mi to zdražilo o 96Kč i když byl v limitu. Škoda, že se to takhle zkomplikovalo.
Drondys

#1439 Příspěvek od Drondys »

Kubi píše:...Chtel bych si to sam proclit (mam fakturu, kde je uvedeno i celni nomenklatura, hodnota a puvod zeme). Jsem fyzicka osoba a objednal jsem si obleceni z USA. Co tedy mam vyplnit formulare? Staci jen SD? Zitra tam pojedu... Dekuji predem za odpovedi, Kuba

Podstatný je účel, pro který zboží dovážíte.

1. Pokud zboží dovážíte pro obchodní účely tj. k dalšímu prodeji, pro realizaci zakázky apod. pak doporučuji si to nechat udělat od Fedexu, protože v těchto případech se vyplňuje JSD (Jednotný Správní Doklad) a pak se máte opravdu na co těšit, protože to není až tak triviální záležitosti. Jen pro zajímavost se můžete mrknout na zhruba třicetistránkový návod postupu pro vyplňování viz tento odkaz. Je tam mnoho možných variant takže si vůbec netroufám zde rozvádět popis postupu při vyplňování JSD. Tohle prostě doporučuji přenechat těm co se tím zabývají komerčně a nechat to tedy ve Vašem případě udělat Fedex, který to dělá poměrně rychle a zásilku Vám doručí až domů prostřednictvím jejich dopravy. Pokud Vám jde tedy o čas tak se bát nemusíte. Fedex je oproti České poště extra rychlý a doprava k Vám domů už byla uhrazena v ceně při placení služby Fedex a pokud bylo v ceně uhrazeno i proclení což u služeb Fedexu bývá už zahrnuto pak nebudete kromě DPH a případného CLA nic dalšího platit.

2. Pokud zboží dovážíte pro Vaši osobní potřebu nebo osobní potřebu Vašich rodinných příslušníků pak se žádné JSD nevyplňuje, alespoň podle dosavadních vyjádření celníků. Takže stačí vzít si fakturu, dále doklad o provedené platbě tj. např. výpis z PayPalu nebo bankovního účtu, ze kterého to bylo placeno + prohlášení o účelu dováženého zboží s uvedením, že jde o zboží pro osobní potřebu a s tím si tam zajít. Jak tyto doklady získat a vytisknout včetně příkladu toho prohlášení o účelu dováženého zboží je uvedeno viz tento odkaz a tam viz sekce Pokud si od Vás vyžádají dokumenty k zásilce a podsekce Pokud se jedná o nákup zboží. Tyto zmíněné doklady by měly postačovat k proclení bez dalšího vyplňování nějakých extra formulářů.

Osobně se však domnívám, že i ve druhém případě tj. bod 2. tedy i když zboží dovážíte jen pro osobní potřebu je osobní proclení zcela zbytečné, protože pokud už je zaplacena služba Fedex a vy si chcete proclení realizovat sám tak tím nic nezískáte. :wink:
Kubi

#1440 Příspěvek od Kubi »

Zdravim. Predem se omlouvam za dlouhou zpravu, mozna se to bude nekomu hodit :) Puvodne jsem si myslel, ze FedEx procliva zasilky zdarma, ale vubec ne... Z FedExu mi psal pan Petr Mergl:
"Dobrý den,
v příloze tohoto e-mailu naleznete dokumentaci, na základě které zásilku předložíme ke schválení celnímu úřadu. Prosím o řádné vyplnění následujících dokumentů:
- avíza o příchodu zásilky (zde je potřeba vyplnit přesný popis každé položky na faktuře a materiál, z kterého je zboží vyrobeno, dále měna, ve které je faktura vedena, původ zboží, kde bylo vyrobeno a tyto údaje stvrdit Vaším podpisem).
- plné moci pro celní a daňové řízení, umožňující nám Vás zastupovat na celním úřadě. U této plné moci je potřeba vyplnit horní i spodní část.
- celnímu úřadu dále musíme předložit oboustranné kopie Vašeho občanského průkazu.
Všechny dokumenty zašlete prosím v elektronické podobě nebo faxem (v případě zaslání kopie OP faxem prosím o zesvětlení).
Clo a daně celní úřad vyměřuje z ceny za zboží, která je uvedena na faktuře, a z ceny za přepravu. V případě, že máte k dispozici vlastní fakturu (popřípadě objednávku) vystavenou na jinou částku nebo s vyčíslenou dopravou, prosím o její zaslání spolu s ostatními dokumenty a zvýraznění této skutečnosti na avízu.
Výše cla a DPH se odvíjí od typu dovážené komodity. Předběžná výše cla a DPH by se měla pohybovat kolem Kč cca 500,-. Za zajištění celního dluhu (resp. jeho uhrazení předem) je naší společností účtován poplatek Kč 300,- (přesnou sumu k zaplacení našemu kurýrovi při přebírání zásilky Vám telefonicky sdělí náš pracovník po uvolnění zásilky celním úřadem.
V případě nejasností mě neváhejte kontaktovat na níže uvedeném telefonním čísle, případně emailem.
Petr Mergl
Callout Agent
FedEx Express Europe Inc"

