Tricopter

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Semis

Re: Tricopter

#1321 Příspěvek od Semis »

JirkaA:
já jsem plošně obrušoval list vrtule, což je sice trošku pakárna, ale co se dá dělat...

Troll:
s těma ziskama si uplně jistej nejsem. Furt mi připadá že to občas zaosciluje, ale spíš se mi to různě naklání. Nemám sice nějakou obrovskou rozteč mezi motorama, ale fachat by to mělo.
Že bych měl tak levý ruce? :)
Možná budu muset odchytit někoho kdo má Xcopteru s deskou od Jirky v okolí Praglu a udělat konzultaci.... :roll:
Troll

#1322 Příspěvek od Troll »

Když si nejsi jist, co ti brání zkusit zvyšovat zisk až to začně rychle pravidelně oscilovat. Nějaké sem tam škubnutí nemusí znamenat že jsi se ziskem na maximu. Vyzkoušej, uvidíš. :)
madbull

#1323 Příspěvek od madbull »

tak deska od Jirky je doma:-)Pěkná práce, opravdu.Jen ještě počkám na balíček z HK s reglama a motorama a jde to do vzduchu:-)jen by mně zajímalo jak se to dá pozapojovat a odskoušet bez reglů.Jen tak připojit serva na pozice motorů ale kde vzít napájení?A jaký?Klasickej 4 článek mám a kam to teda píchnout?
nerušit...bastlím :-)
Bulman

#1324 Příspěvek od Bulman »

madbull píše:tak deska od Jirky je doma:-)Pěkná práce, opravdu.Jen ještě počkám na balíček z HK s reglama a motorama a jde to do vzduchu:-)jen by mně zajímalo jak se to dá pozapojovat a odskoušet bez reglů.Jen tak připojit serva na pozice motorů ale kde vzít napájení?A jaký?Klasickej 4 článek mám a kam to teda píchnout?

Ak máš voľný kanál na príjmači, tak to pichni tam.
Semis

#1325 Příspěvek od Semis »

Troll píše:Když si nejsi jist, co ti brání zkusit zvyšovat zisk až to začně rychle pravidelně oscilovat. Nějaké sem tam škubnutí nemusí znamenat že jsi se ziskem na maximu. Vyzkoušej, uvidíš. :)

No právě si nejsem jistý, kdy je to už ta nepožadovaná oscilace, nebo kdy to je ještě to "škubnutí" který nemám řešit.
Asi budu muset víc zariskovat a vyletět do větší výšky aby se to líp projevilo. Akorát se mi to občas má tendence hned po startu někam klopit a toho se bojim nejvíc.
Sakra, já to nechci rozvěsit :)
Věřim že zkušený pilot tohoto vehementu by to trochu poladil, polítal a neřešil, ale já se holt musim trochu potrápit. :wink:
madbull

#1326 Příspěvek od madbull »

mam.a logicky mohu s kterymkoliv vystupem pro regl nebo servo.princip desky je asi stejny jako na prijimaci.bec jde dat na kterykoliv kanal ne?
nerušit...bastlím :-)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1327 Příspěvek od JirkaA »

madbull píše:mam.a logicky mohu s kterymkoliv vystupem pro regl nebo servo.princip desky je asi stejny jako na prijimaci.bec jde dat na kterykoliv kanal ne?

jojo.
OK2WY
Troll

#1328 Příspěvek od Troll »

Semis píše:
Troll píše:Když si nejsi jist, co ti brání zkusit zvyšovat zisk až to začně rychle pravidelně oscilovat. Nějaké sem tam škubnutí nemusí znamenat že jsi se ziskem na maximu. Vyzkoušej, uvidíš. :)

No právě si nejsem jistý, kdy je to už ta nepožadovaná oscilace, nebo kdy to je ještě to "škubnutí" který nemám řešit.
Asi budu muset víc zariskovat a vyletět do větší výšky aby se to líp projevilo. Akorát se mi to občas má tendence hned po startu někam klopit a toho se bojim nejvíc.

