Airbrush potahu letadla

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
veka1
Kontaktovat uživatele:

Re: Airbrush potahu letadla

#16 Příspěvek od veka1 »

mirdab píše:...
....tak tohle mne fascinuje :roll: to fakt dokážeš udělat ? klobouk dolů :!: já jsem zatím ve stádiu štětec a na větší plochy el.stříkací pistole. Moc rád bych viděl jak to děláš ty kapičky a vůbec celý postup, je to kus umělecké práce :!: :!:

Nic na tom není.
Stříkneš jednu barvu ( např žlutou) .Orosíš vodou (rozprašovačem). Stříkneš druhou barvu ( červenou) ,vyměníš barvu a stříkneš další , např. černou. Necháš uschnout.
Pro motoráky fixuješ polyuretanovým ,nebo akrylátovým 2K lakem. Pro volňásky a elektry nemusíš nic, nebo tam foukneš jednu až dvě vrstvy zaponu .

veka1
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od mirdab »

..nóó že na tom nic není si nemyslím..kdyby v tom nebyl velký kus šikovnosti a kumštu, tak by to měl na svých érech každý :) K tomuhle bych se chtěl ale dopracovat. Zatím přemýšlím nad výbavou, myslíš že se vyplatí jít do výbavy "made in china" ?, nebo to budou jen starosti a nakonec vyhozené peníze? Nechci dělat žádnou sériovou výrobu :) a zas jen štětec,nebo třeba tupování, to není ono. Nemáš tip na solidní výbavu pro aibrush ?, žádné profi, ale abych se u toho zase moc nevyvztekal, pokud by to bylo nekvalitní.
Některé věci na světě fungují jen proto, že mají svá tajemství
veka1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od veka1 »

mirdab píše:..nóó že na tom nic není si nemyslím..kdyby v tom nebyl velký kus šikovnosti a kumštu, tak by to měl na svých érech každý :) K tomuhle bych se chtěl ale dopracovat. Zatím přemýšlím nad výbavou, myslíš že se vyplatí jít do výbavy "made in china" ?, nebo to budou jen starosti a nakonec vyhozené peníze? Nechci dělat žádnou sériovou výrobu :) a zas jen štětec,nebo třeba tupování, to není ono. Nemáš tip na solidní výbavu pro aibrush ?, žádné profi, ale abych se u toho zase moc nevyvztekal, pokud by to bylo nekvalitní.

Omlouvám se ,ale nemám , protože to již řadu let neřeším. Používam pistole , které jsou na fotkách. Speciální airbruschovou pistoli zatím nevlastním,ale...

PS. ty kapky jsou stříkany tou nevětší bouchačkou (Aerometal) co používám, mám ji od roku 2001. Ty dvě menší Aerograf a bývalý Kovofiniš) jsem pořídil někdy v roce 1984. :)
rcvosa povrchovka 049w.jpg
pistole 002w.jpg
pistole 005w.jpg

veka1
mirdab
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od mirdab »

Omlouvám se ,ale nemám , protože to již řadu let neřeším. Používam pistole , které jsou na fotkách. Speciální airbruschovou pistoli zatím nevlastním,ale...

veka1[/quote]

.. nevadí i tak dík za inspiraci, stále kolem toho přešlapuji a zase jsi mne postrčil blíž :D
Některé věci na světě fungují jen proto, že mají svá tajemství
javabuh
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od javabuh »

....tak tohle mne fascinuje :roll: to fakt dokážeš udělat ? klobouk dolů :!: já jsem zatím ve stádiu štětec a na větší plochy el.stříkací pistole. Moc rád bych viděl jak to děláš ty kapičky a vůbec celý postup, je to kus umělecké práce :!: :!:

Tady je postup, jak se dělají ty kapky: http://www.youtube.com/watch?v=a1eU6pk_jWc&feature=related
Odpovědět

Zpět na „Dílna“