Poslal jsem mu zpet plnou moc a vyplnene avizo. A pak mi odepsal:
"Dekuji jeste bych vas chtel upozornit na dodatecne polozky JSD , ve vasem pripade je jedna a za tu si FEDEX uctuje 390,-.
Je tu moznost se tomuto poplatku vyhnou a to tak, ze si vyclite zasilku sam na Letisti v Praze na celnim urade"

DPH cca 500 Kc + 300 Kc poplatek za uhrazeni predem + 390 Kc za dodatecnou polozku JSD => se snad zblaznili!, tak jsem mu odepsal, ze si to vyridim sam, at mi posle dokumenty k samovycleni... do Phy to nemam daleko a jeste jezdim zadarmo :wink:

Myslel jsem si, ze to bude pohoda, jak jsem si tu precetl na prvnim strance, ze pro fyzickou osobu neni potreba mit JSD . . . staci mit prohlaseni, ze je to neobchodni zbozi + fakturu + vypis z uctu. Dorazil jsem na CU v Ruzyni k 1. okenku a rikam slecne, ze potrebuji proclit zasilku a ukazu ji dokumenty k samovycleni z FedExu, prohlaseni, fakturu a vypis z uctu. Nechala si jen dokumenty k samovycleni a zbytek mi vratila, a ptala se kde mam JSD? Rekl jsem ji, ze je to neobchodni zbozi, tak jsem si myslel ze to nepotrebuji... a ona mi povedela, ze ne, JSD musim mit, jinak bez toho opradu nejde!! (sakra, copato?? :x ) A doporucila mi jednu firmu (ve stejnem patre na CU) Foinavon, spol. s r.o. http://celnideklarace.euweb.cz/0uvod.html - ze mi tam napisi JSD. ... Po chvili jsem se zeptal dalsiho pana na CU a to same mi rekl jak slecna :(( Nic jinyho mi nezbylo a JSD vyplnovat ani neumim, tak jsem si nechal napsat JSD ve Foinavon (25 minut!) a tam pozdeji se dozvim, ze mam 2 stejne polozky, tak mi bude uctovat jen 5 polozek (misto 6) a za JSD jsem zaplatil 280 Kc a 50 Kc (10 Kc za jednu polozku). No dobry pan Mergl z FedExu chtel jeste navic 390 Kc za nic! :evil:
Vymerili mi DPH 447 Kc a vyzvednul jsem si zasilku v Menzies Cargo kde sidli FedEx.

Avizo - http://img705.imageshack.us/img705/4737/avizo.jpg
Plna moc - http://img801.imageshack.us/img801/9113/plnamoc.jpg
Dokumenty k samovycleni - http://img703.imageshack.us/img703/6391/dokumenty1.png http://img850.imageshack.us/img850/9126/dokumenty2.jpg
JSD - http://img687.imageshack.us/img687/6894/jsd1.jpg http://img233.imageshack.us/img233/7095/jsd2.jpg http://img638.imageshack.us/img638/3752/jsd3.jpg

Jak ted koukam na papir http://img850.imageshack.us/img850/9126/dokumenty2.jpg tak u kazde polozky je videt popis zbozi, nomenklatura zeme puvodu, hodnota, to mi mohli rovnou vymerit DPH a urednici ne a ne, a chtej JSD (tedy v Ruzyni...) ... :!:

Cenik FedEx ... http://fedex.com/cz/services/ancillary.html
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“