ATX zdroj

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

ATX zdroj

#1 Příspěvek od aviatik666 »

Pánové jestli je tady nějaký odborník, tak bych potřeboval radu. Mám toto zařízení R-DRIVER na připojení HDD ze stolních PC atd. Nedávno mi u toho shořel zdroj. Chtěl bych použít klasický ATX, ale bohužel nevím co s tím udělat aby se zapínal. Slyšel jsem že je potřeba propojit nějaké kabely co jdou k základní desce, ale vůbec se v těchto věcech nevyznám, tak bych nerad spůsobil nějakou větší škodu.
díky :wink:

Obrázek

Obrázek
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

Re: ATX zdroj

#2 Příspěvek od Nakadah »

V ATX konektoru pro napajeni zakladni desky spoj zeleny a cerny vodic (jedno ktery cerny). A zdroj se zapne. Po rozpojeni se vypne. Nak
tromr
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od tromr »

aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od aviatik666 »

Pánové velké díky oběma, kdybych náhodou delší dobu nenapsal nějaký příspěvek, tak jsem to zapojil špatně. :lol: :lol: :lol:
chastra
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od chastra »

Na ATX se vyprdni a kup tam todle :-D Za dje stovky?! Mě shořel na westernovi a s tímto a redukcí to slape jako hodinky.
Pepe_Lopez
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Pepe_Lopez »

Dobrá rada, leč k ničemu. :(
On potřebuje, aby mu ten zdroj dával nejen 12V, ale současně i 5V ..... a ten bude shánět dost blbě.

Jinak Alza to celý nabízí něco málo přes 300,-, na Aukru se to objevuje celý do 200,-Kč za kup teď tak bych se s tím moc nemasíroval.

EDIT: tak dokonce jen za 149,- Kč
http://pocitace.aukro.cz/adapter-redukc ... 62080.html
I pád je druh přistání .... když tak o tom přemýšlím ... ... přistál já jsem někdy vůbec normálně?Můj hangárOptic 6 Sport - 40 MHz/50 kanál, Optic 6 - Assan // 40 MHz/50 kanál
chastra
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od chastra »

Toš pepe nenadávej :cry: Já to myslel dobře, já na westernovi připojuju jen 12V, jestli si to krabička upraví i na 5V a nebo si to bere 5V z USB to netušim. Každopádně mi to funguje jen s timhle adaptérem. Imho když za chodu vytáhnu USB kábl tak se HDD vypne, takže 5V bude mít z USB chachá já na to přišel :-D Každopádně za ty peníze ...... Dělat si hlavu s nějakym ATX :wink:
aviatik666
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od aviatik666 »

ATX zdroj je trochu rozměrnější než ten původní ale funguje, takže to už neřeším. :wink:
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“