Ty oscilace vypadají jako rychlé pravidelné kmitání asi tak 2x za sekundu (jaká je frekvence to záleží do značné míry na velikosti aparátu, menší kmitá rychleji ) . Pokud to nekmitá pravidelně, není to způsobeno příliš velkým ziskem, ale máš tam jiný problém. Zisk zvyšuj pomalu a po troškách, až budeš mít zisku hodně, určitě to poznáš. :) To zvyšování pomalu je důležité, pokud tam navalíš hned příliš moc, amplituda kmitů může být netlumená, výchylky se budou zvětšovat a plácneš s tím. Pokud budeš přidávat zisk postupně po troškách, žádné nebezpečí nehrozí. S výškou to nemá nic společného, vůbec nemusíš být vysoko abys to vyzkoušel. Stačí pár desítek centimetrů.
A znova opakuji, není to nic nebezpečného pokud to budeš dělat postupně. :)
Tuhle operaci se zvyšováním zisku je nutné udělat pokaždé při ladění nového stroje abys zjistil, jaký největší zisk můžeš nastavit. Pokud dáš menší než to snese, zbytečně se okrádáš o výkon řídící jednotky co se týká kvality stabilizace.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1329 Příspěvek od Dejfak »

Tak další MM6 s jirkovou deskou na světě.
Nováí generace, tentokrát lehčí a výkonější.
Tak to zítra zalétnu, ale v pokoji visí dobře :D
Ještě nějaké bojové pruhy na čumák a bude :wink:
Už se nemůžu dočkat zase na natáčení s GO-PRO snad bude dobré počasí na vyladění gyr...

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
AF/cz

#1330 Příspěvek od AF/cz »

@Dejfak - tvoje MM6ky vypadaj kus od kusu lip a lip:)

Ja vcera koupil Warhoxovu desku a Fabiuv FreeIMU - cili "mrcha" uz bude mit i mozecek:) Quad by mel nakonec mit streva jako http://warthox.bplaced.net/?p=790 ...ikdyz tenhle chlap ma snad zlaty ruce, jak to umi kocirovat:)
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1331 Příspěvek od Dejfak »

Také jsem přemýšlel nad nějakým lepším mozečkem.
A co JirkaA někde se tu psalo, že by měl udělat KK desku s akcelerometrama.
To by se mi moc líbylo :D Akcelerometry tomu chybí....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
error414
Kontaktovat uživatele:

#1332 Příspěvek od error414 »

Dejfak píše:Také jsem přemýšlel nad nějakým lepším mozečkem.

pridat akcelometry neni problem, bohuzel nevim o zadnem softu ktery by tam sel bez uprav nahrat
Logo 600 + spirit
blesk
Kontaktovat uživatele:

#1333 Příspěvek od blesk »

error414 píše:
Dejfak píše:Také jsem přemýšlel nad nějakým lepším mozečkem.

pridat akcelometry neni problem, bohuzel nevim o zadnem softu ktery by tam sel bez uprav nahrat

v plánu je jednotka která se zapojí mezi RX a desku od jirky, bude právě obsahovat akcelerometry, ale myslím že dřív bude udělaná druhá verze RC Mixu který to bude mít integrované :P
Maikeee

#1334 Příspěvek od Maikeee »

blesk píše:v plánu je jednotka která se zapojí mezi RX a desku od jirky, bude právě obsahovat akcelerometry, ale myslím že dřív bude udělaná druhá verze RC Mixu který to bude mít integrované :P

Jen ta cena je docela mastna :( http://www.kkmulticopter.kr/index.html? ... i&id_no=92
Troll

#1335 Příspěvek od Troll »

Tak tam strč Wii , je to jednoduché, jenom o trošku dražší než Kk, a má to akcelerometry , já mám přidán i výškoměr a megnetometr. Taky je přímý výstup z gyr na stabilizovanou plošinu pro kameru. V level modu to je pro natáčení anebo FPV zcela jiná úroveň. :)
Zamčeno

Zpět na „Coptery - projekty“